yokastelu

  • Viestiketjun aloittaja pisuilija
  • Ensimmäinen viesti
pisuilija
Mika neuvoksi kun 4v. poika ei millaan heraa pissille ?
Kay ennen nukkumaan menoa pissilla, kaytetaanpissilla vanhempien nukkumaan menon aikaan, jolloin ei heraa, vaan kavelee unissaan talutettuna vessaan. Ja usein aamulla on tullut pissit viela sankyyn. Vuotta nuorempi sisko on yot kuiva.
Kokemuksia ? Miten pitkaan jatkuu?
 
Meillä taisi olla esikoinen vielä melkein 5-vuotias, kun ajoittain menivät pissit sänkyyn. Tyttö nukkui ilmeisesti niin sikeästi. En hätäilisi vielä. Kuivaksi oppiminenkin on kypsymisen tulosta. Toiset kypsyvät siinä asiassa hitaammin kuin toiset.
 
jukivei
tuolle mannerheiminlastensuojelu liiton sivuille joku puhui jostain nenään suihkutettavasta sumutteesta. En tiedä siitä tarkemmin, mutta voit vaikka kysyä neuvolasta tai terveyskeskuksesta.
 
Meillä esikoinen kuorsasi öisin ja yökasteli melko usein. 4v kitarisa poistettiin, joka oli kuulemma juhlallisen kokoinen, ihmettelivät, että ei korvatulehduksia ollut ollut lainkaan. Onneksi, pojalla oli niin avarat korvakäytävät! Kitarisaleikkauksen jälkeen tuli huomattava parannus, sillä yökastelu väheni huomattavasti.
Muutamassa kuukaudessa yökastelu oli oikeastaan jo melkein taakse jäänyttä elämää. Takapakkia tuli kuitenkin vähän ennen viiden vuoden ikää, sillä sain itse keskenmenon 16 rv ja esikoinen otti melko raskaasti vauvan kuoleman. Vähän yli viikon ajan hän kasteli joka yö. Nyt voin jo sanoa, että yökastelu on voitettu, kyllä vieläkin voi joskus käydä yöllä vahinko, mutta se on jo tosi harvinaista. ;) Jaksamista sinulle, kyllä se yökastelu aikanaan loppuu...
 
Kerttu1
Meillä oli myös sikeästi nukkuva yökastelija. Meille löytyi apu hälytinhoidosta,eli laite piippasi,kun ensimmäiset pisarat meni kalsareihin,jolloin poika heräsi ja meni vessaan. Kolmen kuukauden kuluttua poika oli yökuiva,5 ½-vuotiaana. Ainakin meilläpäin yökastelua aletaan hoitaa vasta 5-vuotiaana.
 

Yhteistyössä