Viski kylmänä vai lämpimänä?

  • Viestiketjun aloittaja "Hiski"
  • Ensimmäinen viesti
l.lz
Jääkaapin pakastelokero on paras paikka säilyttää väkeviä. Jääkaapin pakastin on sen verta lämmin, että alkoholi estää jäätymisen lämpötilan kuitenkin ollessa miinusasteita. Tällöin mikrobien toiminta lakkaa lähes täysin ja juoma säilyy vaikka vuosituhansia.

Tarjoillessa on kyse omasta mieltymyksestä. Jotkut haluavat juoda lämpimänä, sillä silloin aromit korostuu parhaiten.
 
Eipysty
On se muuten helvetti pahaa millä tavalla vaan. Nuorempana tuli juotua aina, mutta nyt ei kestä ajatustakaan niin raakana kuin ginger alella lantrattunakaan, joka tuolloin oli suosikki. Vissiin liian monta krapula-aamua muistissa. Samoin ei iske niinä aikoina käytetyt suosikkihajuvedet enää.
 
Nautiskelija
Pidän viskistä ja nautin sitä mieleläni siten, että yksi kolmasosa on viskiä ja kaksi kolmasosaa kylmää vettä.
Ehkä joskus talvella nautin viskin kuuman veden kanssa, jossa on lisksi joko tavallista sokeria, tai fariinisokeria. Hunaja voisi olla myös hyvä makeutusaine.
Irisc Coffe liekitettynä on todellista herkkua.
-----------
 
"kokki"
Huoneen lämpäisenä, silloin kaikki aromit tulee esiin.
Ei tietenkään koske ns. pontikkatason viskejä kuten esim bourboneja ja kaikkia halpoja sekoituksia yleensäkin.

Mitä halvempi viski, sen kylmempänä kannattaa nauttia ETTEI ne aromit pääse sieltä esiin :D

Hyvä viski - ei jäitä lasiin vaan vesilasi vierelle.
 
  • Tykkää
Reactions: LaMamanMorbid
muistan yhden "asiantuntijan" jokas mulle haukku bourbonia pitkään ja asiantuntevasti yllä nähtyyn tyyliin.
jossain välissä heräs epäilys ja tuli kysyttyä kesken vuodatuksen että oletko edes maistanu koskaan. ei ollu.
:LOL:
 
"kokki"
Alkuperäinen kirjoittaja päätön;30317469:
muistan yhden "asiantuntijan" jokas mulle haukku bourbonia pitkään ja asiantuntevasti yllä nähtyyn tyyliin.
jossain välissä heräs epäilys ja tuli kysyttyä kesken vuodatuksen että oletko edes maistanu koskaan. ei ollu.
:LOL:
Makuasia tietenkin mutta jos puhutaan esim Jim Beam viskistä niin ei siitä maksa vaivaa kaivella niitä makuja esiin. Kylmänä ja jäitä vielä lasiin vaan.
Niin ja joskus käy bourbonitkin, joskus taas haluaa matustella enemmän niin sitten jotain parempaa. Onhan kuitenkin maissipontikassa ja "oikeassa" viskissä ihan selkeä makuero.
 

Yhteistyössä