Yhdistelmät - matkarattaat - sattarit?

  • Viestiketjun aloittaja Kiitollinen vieras
  • Ensimmäinen viesti
Kiitollinen vieras
Hei,

olisin kysellyt kokeneempien vanhempien mielipidettä.

Meillä on Gessleinin yhdistelmät, joista siis saa tukevat rattaat. Tuntuu kuitenkin siltä että hieman kevyempiäkin menopelejä kaivattaisiin. Onko mitään järkeä haikailla kunnon matkarattaiden perään vai onko noiden yhdistelmien rattaiden lisäksi tarvetta enää vain joillekin kevyille sateenvarjorattaille? Ovatko tukevat matkarattaat ihan turha hankinta, ovatko ne liiaksi samanlaiset kuin yhdistelmien rattaat? Vai menevätkö paljon pienempään ja ja/tai ovat kätevämmät? Mielessä siintelevät esim. Brion Race- tai Pony-rattaat. Pelkät sattarit aika kömpelöiden rattaiden lisäksi tuntuvat vain jotenkin niin heppoiselta vaihtoehdolta... Tarkoituksena kun olisi käyttää rattaita muuallakin kuin ihan vaan kaupassa tms. eli myös jonkin verran ulkonakin.

Toivottavasti joku ymmärsi mitä tarkoitan :) Kiitos vastauksista!
 
Brion Ponyt ovat avorattaat, eivät matkarattaat. Minkä ikäiselle rattaita ajattelit? Nuohan eivät mene makuuasentoon.
Meillä olleet vastaavat kuomurattaat + pehmeä kantokoppa kuin teillä (Teutonia) ja rinnalla matkarattaina Inglesinat ja sittemmin Maclarenit. Suosittelen Maclareneita! Kuvia löytyy www.vaunuaitta.fi ja sateenvarjorattaat.
Itse en kaivannut tuollaista välimallia kuin Ponyt. Meille riitti hyvin kuomarit, joilla pääsi suojaisasti kelissä kuin kelissä ja sitten sateenvarjorattaat (eli sateenvarjomaisesti kasaan menevät) kakkosrattaiksi kaupungille ja matkoille. Toki Ponytkin ajavat saman asian, jos lapsen ei tarvitse nukkua niissä.
Kääntyvät etupyörät ovat kyllä kaupungilla kätevät ja pieneksi tilaan meno ja keveys ovat olleet meille myös tärkeitä.
 
Kiitollinen vieras
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.12.2006 klo 21:14 Minä vaan kirjoitti:
Brion Ponyt ovat avorattaat, eivät matkarattaat. Minkä ikäiselle rattaita ajattelit?
Kiitos kommentistasi!

Mulla on nyt ilmeisesti käsitteet sekaisin - mikä sitten tekee matkarattaista matkarattaat? No joka tapauksessa, tutkin tarkemmin noiden Ponyjen ominaisuuksia ja päädyin siihen, että ne eivät meille sovi. Meidän tenava on vasta kohta puolivuotias eli rattaiden hankinta on vasta suunnitteluasteella ja sittenkin kyllä hankitaan sellaiset, jossa selkänojan saa tosiaan ainakin melkein vaakaan.

En löytänyt tuolta linkistä ainakaan ihan heti Maclareneiden kuvia, kerrotko tarkemmin mikä malli teillä on, niin googletan? Brion Racet ovat kyllä yhä meillä suosikkilistalla, niiden ominaisuudet tuntuisivat kyllä vastaavan toiveitamme. Vinkkejä muistakin kivoista rattaista - ja kommentteja tuohon alkuperäiseen asiaani - otetaan mielellään vastaan!
 
meillä jäi oikeastaan emmaljunga-yhdistelmien ratasosan käyttö kokonaan kun hankittiin matkarattaat.

Meillä käytössä Gracon matkarattaat joissa selkänojan saa makuuasentoon, kuomu ja isot ilmakumirenkaat. Aika pian tuli myytyä yhdistelmät kokonaan pois tarpeettomina. Matkarattaissa on ainakin se hyvä puoli, että menevät tosi helposti kasaan ja hyvin mahtuvat autoon ja eivätkä täytä koko takakonttia vaan muutakin mahtuu. Näillä on myös kätevä liikkua kaupoissa ja ahtaissa paikoissa ja hyvin toimivat myös ulkona.
 
Kaikenlaisille rattaille on käyttöä! Meillä on emmaljungan yhdistelmät, joista kylläkin on käytetty eniten vain koppaosaa, sitten löytyy emmaljungan scooterit, joissa pystyy hyvin nukkumaankin,ja scooterit menee pienempään tilaan kuin yhdistelmät. Sitten meillä on gracon matkarattaat kaupunkireissuja varten, kätevät kaupoissa, mutta yli vuoden ikäinen ei niissä pysty kunnolla nukkumaan kun jalat tulee yli ja roikottaa... muuten käyttökelpoiset jos ei nukuta. Ja sitten löytyy vielä emmaljungan citycross-tuplat, eikä mistään vaunuista voi luopua, kun kaikki on käytössä aina joskus.

matkarattaiden sijasta kannattaa ehkä harkita scootereita, ainakin itse ostaisin ne, ovat monikäyttöisemmät kuin matkarattaat...
 

Yhteistyössä