Voitteko uskoo, että oon 3 tuntia jo tehny riisipuuroa :O huoh

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja huhhuh tätä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
H

huhhuh tätä

Vieras
ensin laitoin sen uuniin (en tiiä mikä meni vikaan kun päälle tuli tumma kalvo), no otin sit pois uunista ja laitoin liedelle samassa kattilassa mikä oli uunissa. No unohdin sen siihen ja paloi pohjaan. Kippasin sitten toiseen kattilaan ja siellä se vieläkin tekeytyy. Ei kiehu, mutta eihän se oikeastaan saisikaan kiehua, vaan hautua.

enää ei mee kauan ku on jo sellaista löysää puuroa. 3,4 litraa nestettä ja 6 desiä riisiä. Ohje nelinkertaisena :)
 
Kyllä kannattaa reilusti tehdä kerralla, on niin hitaasti valmistuva puuro. Viimeksi tein litran maidosta, ei siitä montaa lautasellista tule. Ja kuitenkin olet joutunut 1,5 tuntia keitellä sitä. Nyt teen huomenna 2 litrasta, niin riittää seuraavaksikin aamuksi.
 
Kyllä kannattaa reilusti tehdä kerralla, on niin hitaasti valmistuva puuro. Viimeksi tein litran maidosta, ei siitä montaa lautasellista tule. Ja kuitenkin olet joutunut 1,5 tuntia keitellä sitä. Nyt teen huomenna 2 litrasta, niin riittää seuraavaksikin aamuksi.

no mun kolmesta litrasta syödään me 4 henkeä varmaan huomenna pari kertaa ja tänään vielä miehen kanssa maistellaan
 
nyt menny 4h ja sammutin lieden :D

enskerralla kokeilen kyllä uunissa, pitääkö sitä hämmentää välillä? Vai antaa vaan olla. Mistä tietää sitte että koska on valmista?
 
Uunipuuroa hämmennellään alkuvaiheessa muutaman kerran. Sitä pitää maistaa ja kokeilla, että tietää sen olevan valmis.
Minen sitä enää teekkään, kun lapsi ei tykkää niin kiinteästä puurosta.
 
Meillä on uuniriisipuuro tulemassa!
Välillä hämmentelen. Sit kun alkaa tulemaan kalvoa päälle, en enää hämmennä kun sekottuu sit puuroon se kalvo. Kun on valmista niin otan vaan ruskeen kalvon pois ja käydään syömään :p
 
Ei välttämättä tarvi uunipuuroa hämmentää. Tällä alla olevalla ohjeella maailman helpoin ja herkullisin uuniriisipuuro - yön yli!

UUNIRIISIPUURO YÖN YLI:

Lämmitä uuni 100C asteeseen.

Mittaa maitoa, riisiä ja suolaa uunipataan esim. riisinjyväpakkauksen tai oman ohjeen mukaan.

Laita pata uuniin joko kansi tai folio päällä.

Painu nukkumaan.

Herää.

Puuro on valmis!

Puuro voi olla uunissa siis noin 10-12 tuntia ja on herkullista. Kansi tai folio päällä estää paksun ja tumman kalvon muodostumisen.

Hyvää Joulua!
 
Sain riisipuuron valmiiksi noin tunti sitten. Helppoa kuin heinänteko. Ei tarvinnut juurikaan hämmennellä. Tein nimittäin maitojauheeseen. Ensin riisit veteen kiehumaan ja kun oli melkein puuro valmis, sekoitin maitojauheen ja voita. Lopuksi vielä pari mantelia sekaan. Hyvää tuli.
 

Yhteistyössä