Vaippojen määrästä /vrk! Meillä menee tosi vähän, voiko kaikki olla ihan ok?

  • Viestiketjun aloittaja "hjkl"
  • Ensimmäinen viesti
"hjkl"
Siis tuntuu että kaikki on ok, mutta. Kaikkialla sanotaan, että 5-8 kertakäyttövaippaa PISSAvaippoja pitäis mennä vuorokaudessa! Jos mä vaihdan kertaa päivässä, niin eihän niissä ole kuin pienet pissat - eli jotakin, mutta tuntuu haaskaukselta pistää roskiin sellaista vaippaa. En nyt piripintaankaan odota niiden täyttyvän, mutta painossa saisi ainakin tuntua.

Eli ehkä 4-5 menee /vrk, ellei kakkaa. Ei ikinä kahdeksaa. Yöllä en koskaan vaihda, hyvin riittää 12 h sama vaippa.
 
"oooo"
Olet onnekas! Itse yritin kestoilla, mutku vaipat loppuivat aina kesken, kun ei edellinen satsi ehtinyt kuivua tarpeeksi nopeeta. Meillä meni 12-15 vaippaa, kun typy kakkasi 1-2 tunnin välein.
 
pyh
En ymmärrä tuollaista määrää kuin 8 vaippaa päivässä! Se on silkkaa tuhlausta ja varmasti vaippafirmoilla on lusikkansa pelissä. Joo, ,ei tarvi piripintaan päästää mutta ei tuollaista määrää mene ellei ole joku ihme ripuli. Kuka nyt joka pissan jälkeen on vaippoja vaihtamassa?'!
 
"a p"
[QUOTE="höh";26143955]Minkä ikäinen lapsi? Juoko sun mielestä sopivasti? En ikinä ole laskenut vaippojen määrää....menee mikä menee ja jos vauveli on tyytyväinen niin ok![/QUOTE]

Niin joo, 7 kk. Imetän ja ruoan kanssa juo vähän vettä.. eli en tiedä paljonko juo, kun rinnasta ottaa minkä ottaa. Vauveli on tyytyväinen kyllä, en miettisi yhtään ellen olisi muistanut tuota imetystukilistan ohjetta.

Kakkatahti harventunut, siksi tajusin tämän vasta nyt - aiemmin sai vaihtaa vähän väliä kakkavaippoja.
 
"a p"
En ymmärrä tuollaista määrää kuin 8 vaippaa päivässä! Se on silkkaa tuhlausta ja varmasti vaippafirmoilla on lusikkansa pelissä. Joo, ,ei tarvi piripintaan päästää mutta ei tuollaista määrää mene ellei ole joku ihme ripuli. Kuka nyt joka pissan jälkeen on vaippoja vaihtamassa?'!
No niin, sitä minäkin, että lähes tyhjiä vaippoja saa vaihdella jos 8 kertaa päivässä meinaa.. Noi vaipat kun kuitenkin tuntuu pissaisinakin sisäpinnalta kuivilta.
 
"a p"
[QUOTE="sanneli";26143980]Paljon niitä muuten menee ihan alussa? Montako on paketissa? Esikoista odottelen ja mietin tuleeko pikku kaksiostamme vaippavarasto...[/QUOTE]

Olisikohan pikkupaketissa 40 tai jotain? Alussa meillä meni ehkä just 6-8 /päivä, kun vauva kakkii jatkuvasti. Älä osta hirveää varastoa etukäteen niitä pienimpiä vaippoja, voi olla että jäävät viikossa pieneksi vauvalle. Saat kuitenkin sairaalasta ja neuvolasta näytekassit, joissa on pikkuvaippoja, ei tarvitse välttämättä etukäteen ostaakaan - tai jos ostat, osta pikkupaketti, älä mitään megapakkausta.
 
mo1
[QUOTE="a p";26144029]Älä osta hirveää varastoa etukäteen niitä pienimpiä vaippoja, voi olla että jäävät viikossa pieneksi vauvalle. Saat kuitenkin sairaalasta ja neuvolasta näytekassit, joissa on pikkuvaippoja, ei tarvitse välttämättä etukäteen ostaakaan - tai jos ostat, osta pikkupaketti, älä mitään megapakkausta.[/QUOTE]

Joka sairaalasta ei saa mitään näytekasseja mukaansa. Riippuu paikasta.
 
"näin meillä"
Aamulla vaipan vaihto. Ennen päiväunia vaihto. Herättyä vaihto. Klo 17-18 kakkavaipan vaihto. Ennen unia vaipan vaihto. Tällaista on meillä kaksivuotiaan kanssa, joka ei ole vielä opetellut pottailemaan (ei suostu tällä hetkellä). Viisi vaippaa siis keskimäärin. Välillä tulee yllätyskakat ja silloin tietysti vaihdetaan heti.
 
"äippä"
Jos ei tule kakkavaippoja niin meillä menee yleensä vain 3 kertakäyttövaippaa päivässä. Ne on aika täysiä mutta tuntuisi tuhlaukselta vaihtaa tuota tyhjempiä vaippoja kun ei se vauvaakaan näytä haittaavan. Poika 7 kk. Ja ei minua rahanmeno siis haittaa vaan ympäristöhaitat, siksi säästelen vaippoja.
 
"vieras"
Meidän 8kk tytöllä menee 6-7 vaippaa/vrk. Aamulla vaihdetaan, sitten aamupuuron jälkeen tulee yleensä kakka, ruuan jälkeen tulee kakka, välipalan, iltaruuan ja iltapuuron jälkeen, eli joka syömisen jälkeen tulee kakka. Sitten vielä vaihdetaan ennen nukkumaanmenoa. Vaihdoin ennen joka pissan jälkeen, mutta anoppi sanoi ettei tarvitse. :D
 
Täällä 1v 9kk ikäisellä menee 3-5 vaippaa päivässä. Riippuu montako kertaa kakkaa ja mihin aikaan.

4kk ikäisellä aika sama homma. Hänellä kakka tulee vaan 1-2 kertaa viikossa, eli vaippoja saattaa mennä jopa vähemmän kuin isoveljellään. Aamulla vaihdetaan, toinen päivällä, kun alkaa tuntumaan vaippa märältä, kolmas iltapäivällä ja neljäs illalla ennen nukkumaan menoa.
 
"vieras"
no ei nyt 7kuiselle ole tuo määrä tarkoitettu, tuo 5-8vaippaa on tarkoitettu ohjenuoraksi vastasyntyneiden vanhemmille että tietävät että vauva saa tarpeeksi nesteitä=äidinmaitoa. ja sekin on noin-määrä.
 
Harvey
, with time, the requirements for jobs are insneacirg and less skilled labor will be cut off more and more. I agree that it isn't here yet. But it is creeping in and will be here soon.
 
Kunal
Sewing and cooking aren't promramged into the female genome as part of their nature. They are tasks that women have traditionally done as part of the division of household labor because it made sense them to do it. Boys can and should learn at least basic sewing and cooking.But play centered on relationships or childcare come naturally to girls because nature has made them that way. I recall hearing a female psychiatrist speaking about an experiment at a daycare where only gender neutral toys were allowed, and she mentioned, without disapproval, that the girls would wrap blankets around toy fire engines and pretend they were babies.
 
Botagoz
24.4.2012 at 7.41Kyseisen instanssin muakan meille4 piti olla jo melkein enne4tysle4mmin keve4tkin. Minun ennusteeni ne4ytte4e4, ette4 tulee poikkeuksellisen sateinen ja viilee4 kese4 pitke4ste4 aikaa. Ja onhan se ollut tolkutonta kahtena kese4ne4 je4e4hdytte4e4 kalliilla energialla huoneilma valkoihoiselle sopivaksi:) Tyytve4isene4 te4ytyy Keski-Suomessa Jyve4skyle4n seudulla olla te4ne4 suvena. Metse4t tulevat te4yteen marjoja. Palstaviljely antaa runsaan sadon hyvien taivaallisten vesisateiden myf6te4. Ei ole tarvinnut kastella pihoilla keinotekoisesti. Mf6kkije4rven ja kaivojen pinnat ovat tapissaan. Kallista energiaa ei tarvinnut ke4ytte4e4 huoneistojen je4e4hdytte4miseen. Ainoa ike4ve4 puoli on valtava hyttysten me4e4re4, mutta siihenkin on useimmiten tullut helpotusta heine4kuun alussa.Summa summarum. Hyve4 ja normaali kese4. Normaaliin kese4e4n kuuluvat myf6s sateet ja te4ne4 kese4ne4 niite4 on tullutkin sopivin ve4lein.Jos haluaa helteite4 ja auringon paahdetta, niin ei muuta kuin Kanariansaarille. Sielle4 on te4lle4 hetkelle4 pelkke4e4 aurinkoa ja le4mpf6tila noin 30 38 C.:)
 

Yhteistyössä