vuorokauden unet..

  • Viestiketjun aloittaja seelia
  • Ensimmäinen viesti
seelia
Taasen kysymyksiä.. =)
Käytiin eilen neuvolassa ja keskusteltiin nukkumisesta terkkarin kanssa.
Meillä tytär 7kk nukkuu seuraavasti: YÖUNILLE: 22-22.30(heräilee yön aikana 5-10krt! On heräilly tällä tavalla syntymästään saakka.Nykyään ei kyllä enää syö öisin. tarvii milloin tuttia ja milloin vaan tarkistaa onko äiti tai isä paikalla ja kokeilee onneaan josko sitä ylös \|O )
AAMULLA herää aika tarkkaan kuuden aikaan :whistle: Ei kuitenkaan jaksa olla hereillä ku max1,5h ja sitten tavallaan "jatketaan"yöunia n.2h. Meillä aamu alkaa tuossa kymmenen aikaan.
PÄIVÄUNET:13-15(noin)
ILTAPÄIVÄUNET:17-18
Eli tässähän tulee tavallaan kolmet päikkärit 7kuiselle!
Neuvolan täti oli sitä mieltä että olisi hyvä päästä niistä aamun ensimmäisistä unista pois.Minun mielestäni tyttö kuitenkin jatkaa "kesken"jääneitä yöuniaan. Mitenköhän minä saisin jatkamaan tytön yöunia siitä kuudesta eteenpäin? Nälkä hänellä ei vielä silloin kuuden aikaan ole,ehkä pikkuisen maitoa imaisee. :flower:
 
Enpä osaa oikein neuvoa. Mutta jos lapsi ne aamu-unet tarvii, niin sitten ne on nukuttava sanoi sitten terkkari mitä tahansa. Jonkinlaista unikoulua ehkä tarttis, kun "turhaa" heräilee. Ootko kokeillu vähän venyttää sitä palveluun menemistä yöllä? Antaa vähän aikaa tuhista itekseen ennen kuin menee. :x =)
 
Täällä kohta 9kk tyttö nukkuu yönsä 20.30-06.30 ja aamulla tuos ysin aikaan puolisen tuntia tai enemmän ja taas "kunnon päikkäreille" 12.30-14.30 ja vielä monesti ottaa 17.00 aikoihin noin tunnin unet. Eli nukkuu mielestäni aika paljon. Meillä siirretty omaan huoneeseen nukkumaan kuukausi sitten ja hyvin nukkuu. Eipähän itekkään tule noustua pieniin tuhinoihin. Avuksi teille niihin yö heräilyihin: Anna touhuta itekseen, jospa hoksaisi ettei kukaan tule keskellä yötä! :)
 
Äippyrä03
Kyllähän nuo yöunet jäävät lyhyehköksi... Mutta ratkaisu siihen miten niitä saisi jatkettua samantien... Se on ihan perhekohtainen juttu! :) Meillä otetaan poika (1v1kk) viereen, jos aamulla alkaa juttelemaan "liian aikaisin" eikä rauhoitu omaan sänkyyn. Neuvolassa varmaan kieltäisivät tuon, mutta eihän siellä tarvitse kaikkea kertoa..! :whistle: Meilläkin "heräillään" yöllä, unissaan itkeskelyä yms., palveluaikaa on pidennetty, eli heti ekasta inahduksesta en hyppää antamaan tuttia.
 
Meillä on myös 7 kk ikäinen tyttö, synt. 5.2.04. Hän nukkuu näin:

Aamulla herää noin klo 7.30
Ekoille päikkäreille noin klo 10.30 ( - n.12)
Toisille päikkäreille noin klo 15.00 ( - n.16.30)
Iltasella saattaa ottaa vielä pienet tirsat, varsinkin, jos herää toisilta päikkäreiltä aikaisin. Silloin nukkuu n. 18.30-19.30.

Yöunille menee viimeistään 22.30.

Ja nyt on se vaihe menossa, että syö tissimaitoa useamman kerran yössä, herää varmaan 6x yössä ja rauhoittuu vain rinnalle. Meillä on joka lapsen kanssa ollut sama juttu tässä vaiheessa siihen asti kunnes lopetan imetyksen n. 1-vuotiaana.

Meidän lapsilla unen tarve on vaihdellut huomattavasti, toiset tarvii päiväunet vielä 5-6-vuotiaana, yhdeltä jäi päikkärit pois 3-vuotiaana.
Me kyllä ulkoillaan tosi paljon, pienimmäinenkin nukkuu päiväunet ulkona aina ja usein on hereilläkin minun sylissä puistossa, kun olen isompien kanssa siellä.
 
Seelia
:flower:

KIITOKSIA KAIKILLE VASTANNEILLE! :flower:
Ihan näin yksinkertaisesti kävi!
Viikonloppuna herättiin jälleen kuudelta.. Tyttöä alkoi jo väsyttämään puoli kahdeksalta,mutta minäpä puin tytölle päälle ja mentii puoleksi tunniksi kiikkumaan. Ja kuuneltiin sen päälle musiikkia. Tällä tavalla sain tytön valvomaan yhdeksään saakka ja sitten otti ekat unensa kolme tuntia. Seuraavan kerran nukuttiin kolmesta viiteen. Yöunille sit mentiinkin yhdeksän aikaan ja heräsi kolmelta ottaan huikat ja nukkui aamu puoli kahdeksaan! TAIVAALLISTA! Näin on sitten jatkunut jo neljä vuorokautta.
Yksinkertaista,minä pönttö! Kolmet unet oli näköjään tytölle liikaa,ja ne sitten vaikutti näköjään yöuniin niin että heräili vähän väliä.
Kiitoksia,kiitoksia;Seelia :heart:
 

Yhteistyössä