Vinkki joulusiivouksen aloittamiseen:

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jos siivoaminen kuuluu ihan perusaskareisiin arjessa, niin ei joulua varten tarvitse järjestää erikseen mitään siivousta. Tekee sen perussiivouksen, se jo riittää. Keskittyy muutoin hankkimaan itselleen joulufiilistä.
 
vierailija
Kyllä Marie Kondon kirjoilla saa sen ihmeen aikaan
On aika huolestuttavaa kuulla kun ihmiset valittavat siitä, ettei kotona ole mitään tekemistä. Minimalismi ja Kondo, kuolinsiivoukset ym perustuu siihen, että kaikki "ylimääräinen" hävitetään ja mitä jää sitten jäljelle?
Mielestäni kodin pitää olla viihtyisä enkä tarkoita tällä sisustuslehtien muotikuvien mukaisia museoita, jotka näyttävät mukavilta mutta niissä ei saa näkyä elämisen jälkiä.
On ihanaa kun on paljon kirjoja, arkistoituja suosikki lehtiä, ompelupiste, tuunattavia vaatteita ja kankaita, lankoja, viilapenkki ja työkaluja..... Itselläni on tuhansia postikortteja, joista vanhimmat 1800- luvun lopulta. Kaikilla on paikkansa ja siten järjestys säilyy sekä siivous onnistuu.
Joulua ei vietetä komeroissa niinpä voi huoletta unohtaa hyllypapereiden vaihdon ja kaappien suursiivouksen. Uunin voi puhdistaa jo nyt samalla siistiytyy liesi ja mikro. Vähän kerrallaan niin siivous palkitsee.
 
vierailija
’Minimalismi ja Kondo, kuolinsiivoukset ym perustuu siihen, että kaikki "ylimääräinen" hävitetään ja mitä jää sitten jäljelle?’

Elämäni on paljon selkeämpää, kun olen luopunut turhasta tavarasta. Ompelin aikoinaan paljon ja säilytin tilkut matkalaukussa, jossa oli myös ompelukaavoja jopa 1970-luvulta. Palahallin pieni mustavalkoinen muovipussi oli säilynyt kuosissa. Iso pehmoNalle lähti tänä syksynä Fidaan. Savitöissä tekemäni polttamaton malja halkesi tönäisystäni ja meni roskiin.
Luopuessani tavarasta koen oloni kevyeämmäksi.
Kirjoja laitan kierrätykseen.
Jo kauan sitten tyttäreni sanoi ettei minun enää tarvitse konmarittaa.
Nykyään konmaritan niin etten osta uutta tavaraa. Vähät välitän Black Fridaysta.
Omikron-virus auttaa tässä elämäntavassa.
Laulukirjani välissä on laulutilaisuusvihkoja.
Lauloin eilen kotona vuoden 1985 Kauneimmat joululaulut-vihkon lauluja ja luin sen aikaisen piispan kirjoituksen.
Tietenkin rakkaimpien tavaroiden äärellä tulee autuaallinen olo. Mietin miten ihmeessä olin selvinnyt laulutilaisuuteen vajaa ouolen vuoden ikäisen vauvan kanssa. Niinä vuosina olin paljon liikkeellä.
Nykyään jömötän kotona lukutuolissa enkä selviä minnekään.
Aurinko paistaa kirkkaasti kännykän ruutuun.
Elin viikkoja banaanikärpäslauman keskellä. Iso lauma pölähti kaapista ulos kuin samesex-tsoukissa. Sitten aloin niiden läiskimisen märällä tiskiluutulla ja olen jo voiton puolella.
Ehdin jo miettiä onko elukat Buddhan oppien mukaisia sielunvaeltajia.
Vaikeinta on luopua kirjoittamisesta.
Ehkä joku päivä kirjoitetaan aiheesta opas. Ostan sen heti painotuoreena, niin ettei muste ole ehtinyt kuivua. Luen kirjan ja pesen sitten painomusteen käsistäni.
Ehkä myös sinkkubanaanien ostamista pitäisi vähentää.
 
vierailija

QUOTE="vierailija, post: 33932462"]
Joulufiiliksen hankkimisen? Vai pitääkö nykyään siivota jonkun kirjan mukaan? Eikö oppi kulkeudukaan enää isältä pojalle, äidiltä tyttärelle? Siivouksessakaan? Huonosti on asiat.
[/QUOTE]
Kyllä Marie oli nimenomaan oppinut ne asiat perheeltä - japanilainen ahtaus tosin voi olla eri kuin meillä.
 
vierailija
iiQUOTE="vierailija, post: 33932357"]
Jos siivoaminen kuuluu ihan perusaskareisiin arjessa, niin ei joulua varten tarvitse järjestää erikseen mitään siivousta. Tekee sen perussiivouksen, se jo riittää. Keskittyy muutoin hankkimaan itselleen joulufiilistä.
[/QUOTE]
Niin mut ajoitus ontärkeä kun päivänvalossa näkee paremmin. Pyykit kannattaa pestä pyykkikoppa tyhjäksi ja petivaatteet voi vaihtaa muutaman päivän aikaisemmin ettei koppa pursua jouluna.
 
Ei meillä tehdä varsinaista joulusiivousta, mutta yläpölyt meillä on ollut tapana jättää ”joulusiivoukseksi”.
Eli kattovalaisimista ja muusta katonrajassa olevista lähtee pölyt.

Hyvää, muutaman minuutin päästä alkavaa, ensimmäistä adventtisunnuntaita!❤

 
vierailija

QUOTE="m.e.k., post: 33932368, member: 147831"]
Normisiivous riittää. Tavaroiden järjestely, tasojen pyyhintä, imurointi ja lattioiden nihkeäpyyhintä/kosteapyyhintä.
[/QUOTE]
Matot rullalle ja nurkat tyhjiksi. Hyvää musiikkia kuuluvasti ja levittää matot vasta sitten kun kaikki on valmista - ulkona tuuletettuina/piiskattuina.
 
vierailija

Yhteistyössä