Vauva vaan huutaa, mikä avuksi?

  • Viestiketjun aloittaja "Avuton"
  • Ensimmäinen viesti
"Avuton"
Vauva huutaa korviaviiltävää huutoa! Vauva on 8 vkoa vanha. Nälkä ei ole, vaippa on vaihdettu... Mahavaivoja on ollut, voisiko johtua siitä? Kuinka kauan vauva voi jaksaa huutaa? Polvien päällä mahallansa pito ei auttanut, sylissäpito ei auttanut. Ääh, pää räjähtää. Auttakaa!
 
kvv
Mahavaivoihin lämmin kylpy. Voi olla mahavaivaa, refluksia (meillä oli) auttaako sitterin hytkytys? Kantoliina? Eti youtubesta white noise kohinaa...koliikki vauvoilla auttaa joillakin.

Ja paljon tsemppiä, loppuu aikanaan! Pikkuvauva aika osaa hetkittäin olla hirveen hankalaa, odotin vaan että kasvaa.
 
"Avuton"
No, mielestäni myös tämä on normaalia. Anoppi kuitenkin on sitä mieltä, että ei ole, vauva selvästi sairas kun huutaa... On kaksi kertaa huutanut yli 30 minuuttia, tämä nyt toinen kerta. Mutta tuo anoppi jankkaa niin, että siihen alkaa itsekin jo uskoa. Vauva muuten hiljeni ihan itellään, ja parin minuutin päästä tuli monta pierua putkeen. Ilma se varmaan kävi kipeää. Milloinkohan nämä mahavaivat helpottavat...
 
"Avuton"
Hah, meillä kans anoppi mallia joka omalla "nyt sillä on joku kipeenä" hokemisellaan saa mut hermostumaan. Vaikka vauvathan itkee.
No, kuule, meille anoppi soitti sairaalaan synnytyksen jälkeisenä päivänä, ja sattuipa vauva sitten vähän parkaisemaan, niin heti tuli kommenttia, että lapsi on joko sairas tai vammainen. Olin itse ihan sekaisin jo muutenkin hormonihuuruissani, olin menettänyt 3 litraa verta synnytyksessä, ja sitten tulee tollasta kommenttia... V***u.
 
"asdfr"
Asettuisko vauva liinaan, ihan perus ristisidontaan? Mä muistelen että poika oli liinassa tunteja ihan rauhassa, vain nälkä ja vaipanvaihto pisti karjumaan. Jos äiti on väsynyt ja kiukkuinen niin vauva voi huutaa ihan sitäkin, kaikki tunteet menee läpi sinne. Eli koeta rauhoittua ja levätä. Jos ei rauhoitu niin sitten lääkäriin, parempi mennä turhaan kuin liian myöhöön. Ja koeta pumppailla vauvalta ilmaa mahasta pois, eli selälleen ja siten varovasti liikuttelet jalkoja vatsan päälle ja suoraksi. Voi auttaa pieremään jos on paha olo.
 
"-p-"
[QUOTE="Avuton";29354580]No, mielestäni myös tämä on normaalia. Anoppi kuitenkin on sitä mieltä, että ei ole, vauva selvästi sairas kun huutaa... On kaksi kertaa huutanut yli 30 minuuttia, tämä nyt toinen kerta. Mutta tuo anoppi jankkaa niin, että siihen alkaa itsekin jo uskoa. Vauva muuten hiljeni ihan itellään, ja parin minuutin päästä tuli monta pierua putkeen. Ilma se varmaan kävi kipeää. Milloinkohan nämä mahavaivat helpottavat...[/QUOTE]

30 min. itkut eivät ole vielä paljon. Jostain aikoinaan luin, että tuon ikäiset vauvat itkevät keskimäärin 2 tuntia vuorokaudessa, vaikka eivät olisi sairaita. Omalla lapsella oli vauvana maitoallergia ja siihen liittyvä refluksi ja hän huusi tuon ikäisenä iltaisin noin 5 tunnin pätkiä ja tuon lisäksi päivälläkin usein tunnin tai yli.
 
"Mariska"
Ihan normaalia on useammankin tunnin huudot. Voi olla refluksia tai voi olla koliikkia. Koliikki loppuu sitten itsellään 3-4kk iässä yleensä.

Meidän vauva kitisi ja itkeskeli välillä päivällä, mutta iltaisin huusi yleensä suoraa huutoa noin klo 21-24. Olihan se kaikille kurjaa ja raskasta, eniten tuntui tietysti pahalta vauvan puolesta, kun ei mitenkään osannut auttaa.. Kannettiin niin kauan kuin jaksettiin ja sitten maattiin sylikkäin sängyssä kunnes vauva nukahti huutoonsa. Sellaista meillä, kesti 2 viikon iästä noin 13-14 viikon ikään asti.
 
mistä tiedät
[QUOTE="Avuton";29354546]Vauva huutaa korviaviiltävää huutoa! Vauva on 8 vkoa vanha. Nälkä ei ole, vaippa on vaihdettu... Mahavaivoja on ollut, voisiko johtua siitä? Kuinka kauan vauva voi jaksaa huutaa? Polvien päällä mahallansa pito ei auttanut, sylissäpito ei auttanut. Ääh, pää räjähtää. Auttakaa![/QUOTE]

ettei ole nälkä, oletko edes tarjonnut lisää ruokaa vaikka olisi juuri syönyt?
 
"Hömelö"
Meillä lapsi huus ensimmäisen vuoden yötä päivää, eikä 30 minuutin huutopätkät ollu vielä mitään. Kitinää ja huutoo oli suurin osa hereilläoloajasta, ja lapsi nukku keskimäärästä reilusti vähemmän ja lyhyemmissä pätkissä. Refluksi vaivasi, samoin maha ei kestäny tavallista maitoo (rintamaidon mukana tai kaupan vastikkeena), mutta noilla saatiin ainoostaan pahimmat selkä kaarella huudot vähenemään. Muuta vikaa lapsesta ei ikinä löytyny. Eli ainoostaan aika autto kunnolla.
 
Meillä oli 10 viikkonen, kun sai pierut helposti ulos, sitä ennen itki todella paljon. Mä nukuin vauvan vieressä niin, että se oli seläleen ja pidin kättä jalkojen alla niin että sen jalat olivat 90 asteen kulmassa, tuli ilmat helpommin ulos ja vauva sai nukuttuakin yöllä vähäsen.
 
harmaaaa
Vaan ompa myös tilanteita kun esikoisen saaneet vanhemmat eivät ymmärrä lapsen oikeasti itkevän kipuaan, mja luotetaan vaan siihen kun muut sanoo että no niin se meilläkin itki vielä kauemmin mitä teillä. Onhan niiden toistenkin lapsilla voinu olla joku hätä, eivät vasn ole ymmärtäneet asiaa.. Ja varsinkin jos se on oma anoppi joka sen sanoo että tuo nyt ei kuullosta normaalille, niin ei millää uskota koska anoppihan sanoo sen vaa höyrypäisyyttään, ja vanhemmille tulee vielä kovempi tarve ajatella että kyllä he pärjäävät ja tietävät vauvansa.. Äitikin on stressaantunut varmasti vaan sen anopin takia, ja äidin stressiin se vauva vaan reagoi.

No itseasiaan. Kaikilla vauvoilla taitaa olla ilmavaivoja, mut muista ny ihmeessä että se voi myös llla esim sitä maitoallergiaa. Jos ootte korviketta joutunu antaa jo alusta asti, nii vauva ihan hyvin voi reagoida siihen. Jos se on sitä eikä sitä tajuta, nii muuten tästä eteenpäin kaikki uusi pahentaa oireita, ja sit syytetää niitä muita aiheuttajiks, kuten rotarokotetta, d-vitamiinia, imetystä sun syömiä ruokia, refluksia (joka siis kohtuudella on myös välttämätöntä että ne ilmat pääsis pois), hampaiden teko, ryömimisvaihe, kääntyilyvaihe, ääntelyvaihe, konttausvaihe, huonot nukuttamistavat, liian vähän ulkona vaunussa nukuttaminen, sinun väsymys, liian vähäinen sukulaisten tuki...aina on joku syy ja vaihe.
 
"äiti88"
Kuulostaa mahavaivoilta, suht lyhyet huutoajat ja pierut :p Syötä vauvaa pystyasennossa ja koita katsoa ettei hotki. Lopuksi röyhtäytät kunnolla. Apteekista cuplatonia, joka auttaa noihin mahavaivoihin. Ja kipeäähän noi masuvaivat pienelle tekee, siksi varmaan huutaa. En usko että yksikään vauva huutaa huvikseen, kun on näitä "no vauvat nyt huutaa aina". Joo, huutaa kun niillä on joku asia huonosti.

Meilläkin oli koliikkivauva, joka aloitti aamunsa kitinällä ja klo. 13- 21 huusi suoraa huutoa. Kipeä oli ihan selvästi, mutta mikään ei auttanut. 4 kk:n iässä loppu itsellään.

Tietty useimmat vauvat on itkuisia 1-4 kk:n iässä enempi tai vähempi, jos selittämättömät itkut jatkuu senkin jälkeen niin sit tarkempiin tutkimuksiin. Tietty jos kovin huolestuttaa, niin voi käydä lääkärillä tsekkaamassa jo nyt että ainakin perusasiat on vauvalla kunnossa. :)
 

Yhteistyössä