Yli puolet maatilan liikevaihdosta voi olla tukea!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kyllä sen kriisin pitää jotenkin spesifi olla, jos sitä haluaa perusteena käyttää. Ja täytyy laskea todennäköisyyksiä ja rahallista arvoa. Esim. onko Venäjä hyökkäämässä seuraavan 20---50---100 vuoden aikana?
Niin ja halvemmaksihan tulisi kasvattaa metsä, myydä puu ja ostaa ruokaa varastoon sadaksi vuodeksi, jotta ehtii kouluttaa uusia osaajia.. sen verran spesifiähän tuo maanviljelys tuntuu olevan, että sata vuotta varmaan menee.
 
Konttorirotta
Maatalous saa tukea, yksityishenkilöt saavat tukea, yritykset saavat tukea, julkisen puolen kulut maksetaan verovaroista. Kaikenlaiseen verotuloja käytetään pitääksemme yhteiskunnan pyörimässä ja turvallisena.

Yrittäjä voi ottaa riskejä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja toivottavasti lopulta menestyä ja tuottaa työtä ja rahankiertoa - myös vientinö Suomeen päin.

Jotta yrittäjä voi menestyä, koulutetaan yksilöitä verovaroin ja tuetaan lastenhankintaa (lisätyövoima). Jotta Suomi pysyy turvallisena, autetaan vähäosaisia ettei täydy rikolliselle tielle elääkseen siirtyä.

Ja jotta Suomessa ollaan mahdollisimman omavaraisia, tuetaan meillä ruokatuotantoa. Koronakriisissähän tuo huomattiin, kuinka valtiot alkoivat huolehtia vain omistaan. Esim rokotteiden ja maskien metsästyksessä ja avun lähettämisessä esim Italiaan sen vaikeuksissa alkuvaiheessa. Ja kuinka Ruotsista jo varmisteltiin avun saamista Suomesta. Ruotsin omavaraisuuden ollessa Suomea selkeästi heikompi.

Uskon kotimaisen ruoan puhtauteen (tai puhtaammaksi kuin monen muun maan) ja siksikin tuytyväinen omavaraisuuspyrkimyksiin. Esim antibioottien käyttö ja ympäristön puhtaus. Suomalaisen marjan voit vielä syödä keittämättä...
 
vierailija
Perunat, sianliha ja maito ovat naurettavan halpoja jo nyt. Juuri ostin kasleria hintaan 8,90 kg. Oikea hinta olisi luokkaa 20 euroa kg ja sen maksaisin jupisematta.
Kasleria :D se on sian rasvaista niskaa, menis halvaksi jauhelihaksi muuten mutta 90-luvulla sille keksittiin hieno nimi ja tungettiin se trendikkääksi nousseeseen grilliin! Mieluummin ostan tuolla hinnalla ulkofileetä eli selkälihasta, se on vähän laadukkaampaa. Mieluiten ostan vähärasvaista kinkkua, mutta sitä saa edullisesti vain jouluna.
 
vierailija
Kasleria :D se on sian rasvaista niskaa, menis halvaksi jauhelihaksi muuten mutta 90-luvulla sille keksittiin hieno nimi ja tungettiin se trendikkääksi nousseeseen grilliin! Mieluummin ostan tuolla hinnalla ulkofileetä eli selkälihasta, se on vähän laadukkaampaa. Mieluiten ostan vähärasvaista kinkkua, mutta sitä saa edullisesti vain jouluna.
Kasler on yksi parhaista sian osista. Juuri rasvan takia erittäin maukasta. Fileet ovat sian huonoimpia osia. Mutta se ei ollut pointti, vaan se että ruoka on todella halpaa. Yhden tunnin nettopalkalla saa kaupasta niin paljon energiaa, että sillä pysyy nelihenkinen perhe hengissä pari päivää. Elämme suorastaan yltäkylläisyydessä.
 
vierailija
Käytännössähän se on lakkautettu jo. Puolustuskykymme ei riitä Venäjää vastaan koska emme käytä tarpeeksi rahaa maanpuolustukseen.
Suomella on yksi läntisen Euroopan vahvimmista armeijoista.

Toki voisimme olla vieläkin vahvempia esimerkiksi jos kuuluisimme Natoon, jolloin Nato-liittolaisten ilmavoimien avustuksella Suomen taivas saataisiin pidettyä täysin puhtaana venäläiskoneista, mikä käytännössä estäisi Venäjää edes yrittämästä Suomen valtaamista.
 
vierailija
vierailija
Maataloustuet ei ole sama kuin sossutuki,niillä ei oo mitään tekemistä keskenään
Maataloustuki nimenomaan on sossutuki. Ei se nykyään edes perustu mihinkään, vaan sitä maksetaan esim. hehtaariperusteisesti. Ihan sama paljonko viljaa sieltä hehtaarilta tulee tai tuleeko mitään, niin sossutuki kilahtaa tilille koska muuten ei maaseutu pysyisi asuttuna. Ihan niin kuin ei Helsinki pysyisi asuttuna, jos ihmiset joutuisivat itse maksamaan asumisensa ilman asumistukea ja muita tulonsiirtoja.
 

Yhteistyössä