Voiko ylijääneen joulukinkun pakastaa ensi jouluun?

  • Viestiketjun aloittaja kinkkua
  • Ensimmäinen viesti
"vieras."
Ei voi. Rasvainen sianliha säilyy pakastimessa 3 kk ja sitä paitsi todenäköisesti joulukinkkusi on tässä vaiheessa jo valmiiksi pilaantunut.

Meillä enää muutama siivu kinkkua jäljellä, taidan antaa ne tänään koiralle.
 
kinkkua
[QUOTE="vieras.";29402391]Ei voi. Rasvainen sianliha säilyy pakastimessa 3 kk ja sitä paitsi todenäköisesti joulukinkkusi on tässä vaiheessa jo valmiiksi pilaantunut.

Meillä enää muutama siivu kinkkua jäljellä, taidan antaa ne tänään koiralle.[/QUOTE]

OK.

Kävi mielessä myös syväjäädytys heh, mut ei tietoa onnistuuko miten. Tuskin normipakkasessa!!
 
Meillä
ollaan joskus pakastettu joulukinkkua tuoreeltaan,ei siis viikon päästä vaan heti paiston ja jäähtymisen jälkeen. Siltikkin kinkku on ollut jo kesä-heinäkuussa jotenkin vetistä ja huonoa,vaikkei mitenkään härskiiinntynyttä tms.
 
kinkkua
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä;29402520:
ollaan joskus pakastettu joulukinkkua tuoreeltaan,ei siis viikon päästä vaan heti paiston ja jäähtymisen jälkeen. Siltikkin kinkku on ollut jo kesä-heinäkuussa jotenkin vetistä ja huonoa,vaikkei mitenkään härskiiinntynyttä tms.
Voisko onnistua jos pakastelokeroon nyt pistää, niin esim. laskaiseksi kinkkua? Tulee kinkku jo ulos meiltä molemmista päistä heh.
 
"vieras."
Olen minä kinkkua kypsänä pakastanut, kuutioina hernekeittoon yms. laitettavaksi. Vähän vetiseksi se menee, mutta ruuan joukossa ok. Mutta sun olisi kyllä jo aiemmin pitänyt tuohon havahtua, yli viikon vanha kinkku on jo vähän arveluttavaa alun alkaenkin. Ja jos pakastelokerolla tarkoitat sellaista jääkaapin yhteydessä olevaa, jossa on vaan muutama aste pakkasta, niin siinä ei voi kyllä lihaa säilöä.
 
"kokki"
Kinkku kyll maistuu aika tunkkaiselta vaikka pakastaisi heti paistamisen ja jhdyttmisen jlkeen. Pilalle se ei mene kovin herksti, suolattu kinkku silyy hyvin, mutta maku ei. Suosittelen paloittelemaan kinkun ja rasioissa pakkaseen. Hernekeiton sekaan jauhelihan lisksi ja kunnolla yrttimausteita niin kinkun tunkkainen maku jaa alle :) Uskaltaa siis pakastaa, ja voi :)
 

Yhteistyössä