Venlafaxin/efexor ja raskaus

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eipä löytynyt kun jotain ikivanhoja keskusteluja aiheesta. Nyt ollaan kuitenkin vuodessa 2021 ja kyselisin onko joku onnistunut tulemaan raskaaksi käyttäessään venlafaxin lääkitystä ja millä annoksella, jos näin on? Ja kysytäämpä sitäkin, mikäli miehesi käyttää venlafaxinia, oletko tullut hänen lääkkeenkäytön aikana raskaaksi?
 
vierailija
Nimittäin nyt näyttää siltä, että tässä ois yks syy meidän ja monen muunkin lapsettomuuteen... Ihme, ettei mitään tutkimusta oo tehty eikä lääkeselosteeseen saada täten laitettua, että vaikuttaa hedelmällisyyteen!
 
vierailija
The metabolism of progesterone can be decreased when combined with Venlafaxine. Löyty joltain sivulta kun etti englanniks, eli voi vaikuttaa progesteronihormonin nousuun (että se ei nouse, kun sen pitäis) En tiedä mitä miehillä sitten, et voiko vaikuttaa siittiöihin jotenkin. Eipä tosiaan löydy kun yks tapaus suomeks googlettamalla, joka on tullu raslaaks venlafaksiinin aikana. En lukenut sen pitempään, mietin että annos on varmasti ainakin ollut pieni
 
vierailija
Hyvä että edes jotain positiivista :) ihana kuulla!

Hmm, löysin, että: Miehen kohdalla tiedetään, että masennuslääkkeiden käyttö voi aiheuttaa siemennesteen laadun heikkenemistä, vaikka se ei näy suoraan sperma-analyysissä. Paroksetiini-nimistä masennuslääkettä on tutkittu miehellä, ja se vaikuttaa siittiöiden DNA:han.

Mä siis aloin juuri kammoksua kaikkia lääkkeitä sekä naisella että MIEHELLÄ raskautta suunniteltaessa ja yrittäessä. Olen ehkä turhan ehdoton, mutta haluan löytää yhdenkin järkevän syyn miksi meillä ei tärppää. Ikääkin meillä vasta 26v ja 27v
 

Yhteistyössä