yövieroituksesta kysymyksiä

  • Viestiketjun aloittaja 8 kk äiti
  • Ensimmäinen viesti
8 kk äiti
Hei,
Kurkkaan kysymyksineni tänne, kun en tuolta pienempien puolelta ole saanut vastauksia. Siispä:

Missä vaiheessa, imettävät äidit, olette yövieroittaneet tai suunnittelette yövieroittavanne vauvan? Miten vauvaa rauhoiteltiin sen jälkeen yöllä vai alkoiko hän nukkua yhtenäisempiä unia? Oliko vieroitus huudattamista? Vaikuttiko vieroitus maidontuloon?

Meillä on yövieroitus mietinnässä - haaveena paremmat yöunet.

Kiitos vastauksistanne!
 
En kyllä vielä tuon ikäistä alkaisi vierottamaan...syökö tissiä vai pulloa?Ota viereesi nukkumaan jos et jaksa nousta antamaan tai siirrä sänky ihan viereen niin ei tarvitse nousta.Kyllä se unirytmi sieltä yleensä itsestään tulee sitten.Meillä kun isoveikka alkoi nukkumaan heräämättä 5 iästä lähtien,mutta pienempi veli vasta1,4 kk iästä,kun otin tiukasti tuttipullon pois ja hän huusi yhden yön ja seuraavat yöt on nukkunut kuin tukki jos havahtuu niin vaihtaa itse tutin toiseen joka löytyy sängystä.Hänen pullonjuomisestaan oli tullut vain tapa.Mutta kuinka usein joudut heräämään yöllä,entä ottaako vauva tuttia?
 
pigglet
meilä tais poika olla lähempänä vuoden ku päätettii, että nyt riittää yö tissittely..noh kaks yötä se heräili ja alko itkeen, mut rauhottu ku sylissä tuuditeltiin ja sen jälkeen on nukkunu suht hyvin...
 
8 kk äiti

Vastauksia Mintulle - kiitos hyvistä kysymyksistä!

- Vauva syö tissiä, tuttia tai pulloa ei ole käytössä (vauva ei huoli niitä)
- Syöttöjä on nykyään tyypillisesti vain yksi yössä (ellei ole nuhaa tms.)
- Sänky on omani vieressä, perhepeti ei enää onnistu (kumpikaan ei nuku kunnolla, eikä isäkään)
- Isoin syy yövieroituksen tarpeelle on se, että minä en yleensä yöimuttelun jälkeen nukahda uudelleen. Saatan valvoa tuntikausia tai aamuun asti, vaikka vauva nukkuisi.
 
Meillä vierotettiin 6 kk jälkeen annettiin vain puuroa illalla miin paljon kuin napa veti ja sillä hyvä nukkui kiltisti koko yön jos heräili niin tutti suuhun (teiillä ei ollut tuttia..hmmm oletko kokeillut isompaa kokoa tutissa auttoi meillä). Meillä ei ollut tämän asian kanssa mitään ongelmia.
 
yökyöpelivuoro
Meillä pikkumies vieroitettiin yösyönneistä 8 kk iässä. Illalla kunnon pöperöt ja aamulla se halusi vellipullon klo 6. 10 kk iässä unohdettiin sekin aamuvelli. Kun syö päivällä säännöllisin väliajoin kunnon ruokaa, voi yösyötöt tyystin unohtaa. \|O
 
Pumbaali
\[quote="17.11.2004 klo 19:18 8 kk äiti kirjoitti"

Missä vaiheessa, imettävät äidit, olette yövieroittaneet tai suunnittelette yövieroittavanne vauvan? => 7kk iässä.
Miten vauvaa rauhoiteltiin sen jälkeen yöllä vai alkoiko hän nukkua yhtenäisempiä unia? Oliko vieroitus huudattamista? => No itkua siitä seurasi, ekana yönä 2,5h, toisena 1,5h, kolmannen nukkui kokonaan. Nykyään saattaa heräillä yöllä mutta tuti riittää. Yksin en jättänyt itkemään vaan rauhoittelin sinne omaan sänkyyn puhumalla ja silittämällä.
Vaikuttiko vieroitus maidontuloon? => En osaa sanoa, päiväimetyksen lopettelin 8kk:n iässä.
 

Yhteistyössä