Yksiin päiväuniin?

  • Viestiketjun aloittaja seelia
  • Ensimmäinen viesti
seelia
Vielä otetaan meille kahdet päikkärit. 10-12 ja 15-17.
Kun lapsenne on siirtyneet yksiin päiväuniin niin ovatko he yhtäkkiä vaan jaksaneet valvoa sen aamupäivän ja menneet sitten päikkäreille esim klo13? Vai miten te oletta sen huomanneet että yhdet riittää?
Tietysti kitinähän ilmoittaa väsymyksestä,mutta meillä neito on esim sellainen että ku alkaa väsyttään niin vauhti vaan kiihtyy.. :wave:
Minulla se on aina vähän arvuuttelua milloin olis unille aika mennä. :heart:
 
Meillä siirryttiin yksiin päiväuniin hetkellisesti, kun lapsi vietiin hoitoon toukokuun alussa 2004. Neiti täytti vuoden kesäkuussa 04. Hän nukahti illasta aikaisemmin, mutta heräsi joka yö.

Palasimme kaksiin päiväuniin ja nyt kun nti on 1v ja 3kk hän nukkuu yhdet unet, menee unille 21-21:30 ja nukkuu aamulla 08:aan. Päiväunet on 45min- 2,5h päivästä riippuen.

Toiset unet jäi pois, kun muuten neiti valvoi puoli yhteen yöllä ja itsellä aamulla aikainen herätys, niin emme jaksaneet valvoa.

;)
 
Lilaloo
Nyt just on nukkumisajat sellaista arvailua, että... enimmäkseen nukutaan kahdet päikkärit, mutta välillä vaan yhdet. ja totta on, että vauhti vaan kasvaa, muksu (1v4kk) kun osaa pistää kampoihin, ei vielä nukkumaan. Nytkin tuo pudistelee päätään, kun ehdotan unille menoa, toisille tänään. Ei vaan, nyt me kyllä mennään, muuten kohta on pää halki. :wave:
 
Meillä kaikki kolme lasta on nukkuneet vain yhdet päikkärit jo ennen ensimmäistä ikävuottaan. Päiväunet on ajoittuneet klo 12-15 välille, harvemmin kuitenkaan yli parin tunnin tirsoja. Esikoinen nukkui vielä 1,5v ulkona, mutta kuopus on syyslapsi ja siirtyi sisäpäikkäreihin kun kesä tuli. Ehkä ulkoilmassa kuitenkin nukuttaisiin paremmin.

Esikoinen luopui päikkäreistä 3-vuotiaana (kun jäi kotihoitoon), keskimmäinen jo 1,5 vuotiaana (joskin kaipaa niitä yhä nyt 2v4kk). Kuopus 1v sentään vielä suostuu nukkumaan päiväunet, mutta välillä nekin on ihan minimaaliset (esim. 30-60min). Uskomattomia sisupusseja. No, yöt kyllä sitten nukutaan 10-12 tuntia kutakuinkin putkeen.

Kotiäitinä lepohetkeä ei ole päivän aikana ollenkaan. :/
 
Meillä siirryttiin yksiin päiväuniin kun tyttö oli 6 kk vanha. Ei suostunut enää nukkumaan kaksia unia päivässä, jos nukkui aamupäivällä niin ei suostunut iltapäiväunille. Loppupäivä muuttuikin sitten liian pitkäksi. Tein kompromissin, nukumme yhdet tosi pitkät päikkärit. Meillä on yöt nukuttu aina tosi hyvin, unta piisaa helposti 10-11 tunniksi. Nukuttaminen on kyllä tosi tuskaa jos muksu ei nuku, ei sitä kauan jaksa... =)
 

Yhteistyössä