Vesirokko ja suihku

  • Viestiketjun aloittaja hupsu äiti
  • Ensimmäinen viesti
hupsu äiti
Sarjassamme tyhmisä kysymyksiä :snotty:

Voinko vielä 6-vuotiaan maanantaista asti vesirokkoa sairasraneen kuumeisen lapsen suihkuun ? Alkaa jo tuntua että tytöllä ei ole mukava olo kun on ollut hikinen ja näppyläinen eikä pääse puhdistautumaan. Tosin ei vesirokossa muutenkan ole mukavaa mutta kuitenkin voisi pikainen suihku helpottaa jos vain kuumeista uskaltaisi suihkuttaa (kuume yli 38).

 
Muistelisin et itse vesirokossa ja kuumeessa suihkuttelin aikanaan paljonkin! Ja viileä suihkuhan saattaa alentaa kuumettakin. tärkeintähän on ettei suihkun jälkeen pääse kuumeinen vilustumaan joten nopsa kuivaus ja päälle jotain!


Paranemisia!! :hug:
 
Tiiuliinu
Meillä vesirokossa suihkuteltiin ihan joka päivä, helpotti kutinaa. Saippuaa ei käytetty kylläkään yhtään... ois voinu kirvellä...
kuumetta meillä ei tosin ollut kuin yhtenä päivänä, mutta tuskin se suihku kuumeisenakaan ihan paha juttu ole.

 
äeti
Viileä suihku helpottaa kutinaa. Kuivaus taputtelemalla kevyesti ei hankaamalla.
Ja kuumeisen lapsen joskus olen myös vienyt viileään suihkuun jotta on saatu kuumetta laskemaan nopeampaan. Kuumekouristusten pelossa.
 
Pauppi
Muistakaas että vesi ei saa olla liian viileää, koska silloin ihohuokoset supistuu ja sen seurauksena lämpö ei pääse haihtumaan, mikä vain pahentaa kuumeisen olotilaa!!! Haalea vesi on paras kuumeiselle ja vesirokkoiselle. Yks hyvä keino vielä kutinaan on aika karhea froteepyyhe. Se sänkyyn lakanan päälle ja lapsi siihen makaamaan. Kun kääntyilee, pyyhe hoitaa "raapimisen"!
 

Yhteistyössä