USA vastaisi Putinin ydiniskuun Ukrainassa venäläisjoukkojen tuhomisella maassa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
CIA:n ex-pomo: Jos Putin käyttäisi ydinasetta, Nato ”tuhoaisi kaikki Venäjän joukot Ukrainassa”
Tiedustelupalvelun entisen päällikön mukaan ydinaseisiin ei kuitenkaan vastattaisi ydinaseilla.

Mikäli Venäjä käyttäisi ydinaseita Ukrainassa, voisivat Yhdysvallat ja Nato joutua puuttumaan tilanteeseen sekä ”tuhoamaan kaikki Venäjän joukot, jotka näemme rintamalla Ukrainassa”, sanoo Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n entinen päällikkö David Petraeus amerikkalaismedia ABC Newsin haastattelussa.

Haastattelussa Petraeusilta kysytään, tulisiko Yhdysvaltojen puuttua Ukrainan sotaan sotilaallisesti Naton kanssa, mikäli Venäjä toteuttaisi uhkailunsa ja käyttäisi ydinaseita.

– Se ei voi jäädä vastaamatta. Mutta tilanne ei laajene -- ydinaseisiin ei vastata ydinaseilla. Tässä ei haluta tilanteen eskaloituvan ydinaseiden osalta. Mutta täytyy osoittaa, ettei sellaista voida hyväksyä missään tapauksessa, Petraeus sanoi ja huomautti, että Venäjän ydinaseuhkaukset tulee ottaa vakavasti.

Hän on kuitenkin varma, että Venäjä häviää sodan, huolimatta sen ”merkittävistä” mutta ”epätoivoisista” liikkeistä sodassa.

– Presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Ukraina ovat hoitaneet liikekannallepanon huomattavasti paremmin kuin Venäjä. Ukraina on rekrytoinut, kouluttanut, varustanut, organisoinut ja työllistänyt joukkonsa huomattavasti paremmin kuin Venäjä, Petraeus arvioi.

”Uhkailu ei auta”

Hänen mukaansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin mahtailusta huolimatta tilanteesta ei ole ulospääsyä.

– Mikään alueiden liittäminen tai ydinaseilla uhkailu ei auta häntä ulos tästä. Putinilla ei ole mitään tehtävissä.
 
vierailija
Se homma menee niin, että sellainen ihminen joka on mieleltään diktaattoriksi sopiva on yleensä narsisti/psykopaatti jne. Yhtenä ominaisuutena siihen kuuluu, että ei vaan voi myöntää olevansa väärässä. Eikä voi myöntää tappiota.

Eli jos ylipäätään on niin "hullu", että lähtee tämmöiseen erikoisoperaatioon, niin yleensä se tarkoittaa, että muutkin kohdat "hulluusbingossa" osuvat kohdilleen.

Näitä alkuun (jopa melko pitkään)menestyksekkäitä diktaattoreita on maailmanhistoriassa paljon:

Hitler: Menestystä ensin bluffauksilla ja sitten Saksan armeijan avulla. Lopulta kaikista tuli hänen vihollisiaan ja homma alkoi kaatua.

Putin: Nousi valtaan ja saavutti alkuun menestystä ulkopolitiikassa myös bluffeillaan. Luuli, ettei kukaan koskaan pistä kova-kovaa vastaan. Kansalta ryöväämillä rahoillaan järjesti länsimaille paljon ongelmia nostamalla USA:n kahtiajakoon ajaneen Trumpin valtaan. Lisäksi näpit pelissä Brexitissä. Täyttää 70, mutta ei koskaan tule täyttämään 71v.

Napoleon: Valloitti melkein koko Euroopan, mutta ei saanut UK:ta eikä Venäjää polvilleen. Lopulta menetti valtansa, joskin teki uuden nousun. Napoleon siinä suhteessa poikkesi edeillisistä, että hän ei ehkä ollut loppujen lopuksi ihan täysi narsisti. Porukan älykkäin selkeästi ja kehitti maataan paljon. Hän oli alunperin tyyppi joka nousi vanhoillista maailmaa vastaan ja sai paljon hyvääkin aikaan.

Stalin: Hänkin oli aika erikoinen tapaus. Ja hän ei sinällään hävinnyt. Ehkä siksi, että panosti enemmän siihen että pönkitti valtakunnassaan omaa valtaansa keinolla millä hyvänsä. Ei kuitenkaan kauhean montaa sotaa aloittanut, teurastettavaa riitti omassa maassa.
 

Yhteistyössä