Voiko tupakointi olla esteenä

vierailija
Saada lähete leikkaukseen? Ymmärrän sen riskit leikkauksessa ja leikkauksesta toipumiseen, mutta että lääkäri ei suostu kirjoittamaan lähetettä tarpeen olevaan leikkaukseen, jos tupakoi?
 
vierailija
Voi olla esteenä, riippuen minkälainen leikkaus kyseessä.

Pienten verisuonten, hermojen operoinnin onnistuminen vaatii savuttomuutta leikkauksen jälkeen. Jos ei kykene osoittamaan ennen leikkausta, että pystyy olemaan polttelematta, voidaan leikkaus perua tai siirtää. Turha hukata resursseja kalliiseen ja vaativaan leikkaukseen, jos asiakas ei kykene sitoutumaan savuttomuuteen tai jopa alkoholin käytön lopettamiseen.

Itsellä tuli leikkauksen jälkeen ehdoton tupakointikielto. Kyseessä käsien hermojen ja verisuonten korjaus sekä ihon siirto.
 
vierailija
Ei kirjoita lähetettä, jos tupakointi vaarantaa leikkauksen onnistumisen eikä siitä ole mitään hyötyä tupakoivalle potilaalle. Vain haittaa. Tupakointi lisää merkittävästi sydän-ja verisuonisairausriskejä ja aiheuttaa verenkiertohäiriöitä ja huonontaa myös leikkauksesta parantumista. Vaikuttaa anestesiaan, jos on ns huonossa hapessa potilas.
 

Yhteistyössä