Uusi rokotusohjelma

Meidän poika sai 1.5v neuvolassa uuden rokotusohjelman mukaiset rokotteet vaikka ennen ollaan menty vanhan mukaan. Eli kahdessa piikissä tuli rokotteet 8 eri tautia vastaan. Huimaa! Nyt pelkään että tulee pahoja "jälkitauteja". Onko muita näin rokotettuja ja onko mitään tullut? Jos on niin mitä? MPR kuulemma nostaa usein näppylöitä ja korkean kuumeen, onko muuta?
 
kysäsenpä tässä samalla että onko kellään aavistusta mistä sais tietoa tuon uuden rokotusohjelman vaikutuksista ja lisäksi mahdollisista haittavaikutuksista. Kyllähän sen jo järkikin sanoo että kun noin monta eri taudin osaa annetaan pieneen ihmiseen niin ainakin ne huonompi kuntoiset yksilöt siitä oireilevat.

Mietin tässä että mitäs lapsen rokotusten kanssa tehdä...
 
-Tumpula-
Osoitteesta http://www.ktl.fi/portal/suomi/osiot/terveyden_ammattilaisille/rokottaminen/ löytyy lisätietoa rokotuksista. Klikkaa auki "Tietoa neuvolarokotusohjelmasta", siellä on hyvin tietoa.
Mä ostin mun pojalle itse reseptillä kuutoisrokotteet, ihan vaan sen takia että päästiin mukaan uuteen rokotusohjelmaan jo etuajassa. Uudessa ohjelmassa pistosten määrä väheni alle puoleen entisestä. Ja usko tai älä, uusistä yhdistelmärokotteista tulee vähemmän haittavaikutuksia kuin vanhoista yksittäisistä. Meidän poika sai 3 ja 5 kk iässä kuutoisrokotteen, mitään haittavaikutuksia ei tullut. Moni taas kertoo että pelkästä pdt-kolmoisrokotteesta tuli korkea kuume ja isot itkut. Uusi piikki ei edes kirvele pistettäessä kuten vanha.
Mä olen siis ainakin tosi tyytyväinen uusiin rokotteisiin. =) Ja äitikin säästyy monelta itkulta kun pieni saa vähemmän pistoksia.
Tulihan taas selostus... Mä kun perehdyin tähän asiaan mahdollisimman hyvin ennen rokotteiden ostoa.
 
Soul Inside
meillä oli tänään 1.5v. nla ja en antanut laittaa mpr:ää kun muutenkin hirveä määrä siinä rokotteessa. ite en ole kauhean iloinen tästä uudesta ohjelmasta ja kyselinkin, että oisko mahollista jatkaa sitä vanhaa. ei tietoa.
en vielä tiedä, laitetaanko sitä mpr:ää meille ennen kouluikää, saa katsoa, lueskelen ja tutustun vielä aiheeseen.
 

Yhteistyössä