Vauva 10 kk ei millään viihdy sylissä

Meidän 10kk vanha poika on varsinainen menijä, eikä hän haluaisi millään olla paikoillaan. Hän on oppinut jo varhain konttaamaan ja tällä hetkellä kontataan pikakiitäjävauhdilla, noustaan seisomaan ja kävellään tukea pitkin.

Se mikä surettaa on, että poika ei viihdy yhtään sylissä. Ja hankalaakin se on pukemisen yms. kannalta. Aloitimme tämän vuoden alusta muskarin, missä pitäisi istua joidenkin laulujen aikana sylissä ja eihän siitä mitään tule: kiemurrellaan ja väännetään ja käännetään, kunnes päästään "vapauteen". Sama juttu on kirjojen lukemisen kanssa, poika ei pysy sylissä ei sitten millään.
Muskarissa oli sellainen olo, että halusin vajota maan alle; muiden vauvat vaan istuivat kiltisti paikallaan.

Onko teillä kokemusta, meneekö tällainen ohi? Rauhoittuuko poika ollenkaan? Välillä tulee sellainen olo, että olen tehnyt jotain väärin, tarjonnut liikaa virikkeitä tms., kun poika on tuollainen ikiliikkuja. Mutta ihana sellainen!!!
 
Menee ohi =) Meillä kanssa oli ihan mahoton sylissäpidettävä vähän aikaa sitten ja muskarissa istui kenen tahansa muun kuin oman äidin syliin. Nyt on tullut sitten 1,5 v sellaisia sylittelyvaiheita, tulee halailemaan ja sylittelemään omine aikoineen.
 
Joo, menee ohi. Onneksi. Olihan se vähän haikeeta kun äitin vauva ei enää halunnutkaan syliin... Nyt onneksi 16 kk tulee ihan spontaanisti halailemaan taas!

Kuuluu siis kai jotenkin siihen itsenäisyyden kehittymiseen ja oman erillisyyden hahmottamiseen.
 

Yhteistyössä