Vieläkö yksi mahdollisuus?

Mieheni (22v) on nyt reilun vuoden juonut todella runsaasti alkoholia, koko ajan pahenevassa määrin. Jopa työpaikka meni tämän takia alta. Olen asiasta sanonut, silloin alussa enemmän, nyt enää vähemmän. Nyt viimeyönä mieheni oli jälleen baarissa. Meille tuli ihan toisesta asiasta riitaa (joka kylläkin lopulta juonsi siitä että mies oli humalassa). Mulle tuli mitta täyteen ja sanoin etten enää jaksa tälläista elämää ja lähden lasten kanssa pois.

Yllätyksekseni mieheni kuitenkin sanoi minulle, että hän on miettinyt asioita ja tullut siihen tulokseen että hänellä on ongelma alkoholin kanssa. Ja että hän haluaa päästä siitä eroon. Enää ei juo kuin korkeintaan 2kkn välein. On kuulemma tajunnut että kavereillaankin voi käydä ihan selvinpäinkin eikä aina vain humaltumistarkoituksessa. Ja ettei kotonakaan ota enää pisaraakaan. Puhui myös AA-kerhoon menemisestä. Ja sanoi että hänestä tuntuu niin pahalta kun hän näkee miten olen joutunut kärsimään hänen juomisensa takia ja että hän haluaa olla mun tukena ja turvana, eikä kännissä jossain muualla.

Ja nyt en tiedä mitä ajatella. Mies ei ole aiemmin tälläisia puhunut eikä myöntänyt alkoholiongelmaansa. Vaikka se hänellä ihan selkeästi on. En vain ole siihen puuttunut koska tiedän etten minä voi ketään "parantaa" =pitää erossa viinasta vaan se on jokaisen oma henkilökohtainen päätös. Rakastan miestäni ja hän on hyvä isä muuten mutta juomisen takia luottamus on mennyt..nyt en tiedä enää pitäiskö mun uskoo miehen olevan tosissaan vai mitä..annanko vielä yhden tilaisuuden? Voiko alkoholismista "parantua" itsekseen, vain päättämällä että se oli nyt tässä? Vai onkohan kyseessä vain se, että mies pelästyi tajutessaan että olen tosissani ja vain yritti jollain keinolla saada minut pysymään vielä suhteessa kanssaan..?


 
metsänpeikko
Siitähän se parantuminen lähtee kun päättää "se on tässä". Pikään menee kuitenkin ennenkuin siitä tasapainoon pääsee ja takapakkejakin voi tulla. Minusta on erittäin tärkeää se, että jos päätät vielä jatkaa niin sinä lähdet mukaan tähän paranemisprosessiin. Hankit itsellesi tietoa ja tarvittaessa tukeakin esim A-klinikan tai aa-kerhon kautta. Alkoholismi on koko perheen juttu ei vain alkoholistin joten kaikki tarvitsevat myös tukea tähän paranemisprosessiin. On myös helpompi jaksaa ja ymmärtää kun tietää tiettyjen juttujen kuuluvan asiaan!
Miehesi kannalta olisi tietysti nyt tärkeää jos vielä tilaisuuden annat. Minusta sinun kannattaa kuitenkin miettiä oma jaksamisesi ja se miltä sinusta oikeasti tuntuu. Teet päätöksen ihan omien tuntemusten mukaan!
 
siskon miehen tilannetta seuraamalla oon ymmärtäny että siitä ei parannuta koskaan vaan se loppuiän kamppailua.mutta kun on toinen tukena niin heillä menee nyt hyvin.niillä kesti 17 vuotta ennennkö mies myönsi tilanteen.
ihmistä ei voi auttaa jos ei itse halua apua.nyt kun miehesi on avautunu aiheesta ja on halukas tekemään töitä asian eteen, anna mahdollisuus.mene mukana AA:han, sinne saa mennä myös puolison kanssa,se on kuulema tosi positiivinen juttu molemmille.huomaatte, että ette oo yksin sellasessa tilanteessa.tsemppiä!
 
Nöppäri harmaana
Edellisiin vielä lisäisin, että saattaapi olla, ettei voi ottaa enää edes sen 2kk välein, koska silloin saattaajäädä putki niin sanotusti päälle, mutta kaikkihan selviää tekemällä, kokeilemalla ja virheistään oppimalla.

Minusta myöskin kannattaisi antaa se mahdollisuus, ainahan voit kuitenkin lähteä pois, jos ei mitään muutosta tapahdu.

Tsemppiä :wave: :wave:
 

Yhteistyössä