Viime kevään hämminki tuskin toistuu: Suomeen lennätetään moninkertainen määrä ulkomaisia kausityöntekijöitä vimme vuoteen verrattuna

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Viime kevään hämminki tuskin toistuu: Suomeen lennätetään moninkertainen määrä ulkomaisia kausityöntekijöitä viime vuoteen verrattuna
Tänä vuonna Suomeen arvioidaan tulevan yli 10 000 kausityöntekijää ulkomailta. Pääosin he tulevat Ukrainasta, Venäjältä ja Thaimaasta.

Koordinoiduilla lennoilla tuli viime vuonna noin 3 000 työntekijää. Toivomus olisi, että mahdollisimman moni käyttäisi valmiita lentoja.

Tänä vuonna Suomeen arvioidaan tulevan yli 10 000 kausityöntekijää ulkomailta.
Pääosin he tulevat Ukrainasta, Venäjältä ja Thaimaasta."

Lähde: Yle 12.4.2021


Ja huomatkaa ! EU:n ulkopuolelta. Se juuri, oli sitä "huutavaa työvoimapulaa", samoin kuin virulaiset rakennuksilla. Matti ja maijja, turvallisesti kotona ja kortistossa.

Entäs 650 000 työnhakijaa Suomessa? Tai yli 500 miljoonan ETA/EU-työmarkkina-alueen työttömät työnhakijat, ovatko liian kalliita?


Työllisyyskatsaus Helmikuu 2021
Helmikuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 663 200 työnhakijaa, mikä on 133 100 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työnhakijoista oli miehiä 342 100 ja naisia 321 200. Miesten määrä kasvoi vuoden takaisesta tilanteesta 71 900:lla ja naisten 61 200:lla.

Työnhakijoista oli työssä olevia 204 900, joista 185 900 oli yleisillä työmarkkinoilla ja 19 000 työ- ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä.

Yleisillä työmarkkinoilla olevien työnhakijoiden määrä kasvoi 47 000:lla edellisen vuoden helmikuusta.

Työvoimaan kuulumattomia työnhakijoita oli 114 300, joista 27 300 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja 65 800 koulutuksessa.

Työnhakijoista oli työttömiä työnhakijoita 327 100, mikä on 79 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömistä työnhakijoista oli helmikuussa kokoaikaisesti lomautettuja 55 700 eli 2 100 vähemmän kuin tammikuussa. Edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna kokoaikaisesti lomautettujen määrä lisääntyi 36 900:lla.

Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 17 000, mikä on 10 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
 
vierailija
Olen palkannut tilalleni ukrainalaisen kausityöntekijän kesäksi. Tällä hetkellä hän leikkaa omenapuita.
Yhtäkään suomalaista ei ole kiinnostanut tilan työt kokonaisuutena. Yksi voisi tehdä puutarhahommia mutta ei kotieläintöitä, toinen hoitaisi eläimiä mutta haluaa tehdä työt yhtenä vuorona (eläimet hoidetaan varhain aamulla ja myöhään iltapäivällä). Tarvitsen tyypin jolta kaikki sujuu, ja nyt on jo useamman kerran ollut sama ukrainalainen. Valitettavasti suomalaisilta ei ole sujunut, tai yhdeltä on mutta hän jäi eläkkeelle, sen jälkeen oli muutama vuosi sellaista hakemista, kunnes löytyi nykyinen työntekijä.
Sori nyt vaan, mutta mulla on kannattava yritys jonka menestymistä en voi riskeerata minkään epävarman kanssa!
 
vierailija
Duuni kiinnostaisi, mutta ei yhteismajoitus jossain kylmässä aitassa. Yhteissuihkut ja vessat.
Se majoitus on kädenojennus ulkomaalaiselle, jonka ei kannata 4 kk takia hankkia omaa tai parempaa vuokra-asuntoa, eikä 150e hintaan kovin luksusta saa. Sää voit kaikin mokomin majoittaa itsesi ihan missä lystäät, vaikka hotellissa tai järvenrantamökissä tai ostaa lähistöltä talon!
 
vierailija
Se majoitus on kädenojennus ulkomaalaiselle, jonka ei kannata 4 kk takia hankkia omaa tai parempaa vuokra-asuntoa, eikä 150e hintaan kovin luksusta saa. Sää voit kaikin mokomin majoittaa itsesi ihan missä lystäät, vaikka hotellissa tai järvenrantamökissä tai ostaa lähistöltä talon!
150 euroa on kyllä törkeä hinta neljän kuukauden yhteismajoituksesta. Ei tulisi kuuloonkaan että maksaisin lantin latia siitä.
 
vierailija
Pakko sitä ottaa ulkomaalaisia kun suomalaisia ei duunit kiinnosta.
Höpö, höpö tämä on vain teidän pataporvarien sosioekonomisen rasismin syrjivää ja leimaavaa vihapuhemantraa.

Yli 30 000 suomalaista haluaisi töihin maatiloille, mutta tilat valittavat työvoimapulaa – Mistä on kyse, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila?

32 000 suomalaista haki viime keväänä vajaassa kuukaudessa näihin kausitöihin, mutta ei kelvannut.
Myöhemmin media hastatteli Suomeen tulevaa ukrainalaista halpatyövoimaa ja moni oli ensi kertaa matkassa sekä ilman maatalouden kausityön kokemusta.
 
vierailija
Tiedätkö mitä maataloustuet on? Ne on tulo mikä kattaa tuottajalle sen osan mitä kuluttaja ei halua maksaa tuotteesta!
Mulle sopii erittäin hyvin maataloustukien lopetus, se vaan tarkoittaa sitä että kotimaisen ruuan hinta nousee huomattavasti.
Suomi tukee maataloutta ylivoimaisesti eniten Euroopassa - lähes 2 eurolla jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden!
Maataloustuet 190% maatalouden nettoarvonlisästä
Eurostat julkaisi tänään uusimmat tilastot maataloustuista Euroopassa, ja Suomen maataloustuet olivat jälleen kerran ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat suhteessa sektorin tuottamaan arvonlisään. Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksettiin tukia lähes kaksi euroa.

Jokaista maataloudessa tuotettua euroa kohden Suomen maataloutta tuetaan 1,90 eurolla.
Toisiksi eniten maataloutta tukevassa EU-maassa 0,90 eurolla.
Keskimäärin EU-maat tukevat maatalouttaan 0,28 eurolla maataloudella tuotettua euroa kohden.

Miten Suomalaisen elintarvikkeen hintataso voi silti olla EU:n kalleinta ja Euroopan toisiksi kalleinta heti Sveitsin jälkeen, jossa tulotaso sentään aivan toista kuin Suomessa?
Tuemme toistamiseen kuluttajina jo kertaalleen maailman eniten tuettua maatalouttamme. Jokin tässä yhtälössä mättää. Entäs maakuntahallinto, tuleeko siitä seuraava kuppausautomaatti?
 
vierailija
Ilmasto valitettavasti vaikuttaa kun emme pysty tuottamaan kolmea satoa vuodessa kun lumi peittää maan. Sitäpaitsi meillä ei ole varaa käydä tomaateilla sotaa kuten Espanjassa tai jättää satoa mätänemään kuten Italiassa.
 
vierailija
Vain muutama Länsi-Euroopan kehittynyt maa on poistanut työvoiman tarveharkinnan eli laajentanut yli 500 miljoonan ihmisen EU/ETA-työmarkkina-alueen koko maailman 7 800 miljoonan ihmisen työmarkkina-alueeksi, koska mitä ilmeisemmin myös Viron ym. Baltian maiden ja Itä-Euroopan halpatyövoima on jo liian kallista.
 
vierailija
Ukrainalainen saa Suomessa minimipalkkaa eli noin 2000e/kk (ylitöistä sovitaan työnantajan kanssa erikseen) ja maksaa kausimajoituksesta (taso vaihtelee mutta oikeasti sillekin on vähimmäisvaatimukset joita kaikki tosin ei noudata) 150e/kk.
Tämä ei kelpaa suomalaisille. Joten siksi tulee niitä ulkomaalaisia työntekijöitä joille se kelpaa.
 
vierailija
Se majoitus on kädenojennus ulkomaalaiselle, jonka ei kannata 4 kk takia hankkia omaa tai parempaa vuokra-asuntoa, eikä 150e hintaan kovin luksusta saa. Sää voit kaikin mokomin majoittaa itsesi ihan missä lystäät, vaikka hotellissa tai järvenrantamökissä tai ostaa lähistöltä talon!
En mä lähde muuttamaan neljän kuukauden takia mihinkään lasteni luota
 
vierailija
No mitä sitten huutelet täällä? Just tämän takia otetaan ulkomaalaisia töihin, kun ei suomalaisille sovi mikään. Ei kukaan halua valittajia töihin, etenkään kiireaikoina kun pitäisi tehdä koko vuoden päätulos!
Neljä tuntia aamulla töitä, sitten vähän vapaa aikaa pääsemättä mihinkään ja taas illalla töihin? Ei varmaan ole jonoa
 

Yhteistyössä