Xylitol-tuotteista

Käytetään kyllä ja ollaan käytetty n. 1-vuotiaasta alkaen aina ruuan jälkeen täysksylitoli purukumia. Poika oppi heti pureskelemaan nielemättä purkkaa joten on ollut ihan hyvä käytössä, jos nielisi niin vaihtaisimme toki pastilliin. Päivähoidossa hän ei vielä ole, mutta toivon mukaan siellä on xylitol käytössä.
 
Täysksylitolipasitilleja 1v:stä alkaen, kotona ja hoidossa. Ei olla vielä kokeiltu purkkaa (poika nyt 2v). Ja tietysti joka ruokailun jälkeen.

Xylident-pastilleja apteekista. Lisäksi marketeissa myydään jotain päärynänmakuisia pastilleja purkissa. Varmista että purkassa/pastillissa on riittävästi xylitolia (yli 70%). Nämä tavalliset purkat eivät ole riittäviä (33-40%)
 
Meillä on annettu xylitol-purkkaa vuoden ikäisestä asti. Eikä ole poika reilun vuoden aikana montaa kertaa sitä nielaissut... Ja eipä tuo maailmaa kaada, jos nyt joskus sattuukin nielaisemaan kun purkka tulee kyllä läpi sitten ajan kanssa.
 
Meillä esikoinen alko syödä n. 1,5v. purkkaa ja sitä ennen kokeiltiin pastilleja, mutta ei oikein tykänny. Sillon niitä ei olu vielä niin hyvin maksuisia kuin nyt esim päärynää. Kuopukselle annoin jo n. 10 kuisena pastilleja ja tykkää syödä niitä. Alkaa aina vikisemään, kun otan omat lääkkeet ja pillerit aamuisin ja annan sitten yhden pastillin hänelle. Isompikin saa välillä purkkaa, niin hommat sujuu paremmin eikä sormet ole aina suussa. ;)

Päiväkodeissa syödään purkkaa tai pastilleja vaihtelevasti ja vanhemmat voivat toivoa, että niitä syötäisiin. Joissan paikoissa vanhemmat voivat tuoda lapselleen omat purkat/pastillit ja joissain paikoissa henkilökunta tilaa tuotteet ja kerätään rahat vanhemmilta tai sitten esim. vanhempaintoimikunta kerää rahat niihin.

Kyllä mun mielestä hammaslääkärit suosittelee purkan tai pastillien syömistä ruuan jälkeen, mutta sen lisäksi kannattaa pestä hampaat aamuin ja illoin.
 
Marian06
Alkuperäinen kirjoittaja nyyrikki:
Käytättekö ja jos niin mitä ja minkä ikäisestä alkaen ?
Entä jos lapsi päiväkodissa käytetäänkö siellä ?
Onko hammaslääkärissä ohjeistettu käyttämään ?
Käytetään Pikku kakkosen täysksylitoli pastilleja. En muista millon alettiin käyttämään. Kauan ollaan kumminkin käytetty. Oli kumminkin yli vuoden muistaakseni, kun aloitetttiin.
Ei ole päiväkodissa.
On ohjeistettu.

 
Meillä on poika 1,8 kk, mutta en ole käyttänyt mitään kuin tahnaa hampaita pestessä.
Purkkaa en halua edes opettaa syömään, mutta mistä te olette löytäneet noita ksylitoli pas-
tilleja? Vinkkejä kaivataa!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Meillä tytö 1v9kk syö ruokailuiden päälle xylitol pastillin,on saanut jostain 1 vuotiaasta alkaen. (niitä myydään apteekeissa useampaa eri sorttia.) Päiväkodissa on oma purkki, josta saa myös ruokailuiden jälkeen. Joskus annetaan puolikas purkkatyynystä, jos pyytää. Ihan hienosti osaa sitä purra ja tuoda roskiin kun ei enää halua syödä.
 
Juuri piti samasta aiheesta kysyä! Eli meillä kans syödään ruuan ja välipalan jälkeen pastilli ja joskus myös purkkaa mistä olisinkin kysynyt että kuinka usein purkkaa voi antaa kun askissa ei mainittu mitään suositusta, luki vaan että liiallisella käytöllä voi olla laksatiivista vaikutusta!? Meidän neidin kanssa on ollut muutama kunnon yhteenotto tästä asiasta kun hän pyytää aika usein sitä purkkaa ja saa raivarit jos ei saa montaa peräkkäin! Pastilleissa olikin se suositus että 1-2 aina syömisen jälkeen. Tavallisesta kaupasta saa molempia, meillä on ollu Xylibon-nimisiä vadelman-makuisia pastilleja ja muumi-purkkaa. Niin ja tytöllä ikää 1v 10kk
 
meillä syödään purkka/pastilli joka ruokailun jälkeen ja näin on tehty pienestä saakka (paitsi ei iltapalan jälkeen kun silloin pestään hampaat). Purkansyönti on alotettu päälle 1v ja kyllä heti tajus jujun ettei saa niellä.
ja on suositeltu hammaslääkärissä.
Hoidossa ei ole, mutta itse oon ollu pk:issa töissä ja kaikissa on ollut pastillit, yhdessä purkka.
 
Marian06
Alkuperäinen kirjoittaja haavelaiva:
Meillä on poika 1,8 kk, mutta en ole käyttänyt mitään kuin tahnaa hampaita pestessä.
Purkkaa en halua edes opettaa syömään, mutta mistä te olette löytäneet noita ksylitoli pas-
tilleja? Vinkkejä kaivataa!!!!!!!!!!!!!!!!!
olen ostanut S- marketista. Voi olla, että saa Prismastakin.
Pirkka- merkin täysksylitoli pastilleja saa ainakin K- marketista. Sellaisia banaaninmakuisia.
 
täysxylitolituotteita, pyydä ihmeessä tilaamaan. Ottavat yleensä ihan mielellään vastaan toiveita asiakkailta :)
Meillä annetaan pojalle ~2v aina syönnin päälle tollanen pastilli, meillä käytössä millon PikkuKakkosen pastillit, millon Pirkan "apina-napit" ja millon Xylibon-pastillit. Makujahan löytyy aika paljon, ainakin banaani, vadelma, päärynä ja piparminttu ja kun laittaa purkkiin paria eri makua niin lapsesta on hauska maistella, mitä laatua tuli otettua :D Tän ikäselle nuo menee vielä ihan täysiä "karkeista" :kieh:
 
Onko kellään ollu ongelmia noiden pastillien kanssa? Tai xylitolin kanssa ylipäätään? Kun meillä poika huusi öisin kuin syötävä ja piereksi samalla,jos oli päivällä saanu yhdenkin pastillin. En uskalla enää antaa kun vihdoinkin on ruvennu nukkumaan useimmiten läpi yön! =) Kerran löysi lattialta purkan ja ehti sitähetkn suussaan imeskellä jaa taas huudettiin yöllä... Poika on nyt 1 v 2kk ja saadessana oli jotain yli vuoden jo kummiskin. Mistäs tämä johtuu. Ei luulisi että että yhden purkan palan imeskelystä voi tulla laksatiivisia vaikutuksia?
 
Kiitos vastauksista.
Ostin nyt sitten pikkukakkosen pastilleja, poika oli jo purkista niin innoissaan että kantoi sitä koko matkan kaupasta kotiin.
Näytti kyllä siltä että nielaisi pastillin kokonaan, tarvii varmaan puolittaa että tajuaisi pureskella.
 

Yhteistyössä