Mitä tarvitaan
15 cm pyöreä kakkuvuoka
sähkövatkain
3 kananmunaa
kolme suklaalevyä (yht. 165 g)
Vaiheet
Esilämmitä uuni 170-asteiseksi
Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. Laita valkuaiset jääkaappiin.
Laita paloiteltu suklaa isoon kulhoon. Sulata suklaa miedolla lämmöllä (60 asteessa) vesihauteessa.
Kun suklaa on jäähtynyt, lisää keltuaiset ja vispaa.
Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia isossa kulhossa, kunnes vaahto on niin kiinteää että voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman että vaahto putoaa.
Lisää 1/3 vatkatusta valkuaisvaahdosta (marengista) suklaataikinaan ja sekoita hyvin vispilällä. Lisää sitten asteittain loput marengista puolet kerrallaan, jatkuvasti lastalla sekoittaen.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja napauta vuokaa kevyesti pöytää vasten, näin ilmakuplat lähtevät.
Paista 170 asteessa 30 40 min.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä kunnes se ei ole enää tulikuuma. Laita sitten ritilälle jäähtymään.
Voit lisätä päälle vielä ripauksen tomusokeria jos haluat
Herkuttele!