Verimakkara

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
M

Vieras
Saako raskaana ollessa syödä esim. verimakkaraa?

Vielä en tarvitse rautatabletteja, mutta kun kovasti väsyttää, niin ajattelin josko verimakkaralla/-letuillä tai -paltulla saisi hemoglobiinia vähän nostettua...

En vaan ole varma saako noita käyttää, enkä hoksannut neuvolasta kysyä.
 
En tiedä mitä edellinen tarkoitti, mutta verituotteiden syönti EI OLE kiellettyä tai rajoitettua raskauden takia, päinvastoin! Veriletuista saa hyvin rautaa. Kannattaa lukea pakkausselosteet hyvin, koska kaikissa veri/mustamakkaroissa ei ole verta (eikä siis rautaa) juuri nimeksikään.
 
Saa syödä =0)
Itsellänikin oli viime neuvola käynnillä hemoglobiini tippunut 118:sta ja nyt olen verilettuja syönyt ""urakalla"",kun ovat tuon puolukkahillon kanssa NIIN hyviä.
Ennemmin koetan saada rautaa normi ruuasta,kun että pillereitä tarttis ruveta popsimaan! Aiemmin ovat tehonneet.. Samoin,kuin pinaattiletut ja punajuuri olen havainnut hyväksi.
 
Nou huolta, eihän ne ole sen ""verisempiä"" kuin mikään lihakaan ennen kypsentämistä ;) ja verimakkarat on jo kypsennetty niin että lämmittää vaan. Pitäs minunkin alkaa niitä vissin popsimaan ku tuo hb laskee ku lehmän häntä...
 

Yhteistyössä