Vinkkejä ruokasuunnitteluun

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eli aikeissa vihdoin aloittaa ruokasuunnittelu (meal planning), aina jäänyt tekemättä kun niin tylsää hommaa ja epäilen miten jaksan samoja ruokia. Tosin nyt tilanne on se että tarvitsen rutiineja, ja uskon että säästän suunnittelulla rahaa ja hermoja. Meillä nelihenkinen perhe, kaikki syödään kotona nyt. Nyt vinkkejä kehiin, kuinka paljon teillä on reseptejä rotaatiossa? Suunnitteletko kerralla viikon, kahden vai kuukauden ateriat? Pelkät päivälliset vai aamupalat ym myös? Paljonko rahaa säästät suunnittelemalla? Mun pitäisi tehdä sekä lounas ja päivällinen joka päivä. Itse en syö kalaa niin lasten kalapäivänä pitää itselleni olla muuta. Ajattelin että voisin aloittaa 14-20 reseptillä ja vaihtaa niitä 3kk välein, ja vähän sesongin mukaan.
 
vierailija
Koulussa pyörii kuuden viikon lista. Varasta ruokaideat suoraan sieltä
En etsi reseptejä vaan vinkkejä käytännön toteutukseen ja kokemuksia. Ajattelin aloittaa viikon ruokien suunnittelulla, mikä tuntuu isolta, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan jonkun tätä harrastavan kokemuksia. Onko esim joka viikko samat ruuat vai kahden viikon aikana vai mikä on ollut hyvä. Onko tullut kyllästymisiä jne.
 
vierailija
Sinulla on liikaa reseptejä, 5-10 riittää. Tee 5 päivän ruokalista, maanantaista perjantaihin. Sitten pyörität tätä ruokalistaa viikon kerrallaan, vaikka ensin kuukauden ajan. Viikonloppuisin voi olla luova ja tehdä jotain erilaisia ruokia.
Ei kyllästy. Välipalat minimiin tai kokonaan pois, että on kunnon nälkä ja ruoka maistuu, vaikka olisi samaa kuin muutama o
päivä sitten.
Tee ruokabudjetti, esim 4h/ 700€ kuussa. Siinä säästää kans hyvin.
 

Yhteistyössä