"Voi elämän kevät! Disney luokitteli Muppetit ”loukkaavaksi sisällöksi”, Kermit ja Miss Piggy liian vaarallisia lasten silmille"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"Disneyn suoratoistopalvelu on lisännyt nukkeohjelma Muppet Show’n yhteyteen varoituksen ”loukkaavasta sisällöstä”, ja ohjelmaa pystyy katsomaan vain aikuisen käyttäjätilillä. Varoituksen syyksi epäillään mm. ohjelmassa esitettyjä kansallisia stereotypioita. Alun perin 70-luvulla tuotettu brittiläinen komediallinen nukkeshow ei ole ainut sisältövaroituksia saanut ohjelma. Disney on lisännyt varoitukset myös mm. Aristokatteihin ja Peter Paniin.

Muppetit on poliittisen korrektiuden ja herännäisyyden viimeisin uhri, uutisoi DailyMail.

Disneyn suoratoistopalvelu varoittaa katsojiaan, että Kermit-sammakon, Miss Piggyn ja ystävien seikkailut sisältävät ”loukkaavaa sisältöä.” Niiden katsomiseen vaaditaan täysi-ikäisen käyttäjätili. Käytännössä Muppetit joutui siis lapsilukon taakse.

Varoituksessa kerrotaan:

”Tämä ohjelma sisältää kielteisiä kuvauksia tai suhtautuu muuten vain asiattomasti ihmisiin tai kulttuureihin. Nämä stereotypiat olivat väärin, ja ne ovat väärin yhä edelleen.”

”Sen sijaan, että poistaisimme sisällön, myönnämme kyllä sen haitallisuuden, otamme siitä opiksi ja pyrimme herättämään keskustelua luodaksemme yhdessä paremmin ihmisiä huomioivan tulevaisuuden.”"
 
Nykyään eletään mielensäpahoittamis ajassa, joten sinänsä ymmärrän syyn näille päätöksille.
Ei tarvita kuin yksi loukkaantuja ja adressi täynnä nimiä mielensäpahoittajilta, jotka vaativat eri yhtiöiltä rahallista korvausta asioista, mitkä eivät koskaan ennen ole järkyttäneet ketään, mutta nyt järkyttävät 'kaikkia'.
 

Yhteistyössä