Vilkas taapero ja vaaratilanteet

Meillä siis vilkas pian 2-v. tyttö. On siis meno päällä ja voi sännätä suinpäin tielle esim. koiran perässä, porttikongista tielle jne. Kaupassa kärryjen alle yms. Onko valjaat ainoa ratkaisu, vain miten olette toimineet??? Puhe kun ei auta ja vaunihin ei voi aina "köyttää". On vaan liiaksi läheltä piti tilanteita ja se on karmeaa...On vilkkaampi kuin osa lapsista, rohkea. Toki myös tottelevainen, mutta valikoiva kuulokin neidolta löytyy. Kokeneemmat, mitä siis neuvoksi???
 
Kai se on kiinni siitä, miten sallit hänen juoksennella. Vai voiko olla niin, että esim. perhepäivähoitajilla ei ole koskaan vilkkaita lapsia, tai suurperheessä? Kun heidä liikuttava 3-4 pienen kanssa, niin eivät kyllä lähde minnekään juoksentelemaan, kun äiti ei päästä eikä lähde perään. Perhepäivähoitajalla saattaa olla 4 alle 3-vuotiasta, kun ovat nykyää usein pieniä.
 
nekku
Meillä on ihan sama homma, poika täyttää tammikuussa 2v ja just oli sellainen tilanne että poika lähti yhtäkkiä säntäämään pihasta tielle talon toiselle puolelle kun laitoin vauvaa autoon, yleensä kyllä laitan esikoisen ensin just tuon takia. huusin kurkku suorana mutta jätkä vaan nauroi ja kiihdytti vauhtia ja sain ryysyistä kiinni vasta kun oli toisella puolella tietä. Jos olis tullu auto niin meillä olis ollu murheellinen joulu. :'(
Pelästyin ihan hirveesti ja itkin ja ehkä poikakin vähän ymmärsi, mutta tiedän että ton ikäisen käsityskyky on rajallinen.. Se on huono homma kun ei ole yhtään itsesuojeluvaistoa ja pääsee kuitenkin niin lujaa.
Me ollaan ratkaistu asia niin että nyt pidän pojasta koko ajan kiinni, ja sekös riemastuttaa poikaa. Missään me ei paljokaan kuljeta koska esikoinen on tosiaan nyt niin mahdoton, että vain ihan välttämättömimmät reissut tehdään. Valjaita vastaan oon aina ollut ihan periaatteessa enkä ole kyllä kenelläkään nähnyt vuosiin valjaita, muistan joskus lapsena viimeksi jollain nähneeni. Neuvolan terkkari kyllä suositteli niitä lämpimästi, mutta ehkä kuitenkin yritetään pärjätä toistaiseksi ilman. Ehkä näillä vilkkailla tapauksilla on ylimääräisiä suojelusenkeleitä. :)
 
juu-ei
Juu-ei se aina ole siitä kiinni miten itse antaa lapsen mennä. Meillä esikoistyttö kiltti eikä koskaan ollut mitään ongelmaa, mutta tämä kuopuspoika sitten kyllä menee eikä meinaa vaikka varmasti ihan samaan tyyliin kasvatettu onkin.

Noista valjaista sen verran että itsekään en niitä käytä muuta kuin syöttötuolissa ettei tule sieltäkin pää edellä alas ja olen ollut aina niitä vastaan aikaisemmin. Mutta viime kesänä kun oltiin särkänniemessä niin käytin kun en uskaltanu ottaa riskiä että pieni olis sinne ihmispaljouteen ja huvilaitteiden sekaan kadonnut kun on niin tuhannen vikkelä jaloistaan. Ajattelin että ajatelkoot ihmiset mitä tahtovat mutta lapsi on meille liian rakas että ottaisin riskiä ihmisten katseiden vuoksi.
 
meillä likka 1v 5kk ja kauhia ryntäiliä..ei hetkeekää voi irrottaa otetta jos esim kaupassa ollaan! jotkut muksut on rauhallisia jo iha luonteeltaan ja siten "tottelevat" paremmin ja sitten on nää rämäpäät ku kulo lakkaa toimimasta ku jotai mielenkiintosta näkyy.mulla ei oo nii suurena ongelmana nää tällaset ulkona kotoa tilanteet mut kotona saa olla kärppänä kokoajan.likka meinaa kiipee pöydälle alta 5sekunnin tai oikeestaa iha mihi vaa mis on hyvä paikka harjotella taitoja ja kuhmujakin löytyy ku omat refleksit ei enää riitä vaikka miten koittaa.kiva tietää että muillakin on näitä " rämäpä" muksuja :)
 

Yhteistyössä