Vauva viikkoa vaille 1v. - joko tavallista maitoa?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Miten tarkkaan te olette olleet noiden ikäsuositusten kanssa? Ja annetaanko se maito ensimmäisillä kerroilla sekoitettuna korvikkeeseen? Entä minkä ikäisenä olette siirtyneet antamaan samaa ruokaa ku muutkin syö?
 
Meidän "vauvalla" kans ikää nyt viikko vaille vuosi, neuvolan terkkarin suositus oli että esim. alkuun totuttelis tavalliseen maitoon vaikkapa puurossa, puolet maitoa ja puolet vettä.
Oikein hyvin voi jo antaa, monet antaa nuorempanakin jo...
 
Pikkuhiljaa totuttaa tavalliseen maitoon... Sekoita ensin korviketta ja maitoa esim. 20 ml tavallista ja korviketta 180 ml. Pikku hiljaa nostat tavallisen maidon määrää ja vähennät korviketta. Kotiruokaankin kannattaa jo totuttaa. Käytät vaan vähemmän suolaa ja mausteita ettei maistu liian voimakkaalle. Lisäät sitten vaikka muiden ruokaan enemmän, jos omasta mielestä on liian mautonta.
 
jeps
Meillä 10 kk ikäinen. Pariin otteeseen olen yrittänyt tavallista maitoa, mutta vatsa ei kestä. Jugurttia kestää ja maitopohjaisia ruokia, puuroja ja keittoja maitoon esim.

Tavallisen maidon kestää jos sekoitan korvikkeeseen, mutta jos pelkkää lehmän maitoa, niin ei, menee ihan ripulille.

Kotiruualla vauva on jo, mutta suolattomalla, ja mausteina vain yrttimausteet. Siis samalla kattilalla, paitsi että lisään suolan yms. mausteet vasta sitten kun olen vauvalle eritellyt pois oman osan.

 
alota pikkumäärällä, sekota ruokaan loraus ja odota, reagoiko, meillä isompi joi jo 9kk asti lehmän maitoa tissimaidon ohella ja pienempi joka tykkää vedestä jostain kumman syystä niin 11kk lähtien, tissimaitoa viel juopi jälkkäriks.
 

Yhteistyössä