Virolaisten kelpaa ajaa suomalaisten maksamilla autoverottomilla Ferrareilla

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
MTV:

"Superkalliiden urheiluautojen määrä lisääntynyt silmiinpistävästi Tallinnassa – Virossa ei ole autoveroa, joten Ferrarin saa puolet halvemmalla kuin Suomessa

Virossa tärkeämpää kuin miten asuu on näyttää millä ajaa, huomautti eräs virolainen tuttavani tänne muuttaessani.
Ladat ja mosset ovat neuvostovallan hävittyä vaihtuneet parissa vuosikymmenessä bemareihin ja mersuihin, mutta myös superkalliiden urheiluautojen määrän lisääntyminen on Tallinnassa silmiinpistävää.

Porschet, Masseratit, Bentleyt tai Ferrarit eivät enää ole harvinaisuuksia Tallinnan liikenteessä, jossa kuukauden keskiansio pyörii kuitenkin tällä hetkellä Viron tilastokeskuksen mukaan vain noin 1 500 euron tuntumassa.
Kuka näitä luksusautoja sitten ostaa ja millä rahalla?

Luxury Collection Automobilesin pääomistaja Esa Schroderuksen mukaan lähinnä yrittäjät, mutta on mukana myös asiakkaita jotka ovat tehneet pitkän työuran ja siinä sivussa unelmoineet omasta Ferraristaan ja säästäneet vuosia toteuttaakseen unelmansa.
Yhtiön Ferrariliike avattiin torstaina Tallinnassa.
– Meidän tavoitteemme on myydä tänä vuonna 4-5 autoa ja ensi vuonna 10-12. Urheiluautojen myynti on kasvanut täällä koko ajan, ja on totta, että täällä on suhteessa väkilukuun varsin paljon luksusautoja, sanoo Schroderus.
– Tämä on nouseva markkina, hän lisää.
Myymälässä kiiltelevä valkoinen Ferrari F8 Tributo maksaa Virossa alveineen 226 668 euroa, kun sen hinta Suomessa on noin 428 000 euroa. Virossa ei ole autoveroa ja arvonlisävero on 4 prosenttia Suomea pienempi.
Lisävarusteisiin saa uppoamaan myös tuhansia euroja.
Mutta jos suomalainen päättää ostaa Virosta Ferrarin, niin hän saa ajaa sillä kotimaassaan vain 14 vuorokauden ajan. Sen jälkeen iskee verottaja.
Mutta mitä yli 300 kilometriä tunnissa kulkevalla Ferrarilla tekee Viron kuoppaisilla teillä, jossa ylin nopeustarjoitus on 110 km/h ?

– No, ainakin siihen vauhtiin pääsee kolmessa sekunnissa, Schroderus naurahtaa."
 
vierailija
MTV:

"JULKAISTU 24.07.2020 06:46

Virolle EU:n elvytyspaketti oli suoranainen lottovoitto. Eteläinen naapurimme onkin erittäin tyytyväinen EU:n kanssa saamaansa sopimukseen.
Viro on todellinen nettosaaja, sillä se saa EU:lta 8,3 miljardia ja maksaa 2,4 miljardia tulevana budjettikaudella. Se saa siis jokaista maksamaansa euroa kohti takaisin yli 3,5 euroa ja jää 5,9 miljardia euroa saamapuolelle.
Viro pelkäsi, että sen elintaso on jo niin korkea, että tuet putoavat tällä budjettikierroksella roimasti. Maa oli valmistautunut paljon huonompaan lopputulokseen."
 
r0s
Mulle on sama, millä virossa ajelevat.


Mutta kun suomessa ajaa "kalliimpi" auto ohi ja kilvistä huomaa että virolainen liikenteessä ni autonkin arvo tippuu ku lehmän häntä. Eihän se, todella, virossa paljoa kuin suomessa maksa. Ja kun tietää että tyyppi huristelee sillä maksimin mitä saa ja vähän ylikin ja todella, käyttää järjestelmää hyväkseen ni alkaa vituttaa ja tykkään taas vähän vähemmän rapakon toispuolelta tulevista.


*mur*

Poikkeuksen tähänkin, onneksi, tekee ystävä joka osti autonsa suomesta ja siis toimi kuten rehellinen, kunniallinen, ihminen toimii.


Odotan muuten innolla hetkeä, ku junnu soittaa ja kiukkuaa ja pyytää apua siihen että suomen valtio vaatii vironmenopelistään autoveron koska sitä käytetään kokoaikaisesti suomessa... :p
 
vierailija
Miten ne oikein Virossa pärjää ilman autoveroa ja alhaisella arvonlisäverokannalla? Suomi ei pärjää edes tappiin asti verotettuna verohelvettinä, tai just sen takia.

"Virossa ei ole autoveroa ja arvonlisävero on 4 prosenttia Suomea pienempi."
 
Suomi on vielä toistaiseksi hyvinvointivaltion statuksessa kiinni. Siinä mielessä menee paremmin kuin Virolla, vaikkakin, Viro on hyvää vauhtia tavoittamassa ko. statusta.

En viitsi kirjoittaa pitkästi niin laitan linkit ”isommasta kuvasta” joissa käsitellään asioita joita jokaisen suomalaisen olisi hyvä tietää. Monet asiat voivat tulla jopa yllätyksenä!
Tuomas Malinen on ihan alansa huippu, joka kertoo miten asiat oikeasti ovat: 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Vahteran ennustus:

"Edessämme on kurjistuminen, joka alkanee jo syksyllä 2020. Edessä ovat veronkorotukset. Valtion menoja tullaan lähivuosina leikkaamaan rajusti. Ensin eläkkeet ja sosiaaliturva, sen jälkeen valtion ja kuntien palkkojen alentaminen ja irtisanomiset. Näitä toimenpiteitä pyritään siirtämään eteenpäin velanottoa lisäämällä."