valmissalaatien syönti raskaana/oletteko syöneet?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
viiden muksun mamma
Mulle sanottiin ohjeeksi, että jos on kotimaisia valmissalaatteja (kysyin näistä majoneesipohjaisista), voi syödä huoletta. Tuoresalaateista ei ollut mitään varoituksia... Tosin itse olen ollut tässä raskaudessa vähän epäluuloinen noita pizzerioiden raastekuppeja kohtaan. Juu tiedän, että menee liiallisuuksiin. Minkäs teet, hyvin olen kaikki kauhuskenaariot sisäistänyt... :LOL:
 
raksaajamamma
Kaipa noita sais syödä, mutta en silti ole. Majoneesissahan niissä on pastöroitua kananmunaa, eli ei ole salmonellavaaraa, mutta muuten ei ne nyt maailman terveellisintä ruokaa ole, ainakaan jatkuvasti syötynä. Italian salaatista en tykkää ollenkaan muutenkaan. :)

Tuoresalaatteja en ole syönyt missään ravintoloissa tai ruokaloissa, koska en tiedä a) mistä ne ovat peräisin, b) miten niitä on käsitelty ja c) miten ne on säilytetty. Aina välillä kumminkin tulee näitä listeria- ja loistartuntoja jostain työpaikkaruokaloista sun muista, lehdissäkin niistä välillä on ollut. Samoin niissä salaateissa on usein pakastevihanneksia, joita ei ole kuumennettu.

Mutta minä olenkin ottanut nää hommat varman päälle, noissa kaupan italian ym. salaateissa tuskin mitään vaaraa ole. Voihan sitä jäädä kadulla autonkin alle, mutta ei se saa estää ulos menoa.
 

Yhteistyössä