vauva ja 2,5 vuotias: tarvitaanko kaksostenrattaita?

Ostin tuplat kun ikäeroa tuli juuri se 2,5v. Muutama kuukausi niitä käytettiin, mutta vanhempi lapsi käveli jo sen verran mielellään ja reippaasti, että lyhyeksi jäi käyttöaika. Nyt taas tulossa toiselle ja kolmannelle lapselle hiukan alle 2,5v ikäeroa, jonkun aikaa on tuplia taas käytettävä. Tuo juuri 2v täyttänyt kävelee kyllä mielellään, mutta hitaanpuoleistahan se on, joskus on mentävä reippaastikin. Lisäksi me kävellään aika paljon, kun ei ole autoa. Monia kilometrejä ei tuon ikäinen jaksa ja matkoissa menisi koko päivä sillä vauhdilla :)
 
meillä on tuplat. Poika oli 2,5v. kun tyttö syntyi. Kävellää päivittäin pitkiäkin matkoja eikä tultaisi toimeen ilman tuplia. Poika jaksaa kyllä kävellä yllättävänkin pitkiä matkoja mutta sitten kun väsy tai kiukunpuuska iskee, niin kannapa siinä sitten 17 kilosta rimpuilevaa lihaskimppua ja työnnä samalla vaunuja... :/
 
Meillä ikäeroa 1v 10kk, eikä tuplia ollut. Seisomalauta oli käytössä jonkin aikaa, mutta nyt poika kävelee ite jo pitkiäkin matkoja (ikää 2v 7kk).

Aattelin niin, et paremmin oppii käveleen, ellei niitä tuplia hanki, kun sit se tulee aina laitetuksi istumaan eikä anna mahista kävellä ite. Onhan se hidasta, mutta mihinkäs meillä on kiire, valmiissa maailmassa ;)
 
Meillä ikäeroa oli muutama päivä vajaa 2vuotta. Ostettiin ne peräkkäin istuttavat tuplat. Olivat käytössä yhden talven ja sitten jäivät. Meillä esikoinen tykännyt aina kävellä tai seisoa seisomalaudalla. Ja noita tuplia käytettiin lähinnä vaan silloin kun illasta menin ain lenkille ja otin molemmat mukaan. :)
 
Meillä ikäeroa 2v3kk ja ei ollut. Esikoinen oppi kävelemään 8kk iässä, 9kk mentiin jo kauppaan kävellen, joten meillä oli esikoisella rattaat tosi vähässä käytössä. Esikoinen tykkää kävelemisestä yli kaiken :)
Toisen ja kolmosen väliin tulee ikäeroa n.1,5v ja en nytkään aio ostaa tuplia tai mitään seisomalautaa/sisaristuina. Luotan siihen, että kuopu sosaa silloin kävellä jo riittävän hyvin ja suht pitkiä matkoja =)
 
Meillä lasten ikäero 1v4kk ja tuplia käytettiin puoli vuotta. Esikoinen on kävelemään opittuaan ollut kova kävelemään, hankittiin seisomalauta esikoisen ollessa siis 1v10kk ja siihen tyttö kiipeää jos ei jaksa kävellä. Mutta sehän riippuu ihan lapsesta, jaksaako ja haluaako kävellä ite vai??
 
Meillä kahden vuoden ikäero ja ilmat tupliksia en olis päässy mihinkään, kun esikko ei oikeen jaksanu pitkiä matkoja kävellä. Nyt kun ovat 1-ja 3-vuotiaat, niin ei ole enää kahta kyydissä näkynyt, hyvä jos yksi :D
 
sain vastikään tietää että odotan toista lasta... vauvan syntyessä poika o 2v8kk ja mietin tuplien ostoa.. kävelen paljon päivittäin ja nytkin pojan rattaat on kovassa käytössä.. olishan se varmaan helpompi yhdillä rattailla olla liikenteessä kuin kahdilla tai kantaa vajaata 3vuotiasta ja sit viel vaunuja työntää...
kiva noit teidän kokeuksia lukee.. jos kohdalle sattu nätit ja hyvä kuntoiset tuplat, voi olla et hommataan..
 
riippuu varmaaan ihan siitä isommasta. jotkut kävelee pitkiäkin matkoja ton ikäsenä, tai jaksaa ainakin seisoa seisomalaudalla. meillä lapset on 3v9kk ja 2v10kk ja sit 2kk vauva, eikä tulis mieleenkään lähtee mihinkään ilman kaksosten rattaita. meillä isommat on niin villejä, että mulla ei pysy tilanne hallinnassa jos kumpikin kävelee vapaana. toista nyt saa vielä pidettyä kädestä kiinni, mut jos kaks juoksee eri suuntiin.....
mä varmaan kokeilisin ensin jotain rintareppu/liinasysteemiä ja isompaa kävellen jottai tietäisin kuin pitkään se jaksaa kävellä ilman väsymistä ja kiukuttelua. rauhalliselle ja kärsivällisemmälle tapaukselle seisomalautaki on oiva ratkaisu, villimpi on paras pitää visusti rattaissa istumassa.
 
moi! meillä oli 1 v 8 kk ikä eroa esikoisen ja kuopuksen välillä ja meillä oli käytössä tuplat! helpotti meijän liikkumista kummastikkin kun oli välillä kiire esim. neuvolaan nyt meille tulossa kolmas lapsi ja ikä eroa tulee tasan 2 vuotta ja hankitaan ehdottomasti tuplat koska esikoinen on vasta 3 v 8 kk kun vauva syntyy ja joutuu senkin perässä juosta sen meno ihan holtiton nyt esikoinen on ollu jo pitkään ilman rattaita mut jso ois kaksi niitä holtitonta jotka juoksis(turvallisuuden takia) joudun kuitenkin päivisin julkisilla kulkea mun mieheni on töissä päivät! kaksosten rattaat ovat ehdottomat meille ainaskin! riippu tietty perheen tarpeista kannattaa miettiä minkälaiset tarpeet teillä sitten on! toiv. että löydät jonkun hyvän ratkaisun!!!!!!

 
Ikäero 2v10kk. Eka ajattelin että tuplat turhat, mutta sitten kuopuksen synnyttyä totesin että haluan sittenkin meille tuplat. Mä en päässyt reippailemaan ollenkaa. Kyllä tuo esikoinen on kävellyt todella reippaasti, mutta vauhti ei ollut aina nopeaa. Useimmiten meillä siis esikoinen useimmiten kävelee. Meillä mies on silleen töissä että tulee kotiin kun alkaa nuorimmaisen iltatisuttelut...näin ollen mä olisin päässyt lenkille vasta klo 22 jälkeen. Ja onhan noi ollut ihan kivat, sillä muutaman kerran esikoiselle on iskenyt väsymys, niin on ollut kätevää että sain isommankin kyytiin.

Eka ajattelin seisomalautaa, mutta sitten mietitytti sen kätevyys talvella.

Ostin sitten käytetyt rattaat. En raaskinut ostaa uusia, sillä käyttäaikana mitä todennäköisesti on vain puoli vuotta. Tämä syksy, talvi ja kevät. Kesällä esikoinen voi jälleen pyöräillä.
 
Meillä on lasten ikäero 11 kuukautta. Ja tuplat ovat käytössä, vaikka tyttö on on kohta 3v. Teemme pitkiä lenkkejä, ja aluksi tyttö kävelee joskus pidemmän matkaa joskus todella harvoin haluaa istua koko lenkin rattaissa. Pyöräily ei vielä niin hyvin tytöltä suj,u että uskaltaisin antaa tuonne liikenteen sekaan lähteä. Ja saa äitikin vähän kuntoilua, kun työntelen rattaita mäkiä ylös =) Meillä ainakin ovat ihan ehdottomat, kun päivisin on ainoana kulkuvälineenä meillä käytössä.
 
Meillä tytöillä ikäeroa pikkasen vajaa 2v ja tuplat olivat kyllä meillä ahkerassa käytössä. Käveltiin todella usein aamusella mummolaan ja päivä touhuiltiin siellä ja iltapäivästä takaisin, eikä tuo esikko olis välttämättä sitten enää jaksanut takas kävellä, kun tuota matkaa kutenkin oli useampi kilometri.
Nyt kun esikko on kohta 3v, on käytössä seisomalauta ja nyt talvella pulkka, mikäli väsy iskee kesken matkan.
 

Yhteistyössä