Vastasyntyneen vauvan ulkovaatteet?

  • Viestiketjun aloittaja "Uusi äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Uusi äiti"
Minkälaiset ulkovaatteet nyt olisi hyvät vastasyntyneelle? Vuorellinen teddyhaalari tuntuu vielä turhan talviselta, mutta ruskovillan villahaalari riittämättömältä. Mitä teillä on (ollut) siis käytössä?
 
Laittaisin kyllä sen teddyhaalarin, kyllä ne on tälläisille keleille jo ihan passeleita. Villahaalarin voisin laittaa jos käytössä olisi joku makuupussi tai vastaava lisäksi. Myös vanuhaalari tai jopa ohut toppa on vastasyntyneelle ok näillä asteilla. Vastasyntyneen ja pikkuvauvan lämmönsäätely on kehittymätön vielä ja pieni ei pärjää yhtä vähällä kuin vanhempi lapsi. Hyvä vinkki vauvan pukemiseen on laittaa vauvalle aina yksi kerros enemmän ulos vaatetta kuin mitä itselleen laittaisi. Opit sitten kokeilemalla tuntemaan lapsestasi sen onko hän lämminverinen vai vilukissa ja pukemaan sitten sen mukaan. :)
 
"Hilma"
Laitat sitten talvella sinne topan alle kerroksia. Villahaalari alle pakkasilla. Ja joson vastasyntynyt, kulkee varmaan vaunuissa, johon makuupussia, peittoa ym.

Vastasyntynyt pitää pukea tooosi lämpimästi. Ja meillä on jo taaperoillakin toppaa päällä täällä pohjoisessa, vaikka liikkuvat.
 
Varmaan sitä kaikkein lämpöisintä talvihaalaria ei kannatakkaan vielä laittaa, mutta kevyttopat ovat varmasti jo nyt ihan ok. Välikerrosta sitten vaan lisäämään jos tuntuu ettei talvella enää pärjää.
 
"tttt"
Meillä poika syntynyt marraskuussa ja ensimmäisen talven pärjäsi Emman fleece kaukalopussilla. Kovilla pakkasilla laitoin pussin lisäksi villavaatteet.Ei tarvinnut mitään haalareita ja oli nopeaa ja helppoa pistää vauva pussiin ja rattaisiin/kaukaloon.
 
[QUOTE="A p";29098154]No kyllä minä pitäisin tällaista paksua, tuultapitävää vuorellista teddyhaalaria talvihaalarina ja sellaisena se on myös aikoinaan myyty.[/QUOTE]

meillä noi on ollu välikausipukuja ja sit talvella ollu ihan kunnon toppapuku
 
Meillä 6-viikkoinen nukkui ulkona tänään seuraavasti puettuna:
body, housut, sukat
fleecehaalari (vuoreton, melko ohut)
välikausihaalari
vuorelliset fleecetumput,toppatöppöset, ohut kypäräpipo ja velourpipo
ja vaunuissa lämpöpussi

oli tosi lämmin kun otin sisään, mutta ei hikinen kuitenkaan. Tykkää nukkua lämpimässä joten oli aika passeli vaatetus tuo :) ajoittain olen +10 asteessa pitänyt muuten samoissa mutta fleece- ja vk-haalarin sijasta on ollut vain vuorellinen teddyhaalari ja sen alla ohuen ohut puuvillahaalari. Sekin on tuntunut hyvältä. Tänään oli +8-9 astetta kun ulos lähdettiin 10-11 aikaan.

Mulla oli itsellänikin syystakin (onkohan toi joku softshell takin tyyppinen vai mikä?) alla pitkähihainen paita ja paksuhko villatakki ja ei kuuma kyllä tullut hiekkalaatikolla istuessa! Pipoa pitäisi itsellekin kaivaa jo esiin kun tuuli oli tosi viileä, kävi korviinkin..
 
"Vieras"
Teddyhaalari on minusta aivan hyvä tähän vuodenaikaan.
Toppahaalari sitten nollakeleillä ja alle villahaalari jos on pakkasta. pari talvea sitten oli tutkimus jonka mukaan äitiyspakkauksen varusteet(toppahaalari ja äp makuupussi) riittää pitämään vauvan lämpimänä vain -5 asteeseen saakka.
 
"vieras"
Onko sulla äitiyspakkaus? Vähintään se vanuhaalari päälle nyt. Siitä vaan tuulee läpi, joten tarttee olla lämpimästi peitelty. Kyllä esim. se teddyhaalari suoraan sisävaatteiden päälle on hyvä. Kylmemmällä säällä enemmän kerroksia alle.

Ja muistithan, että vastasyntyneet eivät ulkoile yli 10 asteen pakkasilla! Tämä vastauksena siihen, kun ihmettelit mitä kovilla pakkasilla puetaan. Sun vauvahan ei sitten enää ole vastasyntynyt, kun kunnon talvi on. Vauvan kanssa pakkasiin totutellaan vähitellen.
 
Meillä on näillä lämmöillä (+8) vauvan päällä body, velourhousut, sukat, ä-pakkauksen villahaalari ja villainen kypärämyssy. Makuupussissa vaununkopassa ja vaununpeitto kopan päällä. Tulee varpaita myöten lämpöisenä sisään. Lapsi hukkuu vielä villahaalarin sisään, siksi kai hän ei tarvitse erikseen tumppuja tai paksumpia sukkia.

Mutta kun lämpö laskee nollaan, pitää päällimmäinen kerros meidän vauvalla olla paksumpi. Kahden edellisen lapsen perusteella luokittelen tämän lämminveriseksi, kuten edellinenkin oli, esikoinen taasen oli vilukissa, joka vaati sisälläkin kaksi vaatekertaa päällään. Minua hämmentää, miten vähissä vaatteissa meidän lapsen pitää olla, ettei olisi niska hiessä ja pää märkänä herätessä.
 
"elli"
Meillä helsingissä vauvalla body, puolipotkarit, myssy, pitkävartiset villasukat, puuvillatumput, äp vanuhaalari ja äp makuupussi ovat olleet joinain päivinä liikaa kun vauva nukkuu vaunuissa. Vanuhaalarin sijaan on sit ollut fleecehaalari tai ohuempi puuvillahaalari välillä.
 
"A p"
[QUOTE="vieras";29098329]Onko sulla äitiyspakkaus? Vähintään se vanuhaalari päälle nyt. Siitä vaan tuulee läpi, joten tarttee olla lämpimästi peitelty. Kyllä esim. se teddyhaalari suoraan sisävaatteiden päälle on hyvä. Kylmemmällä säällä enemmän kerroksia alle.

Ja muistithan, että vastasyntyneet eivät ulkoile yli 10 asteen pakkasilla! Tämä vastauksena siihen, kun ihmettelit mitä kovilla pakkasilla puetaan. Sun vauvahan ei sitten enää ole vastasyntynyt, kun kunnon talvi on. Vauvan kanssa pakkasiin totutellaan vähitellen.[/QUOTE]

Ulkona on 8 astetta lämmintä, joten siihen -10 on vielä runsaasti matkaa. Meille tosin neuvottiin pakkasrajaksi -15 ja sitäkin kylmemmällä on pakko lähteä välillä liikkeelle vähintään parkkihalliin asti. Äitiyspakkaus löytyy vuodelta 2008 ja se vanuhaalari on aivan liian suuri vauvalle.
 

Yhteistyössä