Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja fifi:
Olet ilmeisesti antanut korvikkeen pullosta?
Hörppyyttämällä tai ruiskulla annettaessa se ei haittaa imuotetta. Eka imetys loppui muutamaan kuukauteen kun ei kukaan ollut tuota minulle kertonut. Toka kun tuli ja jouduin antamaan lisämaitoa alussa niin kätilö näytti miten hörppyytetään. Tällä kertaa ei mennyt kuin viikko niin päästiin korvikkeista eroon ku lapsi oli rinnalla paljon enemmän ja imi enemmän, kun kätilö neuvoi miten lisäruokinta kannattaa tehdä. Ekan kanssa jäin ihan yksin ja kun esikoinenkin oli niin olin ihan hukassa, tuuppasin pieneen vauvaan ihan liikaa maitoa joten ei enää suostunut rinnalle.
Rinnoilla kestää oikeasti vain 2-3 päivää nostaa maitomäärät osittaisesta täyteen, mutta jos vauvaa hylkii rintaa vahvasti, niin saattaa olla jo liian myöhäistä. Voisit tosin ehkä vielä kokeilla? Mä voin kirjottaa tähän ne ohjeet mitä sain itse jos haluat ne, JOS haluat vielä yrittää.
Oi jos viitsisit??! Olisi todella kultaista sinulta =)
Todellakin HALUAN imettää. Tässä ei ole nyt siitä kysymys.
Olen tunteja kävellyt lapsi käsivarrellani rinnalla, istunut, maannut, keinutellut...Mitä tahansa.
Maitoa TULEE mutta imuote on totaalisen hukassa
Yritin etsiä ihan sitä paperia mitä sain kätilöltä mutten löytänyt. Muistan ne kuitenkin aika hyvin =)
1. Lisämaito: Annetaan pienissä annoksissa tilanteesta riippuen joko juuri ennen tai jälkeen imetyksen. Muutaman viikon ikäiselle lapselle 20-30 ml kerralla. Jos lapsi on todella itkuinen jo ruokailua aloittaessa, annetaan maito juuri ennen imetystä. Jos lapsi pitkän imemisen jälkeen (molemmista rinnoista) vaikuttaa vielä nälkäiseltä, niin jälkeen. Maito annetaan joko pienestä mukista (esim tuttipullon korkki, snapsilasi) tai ruiskulla. Jos lapsi suostuu, niin lisämaidon jälkeen takaisin rinnalle. Lisämaitoa annetaan siis ihan vähän kerrallaan, mutta voi antaa usein jos on tarpeellista. Ideana on matkia imetetyn lapsen syömisrytmiä. Imetetty lapsi syö huomattavasti vähemmän kerralla mutta useammin verrattuna korviketta saavaan vauvaan. Kun lisämaitoa menee enää alle 100ml päivässä, voi sen jättää pois kokonaan.
2. Imetysasento: Äiti mahdollisimman rentona. Äiti asettuu ensiksi, sitten lapsi. Helppoja asentoja pienen vauvan kanssa ovat makuulteen vatsat vastakkain ja tyynyjen tukemana. Sohvallekin voi tyynyin kasata sopivan nojatuolin jotta voi olla rentona. Tähän voi aluks tarvita ulkopuolista apua
Mä pyysin miestä ojentamaan lapsen mulle jotten vääntyisi outoihin asentoihin vaa olin rentona miehen laittaessa lasta rinnalle.
3. Oikea imuote: Alahuulen tulee olla rullalla ja rinnan syvällä lapsen suussa. Runsas ihokontakti edistää lapsen suun aukomista. Lapsi otetaan rinnalle vasta nälkäisenä, mutta ennen kun rupeaa itkemään. Jos lapsi hylkii rintaa, saattaa kyse olla muusta hädästä: Vaihda vaippa aluksi, yritä rauhoitella lasta ilman rintaa. Jos lasta painostetaan rinnalle saattaa hän hylkiä entistä enemmän. Eli ei kiukuttelevaa lasta rinnalle. "Rauhallisesti itkevän" lapsen voi ottaa rinnalle. Lasta voi myös rauhoitella tutilla jolloin sitten yritetään varovaisesti laittaa rinta tilalle lapsen rauhoituttua.
4. Lypsäminen: Lapsen lopetettua imeminen kannattaa jatkaa lypsämistä tai pumppausta vielä muutama minuutti. Jokainen tippa lisää maitomääriä ja lypsäminen tuottaa äidille oksitosiinia joka edesauttaa herumista.
5. Äidin jaksaminen: Kotityöt paussille, käyttäkää kaikkien apua hyväksenne. (Jos tämä tapa toimii,) käynnistyy imetys kunnolla muutamassa päivässä jolloin voi kuroa taas muut tekemiset kiinni.
Toivottavasti sujuu, imetys on kyllä ihanaa ja helppoa nyt kun se "toimii"
Ekan lapsen kanssa tuli usein mietittyä miksi kukaan edes haluaa imettää, niin kauheata venkslausta se oli.