Tarja Halonen (SDP) ja Erkki Tuomioja (SDP) poistivat Suomelta maamiinat

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tämä kuvaa ehkä parhaiten sitä, mikä perussuomalaisissa on pielessä. Niitä ei vittuakaan kiinnosta mikä on totta ja mikä ei ole totta.

Ottawan sopimus lähti kiertämään 1996 ja kaikki muut eu maat allekirjoitti sen 1997. Suomi jäi ainoana sen ulkopuolelle. Perusteluna demarit käyttivät suomen pitkää itärajaa ja sitä, että monen muun allekirjoittaneen maan turvallisuus pohjaa Natoon. Erkki Tuomioja ja Lipponen totesi, että on hyvin epätodennäköinen skenaario, että suomeen tulevat pakolaiset kärsisivät miinoista.

ääministeri Paavo Lipposen (sd.) johtama hallitus päätti olla liittymättä sopimukseen, vaikka vastakkaisia kiivaita näkemyksiä esitettiin. Demarit pitivät päänsä.

Suomen kansa olisi kyselyissä halunnut liittyä sopimukseen, mutta demarit eivät taipuneet. Kieltoa kannatti 52 prosenttia naisista ja 37 prosenttia miehistä. Säilyttämistä kannatti naisista 18 ja miehistä 47 prosenttia.

Lipposen jälkeen hallituksen vetovastuu oli jonkin aikaa Kepulla ja homma pysyi jäissä. Sitten tuli Jyrki Käteinen (kok.), joka oli pelin muuttava tekijä. Nyt meillä oli pääministeri ja hallitus, joka vei miinakiellon läpi. Halonen oli myös tyytyväinen ja hänen ura päättyi kolme kuukautta myöhemmin.

Sitten kun tullaan 25 vuoden takaa tähän päivään, niin meillä ei ole ongelmana Ottawan sopimus. Meillä on ongelmana kaiken vääristelevät persut, joille millään ei ole mitään väliä. Kun totuus on kuollut, niin vain paska jää. Tässäkin ketjussa kolme ensimmäistä rinkirunkkaa toisilleen ja on olevinaan niin fiksuja, vaikka ei mitään muista.

Jääkö aivot halpaan pirkka- kaljaan?
 
vierailija
Nuo putinin trollit laittaa otsikot, jotka pysyy etusivulla. Monet ei avaa tämän kaltaista ketjua, joten on sama korjata faktoja. Korkeintaan sama persutrolli tekee saman aloituksen kohta uudestaan ja sitten sieltä puuttuu tuo totuus
 

Yhteistyössä