Vauvan trauma synnytyksessä

Tietääkö kukaan, mistä löytäisin tietoa vauvaiän traumoista ja siitä kuinka laaja-alaisesti traumat voivat vaikuttaa lapsen kehitykseen? Tyttärelläni oli syntyessään napanuora tiukasti kaksi kertaa kaulan ympäri, ja häntä jouduttiin elvyttämään synnytyksen jälkeen. Tyttö on alkanut nyt vähän vanhempana valittelemaan, kuinka kurkkua kuristaa ja hengittäminen etenkin nenän kautta tuntuu vaikealta.

Lääkärintutkimuksissa tuntemuksille ei löydetty mitään lääketieteellistä syytä. Tuntemus siis näyttäisi olevan täysin psykosomaattinen. Tilanne on hankala, sillä lääkärit eivät pysty tekemään mitään, mutta tyttö tuntee olonsa varsin tukalaksi, kun hengitys on vaikeaa.
 
Osteopatiasta voi olla jotain hyötyä syntymä traumaan.

Meidän poika 4kk on ollut hyvin itkuinen koko elämänsä ajan. Olen miettinyt mahdollisuutta jonkinlaiseen syntymätraumaan sillä poika syntyi iso pahkura päässä eli oli ilmeisesti ollut vähän pidempään synnytyskanavassa. Muuten kaikki meni normaalisti.. Olen ajatellut kuitenkin varata osteopatiaan ajan koska pojan itkuisuus ei ole helpottanut.

En tiedä vielä uskonko hoitoon tai sen tehoon, mutta trauma ei kai itsessään poistu vaan sitä voi hoitaa myös myöhemmällä iällä. Täältä löytyy tietoa Osteopatiakeskus Lapsen T
 

Yhteistyössä