Vammaistukea, lievä tapaus? 82 euroa kuussa puhtaanan käteen?

Onko ketään joka saisi vammaistukea ns. "lievin perustein"?

Eli tytär käy puheterapiassa, joskus viikottain, joskus kerran kuussa "kuureina" ja välillä on taukoja.

Ei diagnoosseja. Eikä lääkärintodistuksia.

Astma tosin on lisäksi, mutta ei vaikea vaan lievähkö, ei luojan kiitos vaikea.

Olisko meillä mahdollisuutta saada sitä rahaa? Saako joku tällaisin perustein?

Joudutaan kulettamaan ajoittain ihan viikottain siellä puheterapiassa ja matkaa tulee yli parikymmentä kilometriä.
Mitään viittomia meillä ei ole käytössä, neiti puhuu kuin papupata. Ihan vaan r-viasta on meillä kysymys.
 
Ilman lääkärintodistusta ja diagnoosia ei kelalta saa mitään. Puoli vuotta terapiassa käynnin jälkeen voi hakea vammaistukea. En muista pitikö kyseessä olla lisäksi kelan järjestämä kuntoutus. Katso lisää tietoa kelan sivuilta.
 
vielä mamiinille: ei asiat ole niin mustavalkoisia, meillä tyttö saa ratsastus- ja toimintatarapiaa ilmaiseksi kelalta, lisäksi saamme diagnoosin ja hoitoisuuden perusteella korotettua vammaistukea.
Eli ei yksi asia poissulje välttämättä toista...
 
Me saimme cp-diagnoosin tyttärellemme keväällä ja sen jälkeen korotettua vammaistukea. Cp-vamma on lievä. Käymme fysiossa ja toimintaterapiassa 2 kertaa viikossa. Lisäksi teemme kuntoutusta kotona. Vammaistuki ei ole kiinni välttämättä vamman vakavuudesta vaan siitä kuinka paljon kuntoutus sitoo vanhempia. Kannattaa kysyä puheterapeutilta asiasta. Yleensä kyllä pitää olla diagnoosi, että saa tukea.
 
Kaikesta pitää taistella että Kelasta mitään saa. Yleensä vammaistukeen vaikuttaa vammasta johtuvat kulut sekä haitta. Itselläni on siis jalkoihin painottuva cp-vamma. Sen kanssa elänyt jo 27v. ja hyvin porskutetaan eteenpäin. Itsestäni tulee äiti kuukauden sisällä. Jos joku haluaa "vertaistukea" niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! :)