VAippaihottumasta

En ymmärrä miksi 1v5kk tytylle on noin 1kk sisällä alkanut tulla vaippaihottumaa. Hänellä on kyllä allergioita ja atooppinen iho, mutta tätä vaippaihottumaa ei ole ollut näin runsaasti koskaan aikaisemmin. En ole juurikaan ottanut uusia ruoka-aineita lisää, tosin epäilen kyllä mm. bataattia (jota tosin en ole nyt 1-2vkoon antanut).

Alkaa vaan ärsyttämään, kun ei millään rauhotu ja tyty raapii hulluna alapäätään...Illalla rasvaan bepanthenilla+perunajauhoa aamulla iho ok VAIKKA vaippa ollut yli 12h päällä. SItten taas päivällä vaikka vaippa lähes kuiva (potatan) niin ihottumaa saattaa taas tulla uudelleen. :headwall: Ennen on kyllä kestänyt märempiäkin vaippoja pidemmän aikaa.

Olen vaihtanut vaippamerkkiäkin eikä auta. Eka käytettiin pitkään Liberoa mutta sitten aattelin vaihtaa jos se kuitenkin olisi ollut siitä kiinni, mutta ei ilmeisesti. Osaako kukaan auttaa?! :attn: Olisin kiitollinen! :wave:
 
meillä oli vielä kuukausi sitten sama ongelma.
käytettiin hydroa ohjeen mukaan kax päivää ja ohi meni.
epäillään isin kanssa että saatto johtua pampers vaipoista ku saatiin lahjax ja kokeiltiin.
meille käy näköjään vaan libero.
tässä sen huomaa että vaipat ja lapset on niin erilaisia.
ei kaikki käy kaikille.
 
bigglet
meilä ei pojan iho kestä mitään muuta merkkiä kuin spar... onneks ne on niitä melko halpoja! kannattaa kokeilla sinkki voijetta! meijän pojan peppuliini parani sillä kummasti!!!
 
meillä meni jo alkuun tytöllä alapää ihan verelihalle vaikka pidettiin samaa vaippa välillä maksimi puoli tuntia. ei auttanut merkin vaihto ei kortisoni, ei sinkki talkki rasvaus yms. syyksi selvisi allergia noille kaikissa kertiksissä oleville kemikaaleille! niitä kun kaikkia liukenee hieman iholle, ja vaikka tutkitusti eivät pitäisi aiheuttaa haittaa.. ei vaan iho kestänyt. ei tosin myöskään noita kosteuspyyhkeitä. tai peppupyyhkeitä vai mitä ne ovat.

viikko kestoissa niin iho selvästi parempi. kertiksen kun laittaa edes satunnaisesti niin että on yhden vaihtovälin niin jio punertaa..

ja muuten se että yön jäljiltä ei punoita mutta aamulla punoittaa niin voipi olla sekllainenkin syy että lapsi kun makaa nukkuessa paikallaan niin vaippa on usein irti iholta juurio siitä jalkojen välistä kun taas hereillä ollessa ja touhutessa vaippa on enepi kiinni ihossa kun pidetään sylissä yms. eli voipi silti iolla kosketus allergiaa
 
Kiitos vinkeistä! :flower: En tiedä onnistuisiko tuo kestovaippakokeilu kun on menossa hoitoonkin.. :/ mutta toisaalta jos mikään muu ei onnistu niin eihän sille voi mitään.

Lisää vinkkejä vastaanotetaan jos jollain niitä vielä on! :wave:
 

Yhteistyössä