Alle 1-vuotiaan lapsen ei tulisi syödä näitä ruokia:
Nitraattipitoiset kasvikset: lanttu, nauris, punajuuri, pinaatti, kiinankaali, nokkonen, lehti- ja keräsalaatti.
Syy: Methemoglobia, hapen kuljetus imeväisikäisen lapsen elimistössä häiriintyy
Juuresmehut: nitraatti
Pienet (sormenpään kokoiset) varhaisperunat.
Syy: sisältämänsä solaniinin takia ei suositella aikuisellekaan, mahdollisesti nitraatti
Hedelmäsäilykkeet
Säilöntäainepitoiset mehut
Raparperi: sisältää oksaalihappoa
Suuret määrät tuoreita herneitä, leikkopapuja, kaalia:
pienet määrät kypsennettyinä vihannessoseissa sopii 7-8 kk iästä
Kuivatut herneet, linssit, pavut: ruoansulatusongelmia aikuisellakin, ilmavaivat
Sienet (sekä luonnon, että viljellyt):
ruoansulatusongelmat, ei tietoa raskasmetalleista, luontaisesti haitalliset aineet
Idut: Salmonella
Pähkinät, mantelit, siemenet: hometoksiinit
Kaakao: parkkiaineet, virkistävät aineet, oksaalihappo
Hunaja: botulismi eli bakteerin aiheuttama ruokamyrkytys
Maksa: runsaasti A-vitamiinia, mahdollisesti raskasmetalleja
Suola: ei lisätä lainkaan ruokiin, vältetään einesten ja muiden valmisruokien tarjoamista
Makkara, juusto: suola, lisäksi makkarassa nitraatti
Lisäainepitoiset ja maustetut maitotuotteet, kuten jäätelö, vanukkaat, maustetut jogurtit ja viilit
Raakapuurot: kypsentämättömien viljatuotteiden hygieenisyyttä ei voida taata
Eksoottiset, harvoin Suomessa käytetyt hedelmät, esim. karambola, kookos, guava, litsi:
Vähän käyttökokemuksia