Yhä pienempi rokottamattomien joukko yhä pahemman koronapalon sijaissyyllisenä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kehen nämä koronapassilaiset oikein levittävät virusta? Siellähän ei ole rokottamattomia paikalla.
Eikö rokottomattomat olekaan kotona omaehtoisessa karanteenissaan ja suunnittelevat sitä pitävänsä vielä tarvittaessa kuukausiavuoden/vuosia/?
Tilaavat netistä ruuat itselleen, ovat kaikki etätyössä eikä heillä ole eikä voikaan olla mitään kodin ulkopuolista elämään eivät tapaa ystäviään tai sukulaisiaan, ei ole mitään harrastuksia.
Sairaaloissa ja tehohoidossa on rokottamattomien enemmistä, miten se voi pitää paikkaansa.
Bu ha haa

no toisiinsa kun rokote ei suojaa edes taudilta
 
Tuomas Malinen kirjoittaa:


Kun ”järjestelmä” ei päästä sinua sisään
Tuomas kertoo nyt kokemuksistaan viime viikonlopulta.

Olin silloin viettämässä iltaa entisessä kotikaupungissani, Hyvinkäällä. Alkuillasta ystäväporukkamme oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen oli jo ehtinyt baariin siinä vaiheessa, kun saavuin keskustaan. Hyvinkäällä keskustan joka baarissa oli käytössä koronapassi, joka minullakin (toistaiseksi) koronan sairastaneena on. Ajattelin, että tässä tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen ja mennä sisään ko. passilla.

Kaivoin passin Omakannasta ja kävelin sisään baariin. Ovimiehellä oli käsissään laite, joka näytti lähes samalta kuin kauppojen kassoilla käytettävät viivakoodinlukijat (THL:n ”Koronatodistuksen lukija”).

Ovimies luki passini ja laite ilmoitti, että ei pääsyä. Naurahdin ääneen ja pyysin kokeilemaan uudestaan. Sama tulos. Kolmannen ”ei-tänään” piippauksen jälkeen kysyin ovimieheltä, että voisiko hän tarkistaa passini manuaalisesti, eli lukemalla sen. Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa.

Miettikäähän tätä hetki: ”Järjestelmä päättää”.

Siinä hetkessä tajusin, että olemme saapuneet orwellilaiseen dystopiaan. Meille on asetettu koodi, jonka validiteetista ja siten kyvystämme toimia normaalisti yhteiskunnassa päättää jokin algoritmi ja/tai taho.

Jokainen voi kysyä, kuinka pitkä matka tästä on siihen, että ”järjestelmä” päättää pääsetkö esim. kauppaan? Tai siihen, että et pysty viemään lastasi sairaalaan, koska sinulla ei ole järjestelmän hyväksymää todistusta? Jälkimmäisestä kiertää jo huhuja yksityisten sairaaloiden osalta.

On erittäin tärkeää ymmärtää, että jos perusoikeutemme ja perustuslakimme ohitetaan lääketieteellisen tilan (koronarokote) perusteella, se voidaan tehdä minkä tahansa, lähes mielivaltaisesti valitun kriteerin perusteella. Olemmekin menettäneet vapautemme käytännössä yhdessä yössä, 22.10.2021, kun koronapassi tuli käyttöön.

Viime lauantaina, melko kuvaannollisesti, toinen ystävistäni, tuplarokotettu joka oli ollut kanssani koko illan ei myöskään päässyt sisään, mutta professoriystäväni järjestelmä hyväksyi. Tämä saattoi toki olla sattumaa, mutta en tiedä uskonko siihen enää.
 

Yhteistyössä