Vammaista nuorta kidutettiin Suomessa,suomalaiset nuoret:(

  • Viestiketjun aloittaja t-u
  • Ensimmäinen viesti
t-u
Joukko helsinkiläisiä nuoria miehiä on saanut pitkät vankeustuomiot lukuisista poikkeuksellisen julmista pahoinpitelyistä ja murhan yrityksestä. Veristen väkivallantekojen kohteena oli parikymppinen lievästi kehitysvammainen mies.

Helsingin käräjäoikeus totesi tuoreessa tuomiossaan, että pahoinpitelijät pitivät miestä vammaisuutensa vuoksi helppona ja sopivana uhrina. Oikeuden mukaan uhrilla "ei ole tekijöiden silmissä ollut normaalia ihmisarvoa".

Syyttäjän mukaan nuorten miesten motiivi oli huvittelu. Oikeudessa he itsekin myönsivät pahoinpidelleensä toistuvasti kehitysvammaista tuttavaansa, mutta eivät osanneet kertoa järkevää syytä toiminnalleen.

Jotkut heistä olivat tunteneet hänet lapsesta lähtien.

Parikymppinen mies joutui kaikkiaan kuuden väkivallanteon kohteeksi yksityisasunnossa tammi-toukokuussa 2008. Tekijöinä oli kuusi miestä, joista kahdesta neljään osallistui kerrallaan kuhunkin tekoon.

Joillakin kerroilla he heittivät kolikkoa siitä, kuka aloittaa verilöylyn. Pahoinpitelyt saattoivat kestää tekijöiden tupakka- ja juopottelutaukoineen yhdestä kahteen tuntia.

Uhria potkittiin ja lyötiin päähän ja muualle vartaloon. Miehet käyttivät lyömäaseina muun muassa paistinpannua, kattilaa, metallitankoa ja wc-pöntön muovista kantta.

Väkivalta muuttui yhä julmemmaksi loppua kohti. Oikeus piti kahta ensimmäistä tekoa pahoinpitelyinä ja kolmea seuraavaa törkeinä pahoinpitelyinä.

Kuudes eli viimeinen teko oli kaikista raain.

Se toi neljälle miehelle tuomiot muun muassa murhan yrityksestä, törkeästä vapaudenriistosta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Vain pieni piiri tietää, mitä miehet tekivät tuolloin ja mikä pelasti uhrin hengen. Oikeus käsitteli asian suljettujen ovien takana ja määräsi asiakirjat salaisiksi 40 vuoden ajaksi.

Käräjäoikeus passitti viimeiseen tekoon syyllistyneet neljä miestä viime syksynä mielentilatutkimukseen. Siinä heidän todettiin olleen syyntakeisia teot tehdessään.

Tämä nelikko sai myös kovimmat rangaistukset.

Oikeus tuomitsi Sebastian Gustaf Alvar Lönnqvistille, 19, kahdeksan ja puoli vuotta vankeutta, Joni Juhani Saarelle, 19, seitsemän ja puoli vuotta, Tom Suchart Michael Ahoselle, 19, viisi ja puoli vuotta sekä Sami Martti Christian Hannukalle, 32, neljä vuotta ja kolme kuukautta.

Muihin tekoihin osallistunut Jimi Krister Laakso, 19, sai kaksi vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

Lisäksi oikeus määräsi yhden nykyisin 18-vuotiaan miehen kolmesta nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä yhdeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Tuomittujen on maksettava uhrilleen noin 25 000 euroa erilaisia korvauksia.

Lähde: HS.fi
 
-e-
Alkuperäinen kirjoittaja joku:
miten suomen nuoret, ja vähän vanhemmatkin voi olla nykyään niin sairaita. Jos ei naama miellytä niin heti ollaan jo puukot heilumassa ym ym...
niinpä.. joku on pahasti pielessä ja näköjään enimmäkseen 80-luvun nuorilla.. koulusurmaajia ja tämmöisiä löytyy.
 

Yhteistyössä