Vauva valvoo yöt ja nukkuu päivät

Eli meidän 2kk tytön unirytmi oli vielä muutama viikko sitten ihana, sitten se yhtäkkiä muuttui niin että valvoo n. Klo 22-06 ja sitten nukkuukin loput ajasta välillä syöden ja vaippa vaihtoa, nukahtaa useimmiten jo syödessään ja seurustelu ennen syömistä on hankalaa koska kun neidillä on nälkä niin hän tekee asian todella selväksi eikä siihen muu auta kuin syöttää.
Ja sitten kun tahtoo nukkua niin hän kans nukkuu vaikka kuinka koittais hereillä pitää.
Täällä ollaan todella väsyneitä koska yöllä kun neiti valvoo niin ei tahdo olla maate vaan enemmän pystyssä sylissä kattelemassa (muuten tulee huutoa)..Öisin ollaan hämärässä ja hiljaan mutta ei auta.
Olisiko hyviä vinkkejä miten saada rytmin käännettyä?
 
Niin ja se vielä että kun oli yhden yön mummolassa hoidossa niin nukkui koko illan ja yön (syötöt ym. tietenkin välillä),
sitten kotona päivällä klo 14-> nukkui vain 2-3 h ja valvoi kuitenkin aamu kahdeksaan!:eek:
 
Heippa! Kukaan ei ole näköjään vastaillut tähän. Meillä oli sama ongelma pitkään tytön kanssa, nyt on melkein 4kuukautta. Meillä saatiin rytmiä vähän käännettyä sillä että sinnikkäästi herättiin aamupäivällä aikaisemmin ja pidettiin vauva tosiaan hereillä, tarpeen mukaan pienet päivä unet ja yhdeksän jälkeen illalla ruvettiin nukuttamaan. Samalla alettiin totuttamaan nukahtamaan itse pinnasänkyyn. Meillä kans tosiaan valvottiin aina melkein kuuteen asti aamulla ja se uni maittais aina iltapäivisin varsinkin. Nyt mennään jo puolilta öin yleensä nukkumaan ja vauva on jopa tottunut nukkumaan pinnasängyssä :)
 
Omaa kokemusta mulla ei ole, mutta äitini on kertonut miten hän itse oli vauvana juurikin tuollainen käänteisen rytmin omaava. Hänen isän oli sitten otettava peltotöistä vapaata ja pidettävä tyttö hereillä päivällä. Äitin äitillä oli kädet täynnä muiden lasten kanssa niin ei ehtinyt yhtä valvottamaan. :D Ilmeisesti äitini oli sitten nukkunut seuraavan yön oikein hyvin.
jaksamisia teille :)
 
Meillä myös sama ongelma, tosin vauva vasta 3 viikon ikäinen mutta äiskän silmäpussit alkaa olla jo karut... päivisin ei pysy millään hereillä, imetykselläkin nukahtaa rinnalle lähes välittömästi ja ollaankin pulloruokinnalla lähes kokonaan. Kaikki sanoo, että kyllä se rytmi siitä pian muuttuu kun viikkoja tulee lisää, mutta ei oikein vakuuta kun lukee tätäkin palstaa...:D
 
Edelliseen kompaten. Hyvänen aika sentään. Eihän 3 viikon ikäisellä lapsella mitään rytmiä vielä olekkaan eikä kuulu olla. Vauva nukkuu juuri silloin kun tarpeet vaatii, ei enempää tai vähempää, eikä yötä tai päivää katsoen. Tuon ikäinen vauva ei tunnista vielä viikkoihin mitään päivä/ yörytmejä. Se on selvää että lapsi herää syömään juuri silloin kun on nälkä ja lataa akkuja kun tarvis on. Rytmi alkaa näkyä vasta kun lapsi alkaa siitä jotain ymmärtämään eli n. 2-4kk vanhana.
 
Vanha ketju mutta tällaisen rytmin omaavien vauvojen vanhemmat hox, milloin ovat rytmit kääntyneet ja kääntyivätkö itsekseen vai pitikö itse kääntää vaikka valvottamalla? Meidän 2kk melkein 2vko palleroisella selvästi yö ja päivä sekaisin, päivällä posottaisi 6h unet + 4h + 4h unet ja "päivä" ja pikku kissanoksut ja tutinmetsästys alkavat illalla 20-00 aikaan jatkuen tasan aamu kahdeksaan. Valvottamisista ja rytmittämisistä ollut apu vain pariksi yöksi kerrallaan, joskus myös sattumalta nukkunut yölläkin. Mistä apu? Vai parantaako aika tämänkin?
 

Yhteistyössä