Yliopistoon toisen asteen koulutuksella?

  • Viestiketjun aloittaja risiina
  • Ensimmäinen viesti
risiina
Yliopiston sivuilla lukee, että sinne voi hakea vähintään 3 vuoden ammatillisenkin koulutuksen perusteella. Mutta pitäisi mielummin olla pohjana lukio tai amk? Vai koitanko hakea tällä pohjalla mitä mulla on? Entä jos ammatillinen koulutus on ihan eri alaa kuin se mihin hakee? Onko väliä?
 
näin
Vähintään 3 vuoden ammatillinen koulutus antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Saat siis hakea mille tahansa alalle.

Ammattikoulu ei kuitenkaan anna juuri minkäänlaisia opiskeluvalmiuksia yliopistoon. Riippuu mitä haet lukemaan, mutta jo pääsykoekirjat voivat olla liian haastavia. Lisäksi kielitaito tuskin riittää pakollisiin kieliopintoihin ja mahdollisiin vieraskielisiin tenttikirjoihin.

Ylioppilaskirjoituksiin voit osallistua, kun luet kaksi kurssia kutakin kirjoittamaasi ainetta kohti. Siinä voit helpolla testata osaamistasi.
 
miltsu
"Ylioppilaskirjoituksiin voit osallistua, kun luet kaksi kurssia kutakin kirjoittamaasi ainetta kohti. Siinä voit helpolla testata osaamistasi."

Ei tartte lukea yhtään kurssia.
Ylioppilaskirjoituksiin saa osallistua suoraan pelkällä toisen asteen ammattikoulututkinnolla.

Eria asia sitten, että kannattaako olla käymättä niitä kursseja. Vaatimuksia ne ei kuitenkaan ole.
 
mää
Minä opiskelen 2 vuoden amistutkinnolla ja lukiopohjalla yliopistossa. Meillä haussa ainakin oli määritelty mikä ammattitutkinto käy. Mikä olisi pääaine? Matematiikka ainakin luonnontieteissä on sen verran merkittävässä asemassa, että se voi olla vaikea hallita amispohjalta.

Erillisvalinnassa EI OLE pääsykoetta, vaan opiskeluoikeutta haetaan pelkästään hakemuksella!
 

Yhteistyössä