Vaaliennusteesi?

Mikä on vaalien 2023 suuruusjärjestys kolmen suurimman puolueen kesken? Ennusteesi, ei toiveesi.

 • Persut-demarit-kokoomus

  Ääniä: 0 0,0%
 • Demarit-kokoomus-persut

  Ääniä: 0 0,0%
 • Demarit-persut-kokoomus

  Ääniä: 0 0,0%
 • Tasatulos

  Ääniä: 0 0,0%
 • Joku muu

  Ääniä: 0 0,0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  4
 • Kysely suljettu .
Sellainen kutina on, että persut tämän vie. Viimeksi jäi niukasti toiseksi ja nyt 4 vuotta oppositioräksytystä ja Kokoomuksen sulaminen saattaa johtaa järjestykseen: Persut-KOK-SDP. Toivon todellakin olevani väärässä. Tätä kumminkin äänestin.

Itse vaalien tulosiltaa en kyllä seuraa. Itsellä on ensi viikko vapaa ja tänään menen äänestämisen jälkeen maalle metsätöihin, sen lisäksi aion hiihtää, saunoa ja nauttia olutta + makkaraa muutaman ystävän kanssa. Jääkylmään veteenkin tarkoitus pulahtaa ekaa kertaa tänä talvena. Sovittiin, että laitetaan kännykät sivuun ja eletään niinkuin 80-luvulla / 90-luvun alussa. Paitsi varmaan aika paljon rauhallisempi meno.
 
vierailija
Jos persut ei voita, luulen et tulosta manipuloitu. Pahoin pelkään että vaalihuijaukset leviävät myös Suomeen. Saattaa tosin olla, et jo viimeksi persujen vaalivoitto vietiin. Erohan oli ihan minimaalinen ja persut kiri koko ajan. Ihan kuin laskenta olis keskeytetty viime hetkellä.
 
vierailija
Persut voittaa vaalit, Kokoomus toinen. Hallitus muodostetaan tuolle akselille. Ja palsta hurraa.

Hallitus ei todellakaan kestä loppuun asti. Persut hajoaa taas ja suosikin putoaa. Populisteja äänestäneet näkevät huomaavat, että eivät asiat niin vain muutukaan. Sitten tämä muistetaan ehkä 5-10 vuotta. Sen aikaa populistien suosio hiukan heikompaa. Mutta kansakunnan muisti on lyhyt ja eiköhän viimeistään 30-luvulla Huuhaa-Ahot taas ole huipulla.
 

Yhteistyössä