Voiko keuhkoahtauma tulla 10v tupakoinnin jälkeen?

  • Viestiketjun aloittaja Ohhohhh
  • Ensimmäinen viesti
Ex-tupakoitsija
Veljeni kuoli alle kolmekymppisenä keuhkosyöpään, eikä ollut mikään ketjupolttaja edes.
Otan osaa. Joillekin se voi tulla yhdestä tupakasta, ja taas ketjupolttajille se ei välttämättä tule ikinä. Minäkin tiedän erään, joka kuoli keuhkosyöpään, vaikka oli savuton. Tupakointi ei sitäpaitsi lisää vain keuhkosyövän riskiä, vaan se lisää riskiä sairatua muihinkin syöpälajeihin.
 
125µg
D-vitamiini ehkäisee tupakoinnin aiheuttamia vaurioita keuhkoissa

D-vitamiini suojaa tupakoitsijan keuhkoja - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen

Ota aurinkoa ilman rasvaa!

Auringosta saatavan D-vitamiinin tärkeydestä ei ole puhuttu riittävästi siitä syystä, että tieto sotii aurinkorasvaa myyvän kosmetiikkateollisuuden etuja vastaan.

Auringonvalon ja d-vitamiinin puutos on kuitenkin linkitetty yli 70 syöpätyyppiin. Toki melanooman riski lisääntyy auringossa kärvistellessä, mutta samalla kuitenkin useiden muiden syöpien riski pienenee. Melanooman kuolimisen riski 75 ikävuoteen mennessä on ~0,3%, kun taas kaikkien syöpien riski on yhteensä 9,65%. Tarvitsemme auringonvalosta UVB-säteitä, joiden avulla muodostamme ihollamme d-vitamiinia.

Jos levitämme ihollemme kemikaalicocktail-aurinkorasvoja, häiritsemme tehokkaasti ihollamme tapahtuvaa d-vitamiinisynteesiä sekä muita iholla muodostuvia fotoreaktiivisia yhdisteitä. On myös hyvä muistaa, että ~60% siitä mitä laitamme ihollemme, imeytyy myös verenkiertoomme. Mitä korkeampi on rasvan SPF-kerroin - sitä enemmän siinä on kemikaaleja. Kemikaalit häiritsevät kehon hormonitoimintaa ja ne saattavat mm. laukaista estrogeeniriippuvaisia syöpiä rinnoissa, kohdun limakalvossa ja eturauhasessa. Jos haluamme välittää ympäristöstämme ja syödä kaloja, niin huomioitava seikka on myös se, että aurinkorasvamme ja niiden sisältämät kemikaalit ajautuvat pesuvesien mukana vesistöihin, jotka voivat sitten vaikuttaa negatiivisesti kaloihin. Täältä voit lukea lisää aurinkovoiteiden haitoista.
balanssi: Kuinka välttää auringossa palaminen?D-vitamiinitutkijoiden keskuudessa lienee yleinen se käsitys, että purkista saatu on kuta kuinkin yhtä hyödyllistä kuin auringosta saatu. Varmin tapa saada D-vitamiinia on ottaa aurinkoa keskipäivällä ja ilman rasvaa. Mutta vain sen verran, että ei pala:

”Päinvastoin kuin esimerkiksi virallisissa suosituksissa usein neuvotaan, aurinkoa on suositeltavinta ottaa keskipäivällä. Muina aikoina auringon UVB-säteet, joita tarvitaan D-vitamiinin muodostumisessa, suodattuvat lähes kokonaan ilmakehään. D-vitamiinin saamiseksi aurinkoa on suositeltavaa ottaa 20–30 minuuttia kerrallaan suurimmalle osalle kehoa, muutaman kerran viikossa ja ilman aurinkovoidetta. Oma ihotyyppi on tietysti syytä ottaa huomioon.”

Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99 prosenttia helsinkiläisistä koululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50 mikrogramman D-vitamiinilisää myös lapsille.

Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

D-vitamiini terveyden ylläpitäjä sairauksien torjuja!

Miksi influenssat rantautuvat juuri tänne mihin aurinko ei paista? Aivan oikein, pronssikaudella ihmiset söivät yli kilon kalaa päivässä ja tämä riitti takaamaan riittävän D-vitamiinin saannin, tänä päivänä syödään viljeltyjä kaloja, joiden D-vitamiinipitoisuus on neljännes villikalan pitoisuudesta eli pari mkroa, jos ylipäätään edes syödään kalaa ja joka tapauksessa liian vähän.

Sopiva annos on 50-250mikrogrammaa päivä ja paras on käydä mittauttamaan veren seerumipitoisuus.
Joka tapauksessa lasten D-vitamiiniannostukset ovat aivan liian pieniä, näillä annostuksilla vältetään nipin napin riisitauti. Imettävän äidin tulisi saada 75 mikrogrammaa!
http://luomuilija.blogspot.fi/2012/d-vitamiini-terveyden-yllapitaja.html

D-vitamiinia myydään ruokakaupoissa, apteekeissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita, joten lienevät parhaimpia valmisteita.

Myös Suomalaisista verkkokaupoista saa edullisemmin kuin kaupasta:
Verkkokauppa > Vitamiinit, mineraalit - EBN Supplements Oy

E- ja D-vitamiinit

Tässä luotettava kauppa ulkomailla:
Vitamin D 3 - iHerb.com

Softgel = öljykapseli eli parasta, mitä rahalla saa. Öljyjä on erilaisia eli jos on allergiaa esim. kalalle tai soijalle, niin valitse esim. auringonkukkaöljyssä oleva valmiste.

400IU = 10µg

1000IU = 25µg

2000IU = 50µg

4000IU = 100µg

5000IU = 125µg

iHerbin tilausohjeet suomekielellä (visa tarvitaan):
iHerb tilausohjeet - Onnistuneet kaupat
 
100µg
D-vitamiini ehkäisee tupakoinnin aiheuttamia vaurioita keuhkoissa, osoittaa uusi amerikkalainen väestötutkimus. Sen tekivät Bostonin yliopisto ja Brigham and Women´s Hospital, ja hanketta rahoitti Yhdysvaltain terveysvirasto. Tulos vahvistaa aikaisempia havaintoja D-vitamiinin suojavaikutuksesta keuhkoahtaumataudissa ja puoltaa reilua D-vitamiinilisää eritoten tupakoitsijoille. Viranomaissuositus (10 µg/vrk) ei riitä tupakoitsijoille, vaan tarve on todennäköisesti vähintään 100 µg päivässä.
D-vitamiini suojaa tupakoitsijan keuhkoja - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen
 
"poikia3"
Hidastuu, muttei pysähdy. Appiukkoni sairastui keuhkoahtaumatautiin 20 vuotta tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Ja kuolikin melko nopeasti. Elämän laatukin on melko heikkoa kun esim pukeutumiseen meni puili tuntia aamuisin. Happiviiksien kanssa ulkoilu rajoittui parvekkeella käyntiin.
 
vierailija
Mulla on keuhkoahtaumatauti mikä todettiin 33 vuotiaana ja nyt olen 38 vuotias. Aloitin tupakoinnin 10 vuotiaana eli kerkesin röögata 23 vuotta kunnes sain diagnoosin keuhkoahtaumataudista. Kysyin spirometriltä (puhalluttaja) että eteneekö sairaus mikäli lopettaa tupakoinnin niin sano että ei etene kun keuhkot ei saa tervaa ja häkää mikä ko. sairauden aiheuttaa ja sano vielä ettei puhdas happi tuhoa keuhkorakkuloita niin tuolloin sairaus ei voi edetä. Ja eiköhän 30 vuotta sitä työtä tehnyt tiedä pikkusen paremmin että eteneekö sairaus vaiko ei. Mua vituttaa kun esim. Duocemicin sivuilla väitetään että sairaus etenee vaikka lopettaisikin tupakoinnin. Keuhkoahtaumatauti on etenevä sairaus silloin kun se huomataan liian myöhään eli kun on sairastunut vaikeaan keuhkoahtaumaan eli yli puolet keuhkoista yskitty pihalle. Mulla todettiin keskivaikea keuhkoahtauma ja 20% keuhkoistani ei toimi enää mutta keuhkot pelittää kaikinpuolin hyvin.
 
vierailija
"Ranska haluaa kieltää väriaine titaanidioksidin käytön ruokatuotteissa.

– Haluamme lopettaa aineen käyttämisen elintarvikkeiden lisäaineena ennen tämän vuoden loppua, sanoo Ranskan kestävän kehityksen apulaisministeri Brune Poirson Le Parisien -lehdelle(siirryt toiseen palveluun).

Ranskan makeis- ja leivonnaisvalmistajat ilmoittivat tiistaina(siirryt toiseen palveluun), että ne vetävät titaanidioksidin pois tuotteistaan jo ennen lain voimaantuloa.

Titaanidioksidi on kirkas valkoisen pigmentti. Sitä käytetään tuotteen ulkonäön parantamiseen monissa elintarvikkeissa, kuten makeisissa, kahvileivissä ja ravintolisissä.

E171:tä käytetään yleisesti myös kosmetiikassa(siirryt toiseen palveluun), etenkin aurinkovoiteissa, sekä hammastahnoissa, maaleissa ja lääkkeissä. Se on esimerkiksi yleinen särkylääkkeiden ainesosa."
Suoliston saa pilalle helposti. Kuinka moni korvasi tupakan jollakin nappulalla?
 
vierailija
[QUOTE="vieras";22311443]ja ajatella se keuhkosyöpä/keuhkoahtauma/astma/ym.keuhkosairaudet voi tulla vaikka ei olisi polttanut tupakantupakkaa elämänsä aikana.
Yli 95% keuhkosyövistä on tupakoinnista johtuvia.
[/QUOTE]
Mutta vain vähemmistö tupakoitsijoista saa keuhkosyövän.
Oikeasti tupakka aiheuttaa enemmän sydän- ja verisuonisairauksia. Ne vauriot on sitten pysyviä vaikka lopettaa.
 
vierailija
Tupakointi on täysin harmitonta kun pysyy kohtuudessa, eli korkeintaan aski päivässä. Olen polttanut nyt 40 vuotta, ikää 55. Ei sairauksia, juoksen maratonin vielä alle 4h :)
 

Yhteistyössä