vauvalle vaatteita, mitä ja minkä kokoisia?

  • Viestiketjun aloittaja uupeloostoksilla
  • Ensimmäinen viesti
uupeloostoksilla
Odotan ensimmäistä. Ei mitään kokemusta vauvoista mistään. Yritin käydä kaupassa kattelemassa vaatteita. Pää meni vaan pyörälle kun mietein minkä kokosta sitä pitää ostaa. Tietysti riippuu vauvan koosta joo mutta pakkohan sitä on jotain olla valmiina. Tekeekö koolla 50 yleensä mitää? Onko jokin koko mikä on varma valinta? Ja paljonko niitä kannattaa hommata? Ja mitä kaikkea kampetta on hyvä olla?
 
vierailija
Vastasyntyneelle parhaita on ehdottomasti yksiosaiset trikoohaalarit! Sukkaosalla, koska pienet potkii sukat pois. Varaudu vaihtamaan vaatteita kolmesti päivässä ja mieti kuinka usein pyykkäät. Koko 50 sopi meillä ehkä ekat neljä viikkoa. Jos nyt saisin kolmannen ostaisin varmaan n. Seitsemän trikoopukua osa 50 osa 56 ja kaksi kietaisubodya (helpompi pukea vastasyntyneelle mutta yli puolivuotiaalle helpompi pukea pään yli menevä) ja kaksi puolipotkuhousua kokoa 56. Paljon harsoja myös, niitä tulee käytettyä moneen tarkoitukseen. Imetyksen kannalta oleellista on että on vaatteet joissa on helppo imettää, esim Imetystopit ja paidat ja sellaiset jotka aukeaa edestä tai voi nostaa helmaa. Pitkät yöpaidat ja mekot kannattaa unohtaa. Itse tykkään että kantoreppu/liina oli välttämättömyys, paljon tärkeämpi kuin vaunut. 6kk+ kantorinkka selkään on myös hyvä jos tykkää luonnossa liikkua lapsen kanssa. Myös turvakaukalon, sitterin ja unipesän hankkisin. Toki nämä on vaan sellaisia mitkä helpottaa asioita mutta periaatteessa vastasyntynyt saa kaiken tarvittavan äidin kehosta.
 
vierailija
Etkö halua äitiyspakkausta? Siinä on ollut yleensä perusvaatteet ja niillä.pärjää alussa hyvin.
Omasta vauva-ajasta on aikaa , joten nykytilanne voi olla muuttunut. Yleensä vauvoille ostetaan liikaa vaatteita, se kasvaa nimittäin vuodessa paljon. No stress!
 
vierailija
Etkö halua äitiyspakkausta? Siinä on ollut yleensä perusvaatteet ja niillä.pärjää alussa hyvin.
Omasta vauva-ajasta on aikaa , joten nykytilanne voi olla muuttunut. Yleensä vauvoille ostetaan liikaa vaatteita, se kasvaa nimittäin vuodessa paljon. No stress!
Ei äitiyspakkauksessa ole kuin pari vaatetta eri kokoja.. Eihän niillä mitenkään pärjää :eek:
 
uupeloostoksilla
Otan toki äitiyspakkauksen mutta itsekkin ajatellut että siinä ei varmasti tarpeeksi ole. Kiitos varsinkin tosta ekku vastauksesta. Juuri tuollaista nippelitietoa toivon. :) se on sellaista minkä oppii kokemuksella mutta kun sitä ei vielä ole. Yritän välttää juurikin sitä vaatteiden liikaa ostelua ja että olisivat mahdollisimman käytännöllisiä.
 
Otan toki äitiyspakkauksen mutta itsekkin ajatellut että siinä ei varmasti tarpeeksi ole. Kiitos varsinkin tosta ekku vastauksesta. Juuri tuollaista nippelitietoa toivon. se on sellaista minkä oppii kokemuksella mutta kun sitä ei vielä ole. Yritän välttää juurikin sitä vaatteiden liikaa ostelua ja että olisivat mahdollisimman käytännöllisiä.
Kahden lapsen kokemuksella sanoisin, että ei missään nimessä potkuhousuja eli housuja, joissa on housut ja sukat samassa 🙈 Meidän lasten jalkaterät oli niin pitkät, ettei mahtuneet housuihin eli käyttämättä jäivät…

Kokoa 50 nuorempi käytti pari viikkoa, eli ostaisin suoraan kokoa 56 tai ainakin tuplaneppareilla bodyt, jos hommaa kokoa 50.

Ihan pienellä kietaisubodyt on kätevimmät 👌🏻 Koosta 62 meillä oli jo enemmän pään yli vedettäviä, koossa 68 ei enää ollenkaan kietaisuja.
 
vierailija
Meillä oli kyl koko 56 aika pitkään käytössä. Vaik ihan normi kokonen vauva. Tykkäsin housuista ja yökkäreistä missä on sukka osa. Kietasubodeja ihan pienelle. Jos saan toisen niin ostan myös söpöjä koko 50 bodeja.. Meil oli vaa Valkosia ja vihree. Ja vauva käytti niitäkin jonkun aikaa ja tuntu aluksi et niihinkin hukkuu.
Meil on kyl ollu aika paljon vaatetta. Ehkä n. 15 kpl bodyä ja housuja. Vähemmälläkin pärjää helposti.

Harsoja mekin ostettii paljon, mut ei niitä sit oikein käytetty juurikaan. Vauva ei pulautellu ja peppupyyhkeet oli ikean jotain Mini pyyhkeitä. Niistä oon pitäny.

Joku kanto homma on tosi hyvä olla. Mut unipesää pelkäsin ite, eikä meillä semmosta ookaan ollu.

Rintapumppu ollu kovassa käytössä myös.

Eniten turhake ostos on meillä ollu kylpytuki. Ei tykätty yhtää.
 
Kannattaa ostaa myös niitä pieniä, koon 50 ja 56 vaatteita. Mulle kaikki sanoivat, että älä osta kun ei ne kuitenkaan mahdu. Mulla siis pienimmät vaatteet olivat kokoa 62. Kyllä itku tuli, kun vauva syntyi ja hukkui niihin 62 koon vaatteisiin (oli syntyessään 51 cm ja 3100g). Joutui sitten isovanhemmat ostoksille 😅 Tykkäsin kietaisubodeista (oli helppo pukea vauvalle) sekä yökkärihaalareista. Itse en tykännyt niistä housuista/haalareista, joissa on sukka osa :D

Kantoreppu oli todella kovassa käytössä noin 4kk iästä alkaen. Vauva ei viihtynyt vaunuissa yhtään (kun ei nähnyt sieltä) ja oli vielä aivan liian pieni rattaisiin. Kannoin siis kantorepussa ja nukkui niissä jopa päikkärit :)
 

Yhteistyössä