"Villiherukka" (tai punaviinimarja), onko myrkyllinen?

  • Viestiketjun aloittaja uuno
  • Ensimmäinen viesti
uuno
Metsän laidassa kasvaa villin oloinen pienilehtinen ja vähämarjainen punaherukka, onkohan se tosiaan herukka ja voiko olla myrkyllinen?

En löydä netistä mitään järkevää tuolla nimellä, tietääkö joku paremman hakusanan? Vai soittaisko myrkytystietokeskukseen?

 
Ei se taikinamarja kyllä myrkyllinen ole. Mutta ei se hyvääkään ole, siellä pienen marjan sisällä on sellainen iso sienmenkivi sisällä. Mutta ei siis vaarallista, vaikka lapset sitä napostelisivatkin. Minullekin lapsena opetettiin, että se olisi myrkyllinen, mutta myöhemmin olen oppinut, että se ei kyllä myrkyllinen ole. Myrkytyskeskuksesta kerran asian tarkistin, kun meidän pihalla on niitä pensaita, ja poika oli syönyt niitä marjoja.
 
vierailija
Ei se taikinamarja kyllä myrkyllinen ole. Mutta ei se hyvääkään ole, siellä pienen marjan sisällä on sellainen iso sienmenkivi sisällä.
Kiitos tiedosta! Törmäsin punaherukan näköiseen kasviin metsäretkellä ja puraisin yhtä marjaa nähdäkseni sisällön - ja kokeakseni suureaktion. Makua ei kovin ollut, mutta siemeniä paljon. Olisi siis kertomasi perusteella aito punaherukka.
Jännä juttu, että tuoretta tietoa taikinamarjasta ei juurikaan löydy, siemenestä ei lainkaan. Kiitos siis sinne 12 vuoden taakse!
 
Lisää taikinamarjasta:

 

Yhteistyössä