Uskotko, että koronakriisi on ohi kesä-heinäkuussa?

vierailija
Uskotko, että koronakriisi on ohi kesä-heinäkuussa?

Hallituksen exit-suunnitelma perustuu siihen, että aikuiset on rokotettu kesäkuun loppuun mennessä ja koronan kausivaihtelu helpottaisi kesäksi.
Kamala ulina alkaa taas jos näin ei käykään. Pitääkö ihmisiä nyt ihan oikeasti tuudittaa turvallisuudentunteeseen, kun juuri vähän ennen pääsiäistä Britti- ja Etelä-Afrikan variantti olivat lähtemässä laukalle? Ei puutu kuin se että sairastetun koronavirusinfektion antamaa immuniteettia ja siis myös rokotteen antamaa väistävä Brasilian P.1 variantti iskee Suomeen. Ruotsissahan sen määrä on noussut jo lähiaikana hälyttävästi.

Voi olla että kesä vielä menee viime vuoden tapaan pienillä luvuilla, siis jos Lintilä ja muut koronatoimien jarruttajat eivät vaadi kapakoita ja yleisötapahtumia liian aikaisin auki (viime vuonnahan kapakat aukaistiin vasta 1. kesäkuuta, joka ehti laskea tartunnat hyvin alas), mutta ensi syksy ja ns. "exit-normaaliin" palaaminen saattaa taas johtaa viime syksyn tilanteeseen, eli seuraava syksyn ja talven hengitystieinfektiokausi tuo P.1. variantin, joka tarttuu jopa brittivarianttia helpommin ja on tätä vaarallisempi. Viime syksystä pitäisi ottaa oppia ja äkkiä tehdä ne tuiki tarpeelliset pandemialait, joilla koronalingot saadaan kiinni ilman eipäs-juupas väittelyä ja poliittista peliä.


Professorin mukaan Brasiliassa on käynnissä biologinen Fukushima

https://www.verkkouutiset.fi/professorin-mukaan-brasiliassa-on-kaynnissa-biologinen-fukushima/ Maan koronatilanteen pelätään uhkaavan muun maailman rokotushankkeita.

Brasilian koronavirusepidemia on kääntynyt viime viikkojen aikana yhä synkempään suuntaan.
Tautiin on menehtynyt ensimmäistä kertaa yli 4 000 potilasta vuorokaudessa, ja sairaalahoidon kapasiteetti on äärirajoillaan monissa osavaltioissa.

Paikallishallinnon neuvonantajana toiminut professori Miguel Nicolelis varoittaa tilanteen uhkaavan koko maailman rokotehanketta. Maassa on havaittu jo 92 virusmuunnosta, joista huolestuttavimpana pidetty P.1-muunnos pystyy sairastuttamaan myös taudista aiemmin toipuneita.

 
vierailija
Miksi täytyy spekuloida etukäteen? Annetaan vääriä odotuksia ja turvallisuuden tunnetta, joka ei pidä paikkaansa. Nyt on vain odotettava ja elettävä päivä kerrallaan. Sitten kun voi olla ettei koskaan toteudu tai tule.
 
vierailija
Mitään koronaa ei edes ole ollut, illuminatien sumutus on mennyt läpi ja ihmiset saavat "rokoteen" mukana microsirun. Itse rokote on vain suolaliuosta!
Entäs me jotka emme rokotusta suostu ottamaan? Haetaanko kotoa ja laitetaan lepositeisiin etä saadaan rokotettua? Ja ei tule olemaan koronakriisi ohi edes syksyllä, ja vaalit siirtyy jonnekin ensi vuoteen, tai sitä seuraavaan...
 
Entäs me jotka emme rokotusta suostu ottamaan? Haetaanko kotoa ja laitetaan lepositeisiin etä saadaan rokotettua? Ja ei tule olemaan koronakriisi ohi edes syksyllä, ja vaalit siirtyy jonnekin ensi vuoteen, tai sitä seuraavaan...
Korona ei ole ohi kesään mennessä. Mutta ilmeisesti kansalaisia yritetään ohjaila lupailemalla jotakin kivaa, "kunhan vähän vielä kestätte". Monelle vanhemmalle varmaankin tuttu metodi.

Ne, jotka rokotusta eivät ota, eivät matkusta. Illalla televisiossa tuotiin taas esille, että rokotus- tai testitodistuksen vaatiminen on muka epätasa-arvoista, koska kaikki eivät voi rokotetta ottaa. Mutta ei matkailu ole mikään perusoikeus, oikeus terveyteen on. On monia muitakin palveluja, jotka asettavat ehtoja/rajoituksia palvelun käyttämiseen.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki päätöksen, jonka mukaan pakolliset rokotukset eivät ole ihmisoikeuksien vastaisia.
The European Court of Human Rights (ECHR) in Strasbourg ruled on Thursday that compulsory vaccinations would not contravene human rights law — and may be necessary in democratic societies.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Jos ihmiset käyttävät maskia yleisissä tiloissa, esim. Kaupoissa ja virastoissa, pitävät turvaliä eivätkä matkustele ja ovat oman perheensä seurassa vain niin voi olla, että tää tilanne on huomattavasti ainakin helpottunut. Siis silleen, että tulee enää muutamia tartuntoja ja silleen.
 

Yhteistyössä