Yorkin osavaltio kielsi transrasvat - kolme vuotta myöhemmin sydänkohtaukset vähenivät

vierailija
Digitalisaatio tuli helpottamaan statiinikauppaa:
"Reseptien sähköinen käsittely näyttää sujuvoittaneen lääkkeen määräämistä, ilmenee Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Siihen haastateltiin julkisen perusterveydenhuollon lääkäreitä. Moni lääkäri pitää kuitenkin vaikeana selvittää järjestelmästä potilaan ajantasaista lääkitystä.

Tutkimusta varten haastateltiin 42 lääkäriä eri puolilta Suomea. Suurin osa eli 38 haastatelluista oli sitä mieltä, että tärkeimmät sähköisen reseptin laatimista helpottavat tekijät olivat potilaan tietojen saatavuus sähköisestä järjestelmästä sekä paperittomuus.

Yhtä moni haastateltu koki kuitenkin, että sähköisen reseptin korjaaminen on vaikeaa ja usein oli helpompi kirjoittaa kokonaan uusi resepti kuin korjata vanhaa. Lisäksi lääkärit kokivat, että potilastietojärjestelmän ja Reseptikeskuksen välinen yhteys ei toimi kunnolla."- Turun Sanomissa tänään.
Nonni
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Kaakaojauhetta saa syödä joka päivä! Siinä on hyvin kaliumia ja magnesiumia. Sekoita siihen reilusti mantelijauhetta, luomukermaa ja luomuhunajaa pieni nokare.
Olet tainnut tehdä noin jo hyvin pitkään?

Eivätkö mantelijauheen oksalaatit vaikuta sinuun?

Oksalaattikristalleja mikroskoopin alla:


Hyvin vähän puhuttu aihe muuten!

Samoin siitä ei liiemmin puhuta kuinka vähän ihmiset kykenevät hyödyntämään kasviperäisiä tuotteita. Joidenkin tutkimuksien mukaan saa hyvin käsitystä siitä, että koska kuidut blokkaavat ravinteita ja esim. kasveista saatavia proteiineja ihminen hyödyntää huonosti, voisi ajatella että kasvisten syöntiä ei tule missään nimessä ainakasn lisätä.🤔

Itse voin syödä ihan mitä vain oireetta (toistaiseksi), mutta on silti mielenkiintoista avata kaikenlaisia asioita ravintoon liittyen.
 
Voi kunpa olisit oikeassa. Perinnölliseen korkeaan kolesteroliin on pakko uskoa kun sitä saamarin rasvaa on silmissä ja jalkojen valtimoissa niin on sitä myös muuallakin. No ehkä sitten kolesterolin turvin on hyvä immuniteetti
Tai olisiko joku muukin mikä vaikuttaa tuohon?

Paljonko tätä perinnöllistä sairautta sitten on? Miksi kolesteroolilääkkeitä syödään NOIN valtavasti?
Mielestäni selkeä merkki medikslisaatiosta tuokin.
 
vierailija
Lispetti muuten kuinka kauan olet syönyt tuota lihapainoitteista ruokavaliota? Oletko joskus syönyt ns. nykysuositusten mukaista tai esim. ysärin suositusten mukaista?

Mitä kasvipohjaista syöt vai syökkö lainkaan?
 
vierailija
Vaikea uskoa. Eikös juuri siellä päättäjä vetänyt purilaista, ranskalaisia, limukkaa ja kehottanut rokotteelle ihmisiä. Transrasvaa voi olla munkeissa, roskaruoassa, lihapiirakassa, uppopaistetuissa tuotteissa, friteerattu mikäli on kastettu kuumaan öljyyn eikä pelkkä leivitetty, jotkut keksit, sipsit, ranskalaiset, ellei valmistusmenetelmä ole toinen. Lisäaineet? Suolaa voi tuotteessa olla liian vähän tai liikaa, ellei ole luokiteltu että pitää olla suolaa. Suomessa lotrataan kermalla ja voilla? Rypsi pannassa vai.
 
vierailija
Siis tarkoitin tuolla rypsi pannassa, että se on tervellisempi vaihtoehto, miedosti paistinpannulla, ei roiskimalla ylikuumassa. Mutta tuntuu että monella on kermat mielessä, ei rypsi.
 

Yhteistyössä