Voi HITTO taas kakkupohja meni pieleen...:( Apua tarvitaan!!

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Eli lapsella on 2v synttärit ja kakkua oon yrittäny väsätä ja voi hemmetti ei vaan tuu mitään!!! Ensimmäinen pohja oli littana ja päältä kärtsähtänyt (200 asteessa 30min) ja toinen jäi sisältä raa'aksi ja läsähti myös heti uunista oton jälkeen (175 asteta 30min). Ensimmäinen pohja oli jo littana uunissa. Mitä ihmettä voin tehdä väärin? Monia ohjeita oon netistä lukenu ja niitä noudattanut mutta tulos on littana pannukakun näköne räiskä :( Nyt kaikki hyvät vinkit kehiin äkkiä!!! Vielä on illalla aikaa tehdä yksi kakkupohja jonka olis paras onnistua. Tarkotus ois tehä 4 munan kakku joten jos jollain siihen hyviä ohjeita niin kertokoot :)
 
vieras
osta valmis pohja tai tee jäätelökakku. Oltiin just synttäreillä, jossa oli tehty hieno autokakku litran jäätelöistä ja koristeltu karkeilla. Helppoa ja nopeaa ja kelpaa yleensä kaikille.
 
Neljä munaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, munat ei myöskään sais olla aivan tuoreita. Mittaat kolmeen samanlaiseen lasiin yhteen rikotut munat toiseen hieman vähemmän sokeria, kuin munia on ja kolmanteen saman verran vehnäjauhoja, kuin munamassaa on ekassa laissa, jauhoihin voit halutessasi lisätä 1-1,5tl leivinjauhetta. Sitten vaan vatkaat munat ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja lisäät vaahtoon jauhot ja leivinjauheen ykkösellä vatkaten, mahd nopeasti. Kumoat mannaryyneillä jauhotettuun kakkuvuokaan ja paistat. kokeile kypsyyttä paiston aikana vaikka coctail tikulla, jos et ole varma kypsyydestä. Jos tummuu liikaa, laita päälle folio. Valmista suunnilleen silloin kun pohjan ja vuoan väliin tulee rako :)
 
ap
enää en ehdi kauppaan mitään hätävara jätskejä enkä valmiita pohjia ostamaan ja tyttö kaiken lisäks oottaa kovasti kakkua jonka lupasin tehdä. Pöh, aikasemmin oon onnistunut,mutta siitä onkin jokunen vuosi jo...
 
4munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta.

laita munat kuumaan veteen lämpiämään, vaahtoutuvat paremmin.

vaahdota munat ja sokeri hyvin. lisää jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe varovasti. laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. paista heti, älä paukuttele äläkä avaa uunia kesken paiston. 175astetta, alataso ja aika mieluumin liian pitkä kuin lyhyt. kypsä kakkupohja ei juttele (eli kun kuuntelet sitä, niin se ei sipise) kypsästä pohjasta ei myöskään tartu taikina tikkuun jos kokeilet vaikka hammastikulla pohjan kypsyyttä keskeltä vuokaa.
 
hyvää tulee
Alkuperäinen kirjoittaja Zaron:
Neljä munaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, munat ei myöskään sais olla aivan tuoreita. Mittaat kolmeen samanlaiseen lasiin yhteen rikotut munat toiseen hieman vähemmän sokeria, kuin munia on ja kolmanteen saman verran vehnäjauhoja, kuin munamassaa on ekassa laissa, jauhoihin voit halutessasi lisätä 1-1,5tl leivinjauhetta. Sitten vaan vatkaat munat ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja lisäät vaahtoon jauhot ja leivinjauheen ykkösellä vatkaten, mahd nopeasti. Kumoat mannaryyneillä jauhotettuun kakkuvuokaan ja paistat. kokeile kypsyyttä paiston aikana vaikka coctail tikulla, jos et ole varma kypsyydestä. Jos tummuu liikaa, laita päälle folio. Valmista suunnilleen silloin kun pohjan ja vuoan väliin tulee rako :)
Tätä ohjetta minäkin olen käyttänyt jo 15 vuotta.aina onnistuu:)
 
4 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri kovaksi vaahoksi. Jauhot sekota keskenään ja siivilän läpi sinne vaahon joukkoon ja ÄLÄ vatkaa vaan kääntelet jauhot sekasiin jollain kaapimella.
Voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan taikina ja uunissa 175 asteessa 30-35min. Kun rupeaa irtoamaan hieman reunoista, alkaa oleen valmis.

Pitäs onnistua.
 
apua on
5 kananmunaa
1,5dl perunajauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
3dl sokrua
2 tl leivinjauhetta

Ensin uuni päälle ja voitele vuoka. ja ne jauhotukset

sitten vatkaat PELKÄT MUNAT
sokeri perunajauhoseos mukaan ja kunnon vaahto tulee olla.
sen jälkeen
VAROVASTI vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeaan mutta älä vatkaa. ÄLÄ KOLAUTA KULHOA!

sitten kaadat vuokaan reippaasti mutta varovasti, ÄLÄ KOLAUTA vuokaa!!!

n. 30 min ja sillä 200
jos jos tosiaan näytäää että päältä tummuu niin laita voi paperi päälle

en koskaan ole epäonnistunut tällä ohjeella. Äidiltä perintöä ja hän saanut omalta äidiltä =)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Zaron:
Neljä munaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, munat ei myöskään sais olla aivan tuoreita. Mittaat kolmeen samanlaiseen lasiin yhteen rikotut munat toiseen hieman vähemmän sokeria, kuin munia on ja kolmanteen saman verran vehnäjauhoja, kuin munamassaa on ekassa laissa, jauhoihin voit halutessasi lisätä 1-1,5tl leivinjauhetta. Sitten vaan vatkaat munat ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja lisäät vaahtoon jauhot ja leivinjauheen ykkösellä vatkaten, mahd nopeasti. Kumoat mannaryyneillä jauhotettuun kakkuvuokaan ja paistat. kokeile kypsyyttä paiston aikana vaikka coctail tikulla, jos et ole varma kypsyydestä. Jos tummuu liikaa, laita päälle folio. Valmista suunnilleen silloin kun pohjan ja vuoan väliin tulee rako :)
kiitos :) pistetään muistiin
 
Saman verran munia, sokeria ja jauhoja (esim. iso juomalasillinen kaikkia). Laita puolet jauhoista perunajauhoja. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. 175 astetta ja niin kauan, että reunat irtoavat vuoasta. Kokeile kypsyyttä tuli- tai hammastikulla -> tikkuun jää taikinaa, jos kakku ei ole vielä kypsä. Anna jäähtyä vuoassa jonkin aikaa uunista oton jälkeen ennen kumoamista.

Siinäpä pääpointit kakkupohjan onnistumiseen =) Onnea uuden pohjan tekemiseen! :hug:
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Sirutin:
Teetkö ihan täytekakkupohjaa?
Minkä kokoinen vuoka sulla on?
Mulla on antaa sulla hyvä ohje, millä onnistut takuulla ja pohjasta tulee kuohkea.
joo täytekakkua teen :) vuoka oli halkaisijaltaan noin 22-23cm. Anna vaan se sun hyvä ohje??

JA kiitos kaikille jotka ohjeita laitto, kaikki vinkit otan vastaan :D
 
apuaon
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja apua on:
200 astetta ja alimmalla. Jos alkaa päältä tummua laita voi paperi päälle!
auttaako voipaperi?? miten?
siis kun kannattaa aina välillä kattoa et miltä näyttää ja jos näyttäää et ennenkuin se 30 min on menny että se tummuu pinnalta niin laita leivinpaperi tai voi paperi päälle. Se suojaa ettei pala mutta kypsyy sisältä.

voit myös koittaa kypsyyttä sen 30 minuutin jälkeen tikulla.. jos ei ole pitkää tikkua niin ohut puukko on hyvä. ei riko sitä rakennetta.
Ei pitäisi jäädä ollenkaan mitään tikkuun/puukkoon.
Jos tarttuu kiinni taikinaa niin takaisin uuniin
 
AulisKotityöläinen
1.Ohjeen mukaista leivinjauheen määrää voi vähän lisätä, eli laittaa kukkurallisia teelusikallisia.
2.Vatkaa munia ja sokeria n. 10 min., kunnes vaahto on lähes valkoista ja niin kiinteää, että vispilöistä valutettu "kuvio" pysyy hetken vaahdon pinnalla. Lisää jauho-leivinjaujheseos siivilän läpi ja kääntele varovasti muna-sokerivaahtoon esim. nuolijalla tai kauhalla. ÄLÄ VATKAA! Kaada varoen kakkuvuokaan ja heti valmiiksi lämmitettyyn uuniin, sokerikakkutaikina ei kestä odottelua. Uunista ottamisen jälkeen käsittele silkkihansikkain, älä ravistele äläkä kolistele vuokaa kumotessasi sen alustalle. Anna jäähtyä kakkuvuoan alla rauhassa.

Näillä ohjeilla minun pohjat onnistuu. Pitää muuten minunkin tänään vielä tehdä pohja huomisille 2-v synttäreille :)
 
apuaon
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Sirutin:
Teetkö ihan täytekakkupohjaa?
Minkä kokoinen vuoka sulla on?
Mulla on antaa sulla hyvä ohje, millä onnistut takuulla ja pohjasta tulee kuohkea.
joo täytekakkua teen :) vuoka oli halkaisijaltaan noin 22-23cm. Anna vaan se sun hyvä ohje??

JA kiitos kaikille jotka ohjeita laitto, kaikki vinkit otan vastaan :D
tohon vuokaan tuo mun ohje on kanssa.
Mutta vatkaa eka se muna kuohkeeks. Teet sitten millä ohjeella tahansa ja sitten ne muut, sokerit ja peruna jauhot, Tulee tosi hyvä rakenne. (huippukokih ohje ;) )
 
höh
Anteeks nyt mutta ei sun 2-vuotiaas varmaan pahastuis vaikka käyttäisit valmista kakkupohjaa. Eiköhän lapsen mielestä tärkeämpi ole se koristelu.
Tsemppiä kuitenkin! (Itse en ole koskaan edes lähtenyt yrittään kakkupohjan tekemistä vaan käytän valmiita....)
 
apua on
Alkuperäinen kirjoittaja apua on:
Alkuperäinen kirjoittaja perskyrpänen:
200 astetta on liian kuuma kakkuvuokaan tehtävälle vaahtotaikinalle, se on kääretorttupohjan paistolämpötila.
niinkuin sanoin., koskaan en ole epäonnistunut.... siitä saa jokainen päätellä
lisään että oon muiden ohjeiden mukaan tehnyt joskus kakkua eli 175 ja ei oo onnistunut..
 
Kokoa niistä kahdesta pieleen menneestä iso upea kakku :D Hyvät täytteet ja paljon kermaa päälle ni kukaan ei tiedä et jotaa on menny pielee, jos et ite sano :D

Mut kuohkeaan kakkuun:
4munaa
2dl sokeria
2dl jauhoja (puolet vehnä- ja puolet perunajauhoja)
1tl leivinjauhetta
voideltu+korppujauhotettu vuoka
uuni 175 astetta.
Eka uuni lämpenemään ja vuokan jauhotus, ettei taikinan tarvi odotella (munasokerivaahto lässähtää jos joutuu valmiina odottelemaan vuokaan kaatamista)
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (pitkään)
lisää jauhot joihin leivinj yhdistetty, kääntele varovasti, älä enää vatkaa kovasti tässä vaiheessa.
Kaavi vuokaan ja paista n. 30 min, mut kypsyyden saa parhaiten kokeiltua hammastikulla, jos taikinaa jää tikkuun vuoka varovasti takas uuniin hetkeksi. Vuokan kolistelu saa taikinan laskemaan jos huono säkä.
Näillä ohjeilla oon aina tehny onnistuneen kakkupohjan
:D :D
 
just tein kakun
ja n ite jaksa yritttääkään kakku vuoasssa, niinpä teen kaks kääretorttu pohjaa, ne kahtia, tulee nelikerroksinen kakku. Ja ei tartte kostutuksesta murehtia, jos täytteet ovat kosteita, vaikka pakastemarjoja tulee niistä mehua riittävästi.
 

Yhteistyössä