Vauva 3kk1vk ja aion aloittaa jo hiljalleen soseiden maistelun

  • Viestiketjun aloittaja o.o.o.
  • Ensimmäinen viesti
o.o.o.
Meillä hyvin kasvanut vauva, mutta nyt 3kk neuvolassa oli paino tullut alaspäin jonkun verran, korviketta ei suostu ottamaan. Varaa tosin on painon pudota kun on mennyt pluskäyrillä, mutta terkan mielestä olisi hyvä 4kk aloitella soseet.
Meillä 2 isompaa lasta ja heillä ollut yhtä takkuamista kiinteiden kanssa, ja nyt aion koittaa ihan eri taktiikkaa eli alan maistattamaan minimaalisia annoksia jo nyt, jotta vauva ehtisi tottua makuihin ja asennoitua kiinteisiin positiivisesti. Käytännössä siis aion antaa hedelmä/vihannessoseita kerran päivässä ihan miniannoksen eli korkeintaan 1 teelusikallisen verran päivässä. Ja ainakin tähän mennessä vauva on ne mielellään maistellut.
 
"vieras"
:D ai.. Okei.. No.. Hyi, hyi tuhma tyttö, ei noin saa tehdä! :D

ps. meillä kans saman ikäinen ja meillä maistellaan myös.. mut ei kerrota muille palstalaisille jookos?
 
"alley"
Me tehtiin kanssa juuri noin. Aloteltiin joskus vähän päälle 3kk sillä seurauksella että tyttö oli sen 4kk kun alkoi oikeesti syömään soseita reilumpia määriä. Siihen totutteluun menee aikaa helposti 2-3vko. Ei siis mikään huono idea :) Sitä paitsi ainakin 80-luvulla suositus oli aloittaa kiinteät 3kk iässä, eikä minusta ainakaan kovin viallista ole tullut :D
 
"vieras"
Mä annoin tuoreita mustikoita vajaa 3kk iässä. Ja ihan huvikseen. Vauva nyt 4,5kk ja eilen veti ilta palaks 2 tuoretta pientä päärynää, puolikkaan luumun ja vähän mustikoita. Joo ja ihan normikäyrillä menee, aika rimpula on omaan silmään.
 
"StadinTähti"
Kyllä meillä aloitettiin soseiden maistelu jo 3kk iässä. Ei riittänyt enää pelkkä maito vaan lapsella oli kokoajan nälkä. Ja 20 vuotta sittenhän 3kk oli ikä jolloin soseiden aloittamista suositeltiin.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";24448038]Mä annoin tuoreita mustikoita vajaa 3kk iässä. Ja ihan huvikseen. Vauva nyt 4,5kk ja eilen veti ilta palaks 2 tuoretta pientä päärynää, puolikkaan luumun ja vähän mustikoita. Joo ja ihan normikäyrillä menee, aika rimpula on omaan silmään.[/QUOTE]

Et ilmeisesti tajua että maitoa menee sitten vähemmän, ja äidinmaito on kaloripitoisempaa kuin päärynä tai mustikka.
 
"kätilö"
3kk iässä lapsella on tiheän imemisen kausi, ei nälkä "pelkästä maidosta" johtuen.
Tiedättekin varmaan, että suositus on täysimetystä 6kk. Näyttöä on sen puolesta ja paljon, meillä täällä Suomessa valitettavasti vain 1% menee näiden tärkeiden suositusten mukaan. Se että 20v sitten aloitettiin kiinteät 3kk iässä ei tarkoita sitä, että se on hyvä idea vielä tänäkin päivänä. Muissakin asioissa on tehty virheitä ja opittu, tässä on vielä tahkoamista että asenteet saadaan muuttumaan.
 
Just niin kätilömäistä
[QUOTE="kätilö";24481691]3kk iässä lapsella on tiheän imemisen kausi, ei nälkä "pelkästä maidosta" johtuen.
Tiedättekin varmaan, että suositus on täysimetystä 6kk. Näyttöä on sen puolesta ja paljon, meillä täällä Suomessa valitettavasti vain 1% menee näiden tärkeiden suositusten mukaan. Se että 20v sitten aloitettiin kiinteät 3kk iässä ei tarkoita sitä, että se on hyvä idea vielä tänäkin päivänä. Muissakin asioissa on tehty virheitä ja opittu, tässä on vielä tahkoamista että asenteet saadaan muuttumaan.[/QUOTE]

Plaah. Just tuota kätilömäistä höpötystä, jossa vaahdotaan täysimetyksestä ja syyllistetään niitä äitejä, joilla se ei onnistu. Kyllä puoli vuotta täysimetystä on todella kauan isolle vauvalle, jolle voisi oikeasti antaa jo vähän porkkanaa ja peruna soseena. Oma imetykseni takkusi ja esikoinen saanut korviketta laitokselta asti ja reilun kolmen kuukauden iässä maisteltiin jo kiinteitä. Terve ja hyvin kasvanut lapsi. Joten nämä täysimetyshöpötykset voi jättää omaan arvoonsa.
 
"Kop"
Mä en oikein ymmärrä miksi te kuvittelette, että ne porkkanat ja perunat pitävät nälkää jotenkin äidinmaitoa paremmin. Niissä ei ensinnäkään ole yhtään rasvaa, eikä oikeastaan mitään, mitä pieni vauva vielä tarvitsee. Mun mielestä se on vaan nimenomaisesti vanhempien tarve jo päästä antamaan lapselle maidon lisäksi jotain "oikeaa ruokaa", kun olo itsellä on sellainen ettei se maito voi riittää. Tai sitten vielä myrkytetään ne soseet jollain rypsiöljyllä.
 
"Mie"
Meillä on vauva 5 kk, enkä todellakaan aio aloittaa soseiden maistelua vielä kuukauteen. Vauva on todella iso ja kehittynyt ikäisekseen. Ja sekös kauhistuttaa joka ainoaa täti-ihmistä, että noin vantteralle ja reippaalle pojalle ei anneta "oikeaa" ruokaa, vaikka niin haikeana ruokapöydässäkin katselee. Eihän se maito voi riittää, kun tuo poika on tuon kokoinen...daa!

Että teit niin tai näin, kauhistelijoita riittää.
 

Yhteistyössä