viikinmäki / fallkulla?

  • Viestiketjun aloittaja pohjoisesta muuttava
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Viikinmäessä on rauhallista! Täällä on muutama kaupungin vuokratalo, mutta niiden vuokrat eivät ole mistään halvimmasta päästä ja käsittääkseni niihin on valikoitunut asukkaita jotka maksavat itse vuokransa, ei sossu.
Stadin kämpässä asuvana voin kertoa, että ei tuollaista valikoitumista tapahdu. Uusissa asunnoissa on vähän korkeampi vuokra, mutta se ei koskaan nouse lähellekään markkinavuokraa. Seikka, joka meitä vanhoissa taloissa asuvia korpeaa kun kompensoimme omissa vuokrissamme niiden uusien talojen asukkaiden vuokria. Kun rakennuskustannukset huomioidaan, pitäisi esim. Kalasatamassa uusien stadin kämppien omakustannusvuokrankin olla lähemmän 20 €/m2, mutta eipä se ole lähellekään. Eli käytännössä me muut maksamme enemmän, että siellä saavat asu suunnilleen samalla vuokralla kuin täällä 1960-luvun lähiössä.

Sitä paitsi juuri sossupummi asukki mielellään laittaisi asuntohakemuksen vetämään uuteen ja hienoon asuntoon. Mielellään vielä saunalliseen. Toimeentulotukiasiakas kun ei maksa vuokraansa itse edes sitä vähää ja sähkölaskunkin kuittaa sossu eli nykyään kela. Sen sijaan pienituloinen köyhä ei välttämättä toimeentulotukea saa ja joutuu asumistuen jälkeen maksamaan jotain omistaankin. Silloin se pieni vuokra tulee tarpeeseen.

Sen verran vielä voin vahvistaa, että kyllä stadin kämpissä enemmän näkee vähän heikompaa ainesta. Esim. tuo mainittu roskien heittäminen maahan tai rappukäytävään on sellainen kestoaihe, jota ihmettelen vuodesta toiseen. Eivät nämä naapurien lapset tunnu asiaa oppivan, vaikka sukupolvet vaihtuvat. Toisaalta aikuiset ja vanhemmat lapset heittävät tupakantumppinsa suoraan rapun oven viereen. Minkäänlaista roskien lajittelua on turha odottaa. Joka viikko on joku telttatuoli roskakatoksen lattialla, vaikka eivät huonekalut sinne kuulu. Pihakalusteita rikotaan aika avoimestikin. Jokuhan ne aina korjaa. Sellaista yleistä kurittomuutta. Vanhemmissa tietysti sitten väestön keskiarvoa enemmän alkoholismia, työttömyyttä, huumeidenkäyttöä ja väkivaltaa. Sekä tietysti ihan vaan heikkolahjaisuutta, joka monesti selittää sitä miksi elämä on mennyt sivuraiteelle. Mutta vuokra on halpa.
 
vierailija
https://goo.gl/maps/9ta727xmvo82

Googlen kartta on pahasti jäljessä, mutta luulisi olevan hyvät näkymät Viikinmäessä.

Falkullassa ärsyttää välittömästi se, että ei taas ole osattu päättää uskaltaako lähiöön rakentaa keskustamaisesti. On päädytty tuollaiseen tiiviiseen lähiöön kun oikea ratkaisu olisi ollut tehdä tiivistä ruutukaavaa ja rakentaa talot kiinni katuun.
 
vierailija
Turha moisella asialla Viikinmäen mainetta on pilata. Helsingissä ei voi missään välttyä "vuokra-talojen" asukkailta. Fallkullasta niitä sossun asiakkaita vasta löytyykin. Viikinmäki on mielestäni erittäin rauhallinen alue, ihmettelen miten kukaan voi muuta väittää....
Voi, juurikin Lauttasaaressa ei ole HEKAn asuntioja kuin 1 talon verran. Maa on yksityistä niin 100% varmuudella voidaan sanoa, ettei sinne tule noita "sossupummi" taloja.
 
Fallkullaan ei kannata muuttaa, ne ampuu siitä eestä lentoaseman ylös ja paukuttaa siinä suolla vuosikymmeniä!

Hirveät metelit ja pölysaasteet!!!
 
vierailija
Rääkyvää rääpälettä riittää. Ai niin mutta kun muuallakin. Missään vaiheessa ongelma ei ole kenenkään koulutus- tai tulotaso vai silläkö oikeutetaan ilmeinen kakaroiden laiminlyönti?
 

Yhteistyössä